Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
вт окт 27, 2020 9:18 ampi6ligara написа:
Здравейте, след като камината изгасне ми прави впечатление, че в кошница остава малко шлака и пепел,иначе горенето си е добре само при гасенето зацапва стъклото. Междинното почистване фабрично беше 15 сек. на всеки 90 мин., увеличих го на 20 сек. на всеки 60 мин. Довечера като я запаля ще видя как е, но реших да попитам далли съм на прав път? :)
По-назад в темата, Филма го написа - повече време за продухване при гасене. Не съм пред камината, но ще намеря настройката и ще пиша.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт окт 27, 2020 11:35 pmАнтон С. написа:
вт окт 27, 2020 10:23 pmLazarGanev написа:
Контролерът може да управлява и втори вентилатор... :)
Това е прекрасно :) Къде му е мястото баш майсторе? Винаги съм се чудил, оти управлението има тая функция, при положение, че допълнителен вентилатор нема 8-[ ... И аз искам да го използвам, ама незнам как...
Питай Mcl, той споделя, че си го пуска и не му цапа стъклото :wink: :
пон окт 26, 2020 9:38 pmMcl написа:
пон окт 26, 2020 4:13 pmTrafo написа:
Здравейте,
Включвате ли си и допълнителните коминни вентилатори?Фабрично на всички степени доп.вент. е на 0 , но ми понамирисва на пушек и не мога да хвана от къде е?Срув ами се, че донякъде изпуска от капака на димогарните тръби, стегнах го добре, даже залепих краищата с алуминиево тиксо, но пак има мирис.
Аз го ползвам но само на поддържане, защото тогава ми цапа стъклото.
Антон С. - специалист
Аз на неговият отговор първо се зачудих, ама и ти като публикува, направо се учудих :)
Вторият вентилатор е т.нар. плацебовентилатор и помага против пропушване в режим поддържане. Може да му се дават различни настройки според настроението на стопанина
Антон С. - специалист
ср окт 28, 2020 12:15 amLazarGanev написа:
Вторият вентилатор е т.нар. плацебовентилатор и помага против пропушване в режим поддържане. Може да му се дават различни настройки според настроението на стопанина
Аз в режим на пропушване ( поддържане ) не влизам, но ми е наистина интересно, как помага това плацебо? Мога ли да го използвам при горене като моето - 2ра основно?
Разбира се, че може да се ползва във всички режими, не само в поддържане. Просто му задай желаните стойности и сподели резултата
Антон С. - специалист
Ти ме уби... Тази тема съм я чел и препрочитал... Втори вентилатор в системата няма, а ако има, значи съм напълно загубен ;)
Всеки може да задава различни стойности за различните режими и да споделя резултата тук, така ще може да се систематизират едни оптимални настройки за плацебовентилатора при различните режими. И тази информация после може да се подаде към Грейко, за да ги вкарат в заводските настройки.
Антон С. - специалист
Честно да си кажа - хвърли ме в тъча с тоз плацебо вентилатор :) Дай ми примерни насоки и настройки, а аз ще споделя резултата ;)
Някой друг да сподели, аз не съм пробвал. Може да пробваш с настройките на Mcl и да споделиш

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: