Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед ное 01, 2020 5:12 pmЧираче написа:
Ганьо си е Ганьо - вари го, печи го, все гледа да се заяжда. Къде прочете да се сърдя?
Ей тука ве сърдит заядливко:
съб окт 31, 2020 5:51 pmЧираче написа:
Извинете, но много неправилно започвате. Никой не е длъжен да Ви дава безплатно натрупан опит от живота и практиката. Започва се с името/ а не Хитър Петър /,
Чираче - майстор
нед ное 01, 2020 5:02 pmhitarpetar написа:

Интересно ми бе да чуя, някой виждал ли е, правил ли е, помещавал ли е помещение изградено от европанел и превърнато отвътре в офис сграда и шоурум.
Да. Аз съм виждал, правил и живея в такава къща. Ако някой не знае по какъв начин са изградени стените, пода и тавана, погледнато отвътре НИКОГА няма да познае. С тая разлика, през лятото е по-хладно, а през зимата е по-топло от тухлената къща. При металната конструкция няма напуквания. Не се страхува от земетресения. Не се страхува от дървояди и други гадинки. Примерно, ако една стоманобетонна конструкция, с тухлите, мазилките, керемидите и другите материали тежи 100 тона, то при металната конструкция е 5 тона. Разликата е очевАдна.
Дрънчи малко повече, ама то човек като одъртее, слухът му намалява, тъй че е поносимо. Пък и като няма кого да обвиниш... :cool:
Чираче - майстор
Най-добрия начин за справяне с простаците е мълчанието. Аз млъквам... :lol:
Най-добре! Освен самохвалби и критики към всеки, аз друго от тебе не съм чел. :cool:
Без друго на всеки е ясно, че питащия помощ от теб няма да види.
schuldiner - майстор
Интересно ми бе да чуя, някой виждал ли е, правил ли е, помещавал ли е помещение изградено от европанел и превърнато отвътре в офис сграда и шоурум.

Виждал съм много, участвал съм в монтажа и ремонта на няколко, а и имам едно хале /не термопанел/ в което има изградена двуетажна тухлена постройка със ст.-бетонова плоча. Само че моето е строено миналия век, сега бих направил всичко окачено на стоманената конструкция - и термопанелите на складовата част, и фасадните плоскости на офиса, а също и окачени тавани и сух под, в които да минават комуникациите. Офисът - едно общо помещение с щендерни стени и възможност за всякакви преустройства.
Детайлите може да се видят на сайтовете на кнауф или на хънтър дъглас, примерно.
hitarpetar - специалист
нед ное 01, 2020 5:25 pmЧираче написа:
нед ное 01, 2020 5:02 pmhitarpetar написа:

Да. Аз съм виждал, правил и живея в такава къща. Ако някой не знае по какъв начин са изградени стените, пода и тавана, погледнато отвътре НИКОГА няма да познае. С тая разлика, през лятото е по-хладно, а през зимата е по-топло от тухлената къща. При металната конструкция няма напуквания. Не се страхува от земетресения. Не се страхува от дървояди и други гадинки. Примерно, ако една стоманобетонна конструкция, с тухлите, мазилките, керемидите и другите материали тежи 100 тона, то при металната конструкция е 5 тона. Разликата е очевАдна.
В тази връзка да разбирам че можете да дадете възможно най-коректен отовор на въпросите ми свързани с този вид постройки.....?
Означава ли това което казвате '' погледнато отвътре НИКОГА няма да познае'', че вътре имате окачени тавани, облечени са всички носещи колони и метални елементи?
Как взаимодейства метала с обшивните стуктури при различните температурни разширения, термомостове и по какъв начи се контролира конденза при невъзможност за '' дишане '' на самите стени след правилно изграждане и опушване на конструкцията?
Пак да спомена че не търся занаят на готово и смятам че въпросите ми са нормални за средностатистически човек не сблъсквал се до сега с такъв тип конструкции.
Благодаря предварително :partyman:
Чираче - майстор
пон ное 02, 2020 5:40 pmhitarpetar написа:

В тази връзка да разбирам че можете да дадете възможно най-коректен отовор на въпросите ми свързани с този вид постройки.....?
Означава ли това което казвате '' погледнато отвътре НИКОГА няма да познае'', че вътре имате окачени тавани, облечени са всички носещи колони и метални елементи?
Как взаимодейства метала с обшивните стуктури при различните температурни разширения, термомостове и по какъв начи се контролира конденза при невъзможност за '' дишане '' на самите стени след правилно изграждане и опушване на конструкцията?
Пак да спомена че не търся занаят на готово и смятам че въпросите ми са нормални за средностатистически човек не сблъсквал се до сега с такъв тип конструкции.
Благодаря предварително :partyman:
Означава. ДА. Никъде не се вижда металната конструкция. Навсякъде имам окачени тавани с изолация вата. Имам стени с гипскартон на конструкция, имам и лепен "на кюфтета" където има бетон, имам дървена/чамова/ ламперия, има зидария с ИТОНГ между металните елементи и лепен фаянс в баните, и т.н. НИКЪДЕ няма конденз и съответно мухъл, никъде няма термомостове. Всички материали имат температурни разширения в различна степен. Въпреки това никъде няма напукване. Всички комуникации са зад обшивките, вътре в стените. Не разбирам понятието "дишане" на стена :? Или пък паропропукливо фолио. :? За мен това са търговски трикове, повтаряне ката папагали от хора, неразбиращи от строителство. Или пък с измамна цел. Знам ли? Ако има дишане на стена, то има навлизане в нея на въздух, влага, бактерии, и т.н. Нека някой се опита да ми го обясни, за да не се излагам. :lol:

Това е в общи линии. Изграждането на метална носеща конструкция е лесна, но и твърде отговорна дейност. Много хора не я познават, и съответно ТОТАЛНО я отричат. За мен не е никакъв проблем.
hitarpetar - специалист
Чираче
Благодаря много за споделеното мнение. Не ме интересува каква Ви е заигравката с другиите от форума, но на мен тази помощ ми е полезна.
Слагали ли сте някаква обшивка отвън върху панела и как се осъществява поддържането на климата през годината - лято/зима?
Чираче - майстор
пон ное 02, 2020 7:06 pmhitarpetar написа:
Чираче
Благодаря много за споделеното мнение. Не ме интересува каква Ви е заигравката с другиите от форума, но на мен тази помощ ми е полезна.
Слагали ли сте някаква обшивка отвън върху панела и как се осъществява поддържането на климата през годината - лято/зима?
Не се подвеждай по ника ми. Трябваше някак си да се регистрирам. На зевзеците от форума не обръщам особено внимание. По постовете им ще се познае от какво разбират, идали разбират от нещо. Но те винаги са на линия да омаловажат даден проблем. Нещастници!

Ако имате желание мога нагледно да Ви покажа и докажа твърденията си. Открит човек съм, и доста хора ме познават.

Тема "Метално хале с офис сграда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: