Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Чаро - Акълия
Реших да вържа компютъра с DVD-то, обаче :? ...
DVD-то има само оптичен аудио вход, а звуковата карта на компа няма такъв изход.
Изнамерих някаква 6 канална звукова карта с оптичен изход, обаче не съм сигурен ще стане ли. Ето я- http://www.bakalia.com/product_info.php ... cts_id=144
А DVD-то е това- http://www.get.bg/catalog/product_info. ... s_id=30412
По упътване е оптичен вход, а навсякъде по нета го давт изход... :shock:
Това ли е най-евтиния начин по който мога да направя връзка.
Теди - специалист
А за какво ги свързваш двете?
Чаро - Акълия
Да зяпам филми направо от компа и да ползвам колоните на ДВД-то. :)
skartalov - специалист
Значи аз съм си вързал PC-то с RECEIVER 5.1
На комп-а имам цивров изход AC3, който представлява букса тип чинч.
На RECEIVER-a имам освен оптичен ВХОД и аналогов цифров вход AC3.

По този начин си гледам филмите а 5.6 канален звук и е мноооого яко.

Aко ти имаш предвид DVD, мисля че става въпрос за домашно кино, то най - вероятно няма да стане, защото ти имаш оптичен ИЗХОД! Те даже и аналогови входове нямат.
Нарочно така са направени.

Аз много често давам съвети на приятели да НЕ си купуват такива домашни кина, а да си ги съберат като модули:

DVD плаъер, RECEIVER + 5 или 6 тонколони - така се прави - запомнете! Има и друго предимство- утре ако излезе нов формат, различен от DivX примерно и вашето DVD няма да иска да го плейва или просто на лазера живота му свърши (което става най- много до 2 години), какво следва? Да се смени цялото оборудване? Помислете следващия път когато искате да минете метър с "тънки" системи за домашно кино, защото кой беше казал - евтиното вънаги излиза скъпо!
galin.com - специалист
Не може да го ползваш за това.
И двете са устройства, които са излъчващи и затова не може.
Домашното ти кино така е проектирано, че да е затворена самостоятелна система, защото цялата логика е натряскана в плейъра.
Чаро - Акълия
Да, наистина е много тъпо! И тия формати...кабелни стандарти...
В нета навсякъде е описано, че ДВД-то има оптичен изход].
На самия плеър си пише ВХОД, а и в упътването си е дадено като аудио вход за включване на друго цифрово устройство.
Теди - специалист
Зяпай и слушай от компа или нямаш двд устройство!?
Чаро - Акълия
Той компа има всичко необходимо. Вързал съм и него и ДВД-то към един ЛСД 46' през HDMI. Ползвам ТВ за монитор, а за стария съм поръчал един TV BOX .
Гледам от компа на ТВ-то обаче слушам стерео.....
Пак проверявах,ДВД-то е с оптичен аудио вход . А компа има 6 канална звукова карта, но няма оптичен изход.
Хубавото е че има и тослинк кабел в комплект с картата.
Може да има проблем, ако тая звукова карта нещо не пасва на моята конфигурация. Не разбирам много от компютри...

Поръчвам я. Ако не стане :? ... :datz: :datz:

Тема "PC към DVD с оптичен кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: