Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
пон окт 26, 2020 7:22 pmveselint написа:
Вибрацията е най-силна в гофрето.
Фиксирай го!
пон окт 26, 2020 7:22 pmveselint написа:

За железата и резонанса сигурно си прав ,на покрива като се кача на комина нищо се не усеща .Вибрацията е най-силна в гофрето.Тъй като за сефте горя слънчаци,нормално ли е да пушат повече при горене?Също усещам някаква тежка и влажна миризма като отворя котела.
Не ме разбра. Резонанс се получава, когато почти се изравнят две величини, но ту едната, ту другата вземе превес.
Увеличил си съпротивлението на котела с плочите. Вентилатора надува, но те му пречат, а оттатък коминът тегли.
Намаляваш съпротивлението или увеличаваш въздуха (възможно е да пропуши котела) или намаляваш тягата на комина.
Противно на твърдението на знаменитият колега, слънчогледовите са по калорични и искат повече въздух. Понеже не мога да го докажа, показах първият ми попаднал матриал. Тука малко е като бензина и газта, ама не точно.
Тежката и вражна миризма е в подкрепа на твърденията ми.
...па мое и да не сам прав, кой знае?!
veselint - специалист
Като се прибера ще пробвам да се заиграя с въздуха.Забелязах ,че на по-ниска мощност не се проявяват симптомите.Въздуха го настройвах на слух и на око.Пламъка в момента е светъл и спокоен с леки сини отенъци в началото,пепелта от изгорелите пелети леко зеленее котела е бял на цвят а където е по -дебел слоя пепел цвета е нещо между слонова кост и кремаво.Близо ли съм до правилните настройки при тези показатели.Шопе, гофрето е вързано но понеже е леко и гъвкаво и вибрира.
6osi6 - майстор
Винаги по-малко калорични са слънчогледовите.
Това са сертификати на слънчогледови на Керпи и Баумикс.
На опаковката на Керпи пише 19,3 MJ/kg, което повече от 19,15 във сертификата им и е стойност на гориво с 0% влага. Реалната стойност е за работно гориво - 17,34 MJ/kg, което е около 4,8 kWh.

Прикачен файл

Peleti_za_gorene_4.jpg

Прикачен файл

GHK364.png
пон окт 26, 2020 8:16 pmveselint написа:
Като се прибера ще пробвам да се заиграя с въздуха.Забелязах ,че на по-ниска мощност не се проявяват симптомите.Въздуха го настройвах на слух и на око.Пламъка в момента е светъл и спокоен с леки сини отенъци в началото,пепелта от изгорелите пелети леко зеленее котела е бял на цвят а където е по -дебел слоя пепел цвета е нещо между слонова кост и кремаво.Близо ли съм до правилните настройки при тези показатели.Шопе, гофрето е вързано но понеже е леко и гъвкаво и вибрира.
Нормално, с по малко въздух, на по малка степен, с по малко подаване (6оsi6)няма кой да надува силно балона.
Перфектен си, щом виждаш синьо, дето на един Майстор му убягва що са получава.

Шоси, етикети не ми са гледат повече. Секи може да напише, секи да покаже.
Аз показах едни, дека сочат обратното. И ко от туй?
Слънчогледа иска повече въздух, че е мазен. То и туй е съмнително, че тряба са пълнят бутилките, ама колегата ясно описва недостиг на кислород.
Ако са набутани пити и стъбла, ко чакаш да дигни байряка?!
6osi6 - майстор
Сертификатите не са от всеки. Имам ги от производителите, а те са дали проби в сертифициранини лаборатории. На опаковките всички показват калоричност при сухо гориво, които даже са по-високи от тези в сертификатите им и от стойностите в тях на работното гориво. Не знам някой да си пече горивото преди изгаряне.
пон окт 26, 2020 9:15 pm6osi6 написа:
Сертификатите не са от всеки. Имам ги от производителите, а те са дали проби в сертифициранини лаборатории. На опаковките всички показват калоричност при сухо гориво, които даже са по-високи от тези в сертификатите им и от стойностите в тях на работното гориво. Не знам някой да си пече горивото преди изгаряне.
Да шосиш, така е.
Защо слънчогледовите пушат повече?
Щото не им стига въздух, щото изгорелите газове са наситени с неизгоряло гориво, поради недостиг на кислород. Дизелджиите казват- Не пуши ли, значи не въри, няма ли сажда, не ми го фали! Тва за пушека де, че то сичко вади газове, ама на видимите им казват пушек или дим.
Който се светне да си дигне въздуха, рахатя му е в......се е в комина, ама до Коледа има време. Сичко е въпрос на компромис, господин шосиш, а това секи си определя сам- колко му е комина, въздуха, панталона, джоба, акъла.
veselint - специалист
В сряда ще съм си вкъщи, и ще пробвам с увеличаване или намаляване на въздуха.Сега просто имах нужда от малко помощ,ще пиша как се държи при промяна на въздуха и в двете посоки.Благодаря за помощта!От комина наистина излиза повече пушак,но е бял, повече прилича на пара.
пон окт 26, 2020 10:37 pmveselint написа:
...От комина наистина излиза повече пушак,но е бял, повече прилича на пара.
Пара е. Погледни в горивната камера!
https://photos.app.goo.gl/xx8AVurYBmRXSr6V7
Чиста водица. Ако имаме идеални комини и това няма да се вижда.
пон окт 26, 2020 9:15 pm6osi6 написа:
Специално за Жозефин, който чете етикети.

https://photos.app.goo.gl/qU9VeYSsfGHm5x6y5

От токущо. Колегата ми звънна да го отърва от слънчаците, както той отървал газифициран приятел.
Та, ко речи Жозеф, кои искат повече въздух? Колегата даже е останал с впечатление, че преди да задръстят горелката, енергията на слънчаците е била по голяма. Това е субективно, та не твърдя да е истина. Просто показах етикети.
Практика хора, на много пишещи им липсва практика. Няма лошо, ама "сухо дупе риба не яде", само ако си плати.
gardenER-- - специалист
7 секционния Виадрус, колко плочи събира и са му необходими?

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: