Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!
Отскоро разбрах, че съществуват приспособления за климатик, които предпазват стоящите наблизо от студената струя предимно през лятото.
Въпросът ми е, ако си закупя такъв предпазител и го ползвам и през зимата, защото и в режим "топло" пак има една неприятна студена вълна, която си циркулира, той ще попречи ли и на топлия въздух, ще бъде ли преграда за топлината и ще може ли да се поддържа нормална температура в стаята?
Благодаря предварително!
А аз съвсем скоро, да не кажа- Сега.
Майсториш си от някаква плоскост, с цялата креативност, на която си способен, така че да се окачва на самото вътрешно тяло.
Лятно време хоризонтално, точно под струята, зимно време вертикално, точно пред струята, но да не е прекалено близо.
Приятен коНфорт!
Мамка му, между 23 и 49лв.!!!
Китайците праят пари, да ги...
Е няма да ги дам, ами ше си направя.
В четвъртък, ако се сетя, ще снимам един самоделен, за през лятото.
пон окт 26, 2020 8:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
Мамка му, между 23 и 49лв.!!!
Китайците праят пари, да ги...
Е няма да ги дам, ами ше си направя.
В четвъртък, ако се сетя, ще снимам един самоделен, за през лятото.
Е, как? Гледах ги някъде по 15-тина лева... Универсални са. Могат да се регулират според модела климатик.
MamaMy - майстор
Имат си и съответните проблеми. Връща част от изходящата струя въздух към входа на климатика като по този начин го заблуждава за реалната температура в помещението и той изключва преждевременно.
пон окт 26, 2020 10:13 pmMamaMy написа:
Имат си и съответните проблеми. Връща част от изходящата струя въздух към входа на климатика като по този начин го заблуждава за реалната температура в помещението и той изключва преждевременно.
А, сега, де! Точно това ме интересуваше. Попаднах някъде на подобно твърдение. Колебая се дали е удачно. Затова и търся съвет....
вт окт 27, 2020 8:27 pmskarif написа:
пон окт 26, 2020 10:13 pmMamaMy написа:
А, сега, де! Точно това ме интересуваше. Попаднах някъде на подобно твърдение. Колебая се дали е удачно. Затова и търся съвет....
Експериментирай с подръчни материали! Експериментирай с ъгъл, разстояние и разположение по вертикала и хоризонтала!
Така ще разбереш дали те устройва, напълно безплатно.
MamaMy - майстор
Ако има начин да преместиш вътрешното тяло ще бъде в пъти по-добре. Аз това съм го монтирал на работа защото няма как. Мрънкат сестрите, че получили бяло течение от климатика. Оправдания да не пускат :lol:
вт окт 27, 2020 11:17 pmMamaMy написа:
Ако има начин да преместиш вътрешното тяло ще бъде в пъти по-добре. Аз това съм го монтирал на работа защото няма как. Мрънкат сестрите, че получили бяло течение от климатика. Оправдания да не пускат :lol:
Охооо, задължително с предпазител!

Тема "Предпазител за климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: