• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
philip.stefanov - помощник
Здравейте,

Купих си автоматични обезвъздушители Caleffi и сега се опитвам да си ги монтирам сам :)
Обаче уплътнението е коносовидно и се чудя до каква степен трябва да се затягат.

Като го стегна до край (до колкото мога) не е нивелиран.
Като го стегна така, че да е нивелиран акo се напъна мога да го развия на ръка :-D
Прикачен файл:
12.jpg
12.jpg (61.58 KиБ) Видяна 1524 пъти
Прикачен файл:
13.jpg
13.jpg (62.53 KиБ) Видяна 1524 пъти
chapara - майстор
Играй с дебелината на уплътненията при щепсела :wink: Клингеритени :idea: :!:
ESPACE - майстор
пон окт 19, 2020 4:47 pmchapara написа:
Играй с дебелината на уплътненията при щепсела
Къде го видя този щепсел?

Вероятно няма да протече ако го оставиш недозатегнат, но ако прокапе просто навий тефлон на резбата.
kozl - майстор
И за кво ти е автоматичен обезвъздушител?
С отворена или затворена капачка ще стои?
ESPACE - майстор
ср окт 21, 2020 7:58 amkozl написа:
И за кво ти е автоматичен обезвъздушител?
С отворена или затворена капачка ще стои?
Аааа, моля, моля. На алуминиеви радиатори задължително такъв обезвъздушител. Независимо как ще е капачката след това.
filmatoplo - майстор
От както поставям ръчните обезвъздушители -взаимно аз и клиент -нямаме никакви ядове -ни естетични ,ни психични :wink: . Сега този за да стане иска подлагане на друга гарнитурка зад черната гума ,внимателно я сваляйте ,че е тънка от към резбата .Виждал съм да навиват и тефлонова лента на резбата ,виждал съм и с калчища .
andy_forresite - майстор
Какво значение има накъде ще сочи цицката :) Завий го на ръка и прикарай с ключ, но не зверски разбира се. Някакво средно усилие като си хванал ключа близо до обезвъздушителя.

Ръчният си е ръчен. Автоматичният по някое време също става ръчен - или няма да изпусне въздух, или ще прокапе. Докато ръчният си го връткаш ти и можеш да насочиш струята към чаша/буркан докато се изкара въздуха.
ESPACE - майстор
ср окт 21, 2020 11:28 amandy_forresite написа:
Какво значение има накъде ще сочи цицката :)
Естествено че има значение, как да няма. Нагоре трябва да е.
philip.stefanov - помощник
Някъде четох, че трябва да са нивелирани.
Оставих ги така не стегнати и няма проблем за сега.
Прокапването не ми звучи добре, че съм с ламинат :) Вече се чудя дали не съм направил грешка.
Затворена система e и аз бях с ръчни но има въздух и един майстор ми каза да си сложа автоматични.

Като е завъртяна хидроскопичната капачка до край затваря обезвъздушителя ли? :mrgreen:
Невеж съм по темата :)

Исках да питам също дали има ъглови термовентили където термоглавата може да се монтира ветикално?
На единия радиатор ми монтираха термоглавата от страната на пътеката и като минавам понякога е закачам с ръка...
Мислех си да я сменя с тази е най-малката, която намерих ама разликата е 1см.
https://bg-maistor.com/herz/herz-design ... 030-detail
И последен въпрос :)
Kогато температурата в стаята е близко до зададената на термоглавата се чува някакво леко свистене, това от вентила ли е или от главата?

Прикачен файл

emmetti.jpg
emmetti.jpg (82.45 KиБ) Видяна 1344 пъти
andy_forresite - майстор
Прав си! Филип пита за автоматичен, а аз мислех за ръчните. От тези най-евтините, дето са колкото 4 една върху друга монети от 1 лев :)
Защо на алуминиевите р-ри обезвъздушителите трябва да са автоматични?
  • 1
  • 2

Тема "Поставяне на автоматичен обезвъздушител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: