• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
Лека полека, започвам да сигам да извода, че една перфектно оразмерена система винаги има нужда от трипътен вентил, докато една преоразмерена система (котел+горелка) може и без него. Визирам конкретно студени стартове и работа по график, управление по стаен термостат.

Поне такива са моите набюлдения от последните 10 дни, върху моята система след като започнах да се управлявам по стайна температура този сезон :? .

Вие на какво мнение сте :roll: ?
LazarGanev - "Велик майстор"
вт окт 27, 2020 11:57 ammorfei1 написа:
Лека полека, започвам да сигам да извода, че една перфектно оразмерена система винаги има нужда от трипътен вентил, докато една преоразмерена система (котел+горелка) може и без него. Визирам конкретно студени стартове и работа по график, управление по стаен термостат.

Поне такива са моите набюлдения от последните 10 дни, върху моята система след като започнах да се управлявам по стайна температура този сезон :? .

Вие на какво мнение сте :roll: ?
Точно обратното - при една перфектно оразмерена система стартовете са рядкост, котелът работи постоянно на 65-70*С, връщащата вода е около 50*С и конденз няма. Ако системата е преоразмерена, почва едно намаляне температурата на котелната вода, почват да затварят и отварят термоглави, съответно ниска температура на връщащата вода и тогава задължително трябва термовентил. При система с буфер - също
filmatoplo - майстор
Моите помпи не връткат когато не трябва.Познавам един човек на който помпата зиме и лете работи включена в контакта :lol: така трябвало .Познавам и други на които помпите тръгват от 30-40 гр без значение има ли бойлер на тази циркулация :wink: ти кой си ,че ще ми даваш акъл викат .
вт окт 27, 2020 12:07 pmLazarGanev написа:
...Ако системата е преоразмерена, почва едно намаляне температурата на котелната вода, почват да затварят и отварят термоглави, съответно ниска температура на връщащата вода и тогава задължително трябва термовентил. При система с буфер - също
Лазаре, моята перфектна ли е в това отношение? В кое да е отношение?
filmatoplo - майстор
То е ясно ,че една инсталация не е никога точна,тя работи с много променливи ,като е топло на вън тя е преоразмерена .
LazarGanev - "Велик майстор"
вт окт 27, 2020 12:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
Щом е с буфер и антикондензен е супер. За да е перфектна и отоплителния кръг е добре да е смесен
вт окт 27, 2020 12:32 pmLazarGanev написа:
Щом е с буфер и антикондензен е супер. За да е перфектна и отоплителния кръг е добре да е смесен
Забравил си моторвентила в началото на радиаторният кръг, управляван по външна с контролер на Петьо. В момента по радиаторите ми тече водица на 34 градуса.
Перфектна е, разбира се, ма "кой съм аз, че да ми вярват".
fbr - майстор
вт окт 27, 2020 8:21 amfilmatoplo написа:
:wink: Преди седмица ме изкарваха тъпак за ради тази схема.
Радвай се, ако е само това. Аз ако ти кажа, какво се говори за мен.
ves-ko - специалист
вт окт 27, 2020 12:32 pmLazarGanev написа:
YES !
:) значи излиза, че и моята е от 'перфектните'. :)
вт окт 27, 2020 12:45 pmfbr написа:
вт окт 27, 2020 8:21 amfilmatoplo написа:
:wink: Преди седмица ме изкарваха тъпак за ради тази схема.
Радвай се. Аз ако ти кажа, какво се говори за мен.
А кой го интересува какво се говори за теб? Теб самият?!!!
Схемата на Филма си е перфектна. Валтер показа още по сложна.
Ми нека се образоват, на които им е нужно.
Анди от колко кръга има нужда, че да я повтаря? При термостатичен с пълно разделяне на потоците няма нужда от байпас и втора помпа, за която преди малко се спомена какво ѝ трябва още.
Филма, въпреки че го ям, за мен е един от учителите тук.

VES- YES!
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: