От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте,

имам телевизор Самсунг 29 инчов, 100 херцов. Закупен е преди около година. От около месец програмата FoxLive губи звук постоянно, прекъсва, появява се, понякога няма звук през цяло предаване, понякога изчезва за около 10-15 сек - всеки път различно но през повечето време липсва! Правеше го само на телевизия Foxlive но от скоро и на Нова телевизия започва да се губи звука но за по кратко време. Този дефект ако мога да го нарека се среща само при тези 2 програми и при никоя друга!!! В другата стая също имам телевизор Самсунг само дето е по-малък и по-нов, при него всичко е наред - има си постоянен звук.

Опитах да сменя ръчно типа звукова схема на тунера - без резултат!
Изключвах и включвах различните опции в аудио настройките на телевизора - Турбо, Псевдо ефекти и т.н. - без резултат!

Ползвам разпределителна кутия за 2-та телевизора - кабелния оператор е един и същ.

Очаквам някакви предположения за констатация и евентуално решаване на проблема.

Благодаря ви.
vesel - специалист
Не знам доколко си запознат с честотния план на твоя кабелен оператор. Да не би в близост до звуковия съпровод на проблемните канали да се разпространява някакъв друг сигнал, който да не позволява на телевизора да отдели правилно звука. Свържи се с техниците на кабелната.
mitcd - специалист
От тия ефекти няма файда.По добре провери с финната настроика да донастроиш канала и да махнеш АДЧ -то(по принцип се маха автоматично при финна настройка) ако ти говори нещо.Някой кабелни не могат да излъчат точно на 5,5 или 6,5 Mhz на звука.Моя LG автоматично си намира аудиото и няма какво да се настройва.Много се дразня от телевизори с допълнителна настройка на звука.
опитах с ръчна настройка... няма момент в който звука да се появява.
Ще говоря с кабелния оператор да видим той какво ще каже.

Обърква ме факта, че проблема го има само при 2 програми и също така факта, че проблема е сравнително от скоро. Не съм сменял настройки, не съм сменял кабелен оператор, не съм местил телевизора дори през това време!!!
zoro1 - специалист
Повечето кабелни оператори стесняват каналите на програмите , за да вмъкнат повече програми.Възможно е и да са пресилили канал преди това и да "реже" звука .провери на дру телевизор или при комшия на същия оператор .[/u]
Здравейте,
Имам следния проблем. Имам два ЛСД телевизора с висока разделителна способност. Имам голям проблем със сигнала на БТВ, НОВА и ТВ2 или поне аз имам проблем във Велико Търново. Видях, че мощността на предаватреля за БНТ е 500 W, а за останалите е 100 W.Единствено БНТ е много добре. БТW понякога едва се вижда. Имам стандартна антена. Приемаме от кулата в Арбанаси и видимостта към нея е много добра. Каква може да е причината?Дали да търся някакъв антенен усилвател.Ще бъда много благодарна ако ми помогнете.
Благодаря предварително!
mitcd - специалист
Виж как е при комшиите?Преди имал ли си тоя проблем с друг ТВ?По принцип с този ТВ ще се вижда гадно К1 и БТВ,да не говорим че 16:9 ще ти разтегне картината.За усилвател трявба да ти е много слаб сигнала.По добре да намериш подходяща антена за подходящия канал.

Тема "проблем със звука на Телевизора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: