Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brassSob - специалист
ср окт 28, 2020 9:49 pmLazarGanev написа:
:goodman:
Случвало ли ти се е камина да не работи когато няма ток /няма наличен ups/?
brassSob - специалист
ср окт 28, 2020 9:59 pmLazarGanev написа:
Не разбрах...
Абе някъв няма ток и ми звъни, че камината не работила. Не знам къде е проблема.
Mcl - специалист
ср окт 28, 2020 10:00 pmbrassSob написа:
ср окт 28, 2020 9:59 pmLazarGanev написа:
Не разбрах...
Абе някъв няма ток и ми звъни, че камината не работила. Не знам къде е проблема.
Е това е вече в моята сфера. Прати го при мен, и ще му реша проблема. :-D :-D :-D
Веднага ще го оборудвам с няколко батерии и няколко киловата фотоволтаици. А за камините вие сте си специалистите, аз съм си лаик в тази сфера. :-D :-D :-D
bmahob - майстор
Къ без ток кой ще пуска пвлетите, или ръчно, при силна тяга не ти треба вентилатор :-D
bibobore - специалист
Малко информация и от мен. Разделих P2 и Р3, като така горенето стана по-добро. Основния ми проблем е, че дори и така пелетите изгарят страшно бързо. Наложи се да сваля вентилатора на 20 за да получа що годе стабилен пламък. Иначе бонбонките подскачат във въздуха, пепел и малки въгленчета хвърчат навсякъде. Идеята е да се получи поне малко жарава в кошничката и да няма това подскачане на пелетите. Комина и със старата печка си имаше доста тяга. Сега въпроса ми е, има ли някаква опасност от толкова ниска скорост на вентилатора?
Прилагам снимка на кошничката от днес сутринта- в нея няма абсолютно нищо, остатъци от 13 килограма изгорени и стъклото след 4 часа горене.

Прикачен файл

rsz_img_20201029_072518.jpg

Прикачен файл

rsz_11img_20201029_065930.jpg

Прикачен файл

rsz_img_20201029_065904.jpg

Прикачен файл

rsz_img_20201029_065919.jpg
Доста черничко. Намали малко и подаването! Карал си я с 3.25 в час. То си е на максимум това. да се има в предвид, че това е средно за час. Вероятно в началото е превъртала доста повече.
bibobore - специалист
Това са настройките в момента:
Р3-Порция 6 Това са около 7.7 киловата след калибриране на шнека. Не се сещам точно
Цикъл 25

Р2-Порция 3 Тук са около 4.5 киловата.
Цикъл 25

Р1- Тук са около 3.5 киловата.

Водата е настроена на 60 градуса. Реално изписва 57-58. Вентилаторите навсякъде са намалени драстично. Така настроена за 4 часа е изгорила 3.8 килограма по дисплей.
Последна промяна от bibobore на чет окт 29, 2020 9:46 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Според мен -сложи клапа на комина и нещата ще влезнат в релси.Сега заради тягата се мъчиш с намален въздух.

Прикачен файл

41zWLpOTWkL._AC_.jpg
41zWLpOTWkL._AC_.jpg (26.69 KиБ) Видяна 870 пъти
Последна промяна от filmatoplo на чет окт 29, 2020 9:49 am, променено общо 1 път.
bibobore - специалист
Дай моля те линк, да знам точно какво да търся. Или на лично.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: