• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
ср окт 21, 2020 1:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
кой да помогне.
Доколкото разбирам, ти си от помагащите.
Човека е една обикновена дроб, числител е мнението на другите за него, а знаментел е неговото самочувствие.
ср окт 21, 2020 9:11 pmfbr написа:
ср окт 21, 2020 1:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
кой да помогне.
Доколкото разбирам, ти си от помагащите.
Човека е една обикновена дроб, числител е мнението на другите за него, а знаментел е неговото самочувствие.
Благодаря!
Ми на отопление ми е голямо. Ко да напрая, като го разбирам. Сори!
Не е скромно, не търся признание, преследването на слава е грях.
Тва от къде го преписа?
andy_forresite - майстор
Вентилът си беше избран. Коментирахме как може да се свърже с антикондензни цели. При свързването на старото си място премахнах и байпаса между двата кръга. Стори ми се излишен и понеже много исках водата в системата най-после да се движи както трябва, го изрязах.
Не ми харесва бавното задействане на този вентил. Горелката слиза до мощност 1 докато той се сети да отвори изхода с малката стрелка (към радиаторите). Почва 5-та година и през това време ме дразнеше тази мудност. Затова при необходимост от бързо стопляне му задавам 30° , помпите се включват от 55 гр. и цялата вода (200 л.) се грее наведнъж. Задържа се 3-та степен и пелетките летят докато се достигнат 60+ градуса. След това мога да му задам да връща 50 гр. против конденз. Не че съм забелязал да се получава конденз, но нали така се правело…
Друго нещо, което не ми харесва в този модел на херц, е че когато му се задава по-ниска температура на смесване на двата потока, идиотът рязко се затваря докрай (пуска само малкия кръг), котелът „прегрява“ и след 3 минути започва лека-полека да се отваря към малката стрелка (да пуска към радиаторите). Иначе ако му увеличаваш градусите на смесване си реагира прилично и без изненади.
5 майстори ми казаха че замислените от мен промени по системата ми няма да подобрят нищо и че нищо нямало да стане. Е, много поздрави, господа, резултатът е какъвто исках – водата лети в сравнение с преди. Наистина „парното“ не ми е стихия. Въпреки това нещата се получават.
Забележка: господата не са от форума :)
чет окт 22, 2020 11:42 amandy_forresite написа:
Чакам извинение за язвителните ти забележки относно скоростта на помпата!
Та, ко речи за БайСпаса? Нещо за втората помпа???!!!
Казвал съм, че на твоята, а и на повечето домашни инсталации и 1ва е много, ама то тука от майстор нагоре, не мож са вреди.
Тая забележка не е за теб.
Радвам се, че си разбрал кое ти е крадяло дебит и дано наистина нещата са добре вече! И не спирай да се хвалиш където ти падне, а тука най много!
Май вече е излишно да пускаш своя тема.
Ако ми звъннеш щи дигна, вече не искам да та бия, хахаааа.
filmatoplo - майстор
Ако се свързва вентил с 1 помпа -не се поставя байпас -защото радиаторите стоят шунтирани ,тоест без циркулация през тях.
E, не е баш без, имал е някаква. Само не съм сигурен дали сложи радиаторна поНпа или само намисляше да слага.
filmatoplo - майстор
:) Понеже радиаторите са съпротивление ако има байпас -от там ще циркулира .

Прикачен файл

122146776_730171327572533_6033151148815372642_n.jpg
122146776_730171327572533_6033151148815372642_n.jpg (17.68 KиБ) Видяна 934 пъти
Сериозен ли си? Кой слага байпас без втора помпа?
Прав си принципно, ама Анди не би направил такава глупост.
filmatoplo - майстор
Хора всякакви ,байпас може да е и бойлер наблизо .
чет окт 22, 2020 1:57 pmfilmatoplo написа:
Хора всякакви ,байпас може да е и бойлер наблизо .
Може, но не и на Анди.
Не пише да е изрязал бойлер, а БайСпас и сега парното му фърчи.
Браво Анди!
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: