съб окт 31, 2020 12:09 pmViali70 написа: Аз,за 25 минути режа 2куб. с ms 211 вчера ги засичах . А -10 куб. със същата резачка за 2 ч. и 20 м. без почивка , почивам докато доливам гориво.Правил ли си скоро проверка на количеството дърва,които ти карат за 10 кубика....
За рязане на трупчета става на въпрос .
съб окт 31, 2020 6:42 pmkoveslav написа:Ако е реже отдавна и работи бързо( попринцип) ще си ги нареже според мен.съб окт 31, 2020 12:09 pmViali70 написа: Аз,за 25 минути режа 2куб. с ms 211 вчера ги засичах . А -10 куб. със същата резачка за 2 ч. и 20 м. без почивка , почивам докато доливам гориво.Правил ли си скоро проверка на количеството дърва,които ти карат за 10 кубика....
За рязане на трупчета става на въпрос .
Баща ми, примерно реже от 16 годишен и аз като него и сега не мога да се сетя за хора режат по-бързо от него.
Сега като ни дадоха скоро обект от горското в петъците след училище и в събота и неделя ходихме да си режем за нас дърва и за бабите.
Той поваля и аз кастря,като паднат дървата с китайската резачка а той с Хускварна 340(по принцип не е за дърводобив, но продаде старата по-мощна след като му направиха изгодна оферта, и по късно взе 340ката за да има машина).
Дано и аз догодина да съм с 353ката.

Ми не мога да го стигна, вярно, че съм с китайска машина и режа от скоро, ама той като машина направо мнооого по-бързо от мен.
Не че си дава зор, ми просто така работи.
Гледам комшиите и те като ги режат, пак не са толкова бързи а хем и повечето с маркови машини.
Та до човек си е, ама аз се чудя тая малка машина как издържа на такъв зор без почивка, само за гориво и масло, ама колегата си знае де, не се заяждам или да ти държа сметка.