Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
съб окт 31, 2020 12:09 pmViali70 написа:
Аз,за 25 минути режа 2куб. с ms 211 вчера ги засичах . А -10 куб. със същата резачка за 2 ч. и 20 м. без почивка , почивам докато доливам гориво.
За рязане на трупчета става на въпрос .
Правил ли си скоро проверка на количеството дърва,които ти карат за 10 кубика....
Индианец - специалист
съб окт 31, 2020 6:42 pmkoveslav написа:
Аз,за 25 минути режа 2куб. с ms 211 вчера ги засичах . А -10 куб. със същата резачка за 2 ч. и 20 м. без почивка , почивам докато доливам гориво.
Правил ли си скоро проверка на количеството дърва,които ти карат за 10 кубика....
Ако е реже отдавна и работи бързо( попринцип) ще си ги нареже според мен.
Баща ми, примерно реже от 16 годишен и аз като него и сега не мога да се сетя за хора режат по-бързо от него.
Сега като ни дадоха скоро обект от горското в петъците след училище и в събота и неделя ходихме да си режем за нас дърва и за бабите.
Той поваля и аз кастря,като паднат дървата с китайската резачка а той с Хускварна 340(по принцип не е за дърводобив, но продаде старата по-мощна след като му направиха изгодна оферта, и по късно взе 340ката за да има машина).
Дано и аз догодина да съм с 353ката. :supz:
Ми не мога да го стигна, вярно, че съм с китайска машина и режа от скоро, ама той като машина направо мнооого по-бързо от мен.
Не че си дава зор, ми просто така работи.
Гледам комшиите и те като ги режат, пак не са толкова бързи а хем и повечето с маркови машини.
Та до човек си е, ама аз се чудя тая малка машина как издържа на такъв зор без почивка, само за гориво и масло, ама колегата си знае де, не се заяждам или да ти държа сметка.
kuger - майстор
Аз си правя дозичка 0,5 л. Като свърши, нова доза. Хем машинката си почива, хем кръста ми.
koveslav - майстор
С дизелов циркуляр с люлка и 650мм диск,години наред съм рязал метровки.Веднъж седмично режехме и по един претоварен тир за деня-това са 42-44куб.м. за 8-10 часа,като почиваме,обядваме и т.н.Снимали са ме като скорост на рязане,обсъждали сме и с много резачи скоростта на рязане.Дори и най-добрите с ръчни машини не са се хвалили с 5куб. метровки на час с ръчна резачка,или ако го направят не повтарят поне през следващите час-два....Да е жив и здрав колегата дето дроби 10 кубика за два часа,но нито натоварването му като оператор е човешко,нито 211-ката е за такова натоварване...на мен ми е съмнително,съжалявам,но не мисля,че е реално..
Viali70 - специалист
съб окт 31, 2020 6:42 pmkoveslav написа:
Не съм ги мерил . На приятел , бяха докарани . Бук , метровките са сцепени на две и на четири,мисля ,че са от Троян . Приятела ми отхвърляше трубчетата и за това не съм се бавил . Луд умора нема и не се поти !!!
Viali70 - специалист
нед ное 01, 2020 3:06 amkoveslav написа:
С дизелов циркуляр с люлка и 650мм диск,години наред съм рязал метровки.Веднъж седмично режехме и по един претоварен тир за деня-това са 42-44куб.м. за 8-10 часа,като почиваме,обядваме и т.н.Снимали са ме като скорост на рязане,обсъждали сме и с много резачи скоростта на рязане.Дори и най-добрите с ръчни машини не са се хвалили с 5куб. метровки на час с ръчна резачка,или ако го направят не повтарят поне през следващите час-два....Да е жив и здрав колегата дето дроби 10 кубика за два часа,но нито натоварването му като оператор е човешко,нито 211-ката е за такова натоварване...на мен ми е съмнително,съжалявам,но не мисля,че е реално..
Аз,не съм си засичал времето за което нарязах дървата. За това сега се обадих на това момче с дървата. Той ми каза ,че жена му е видяла в колко часа съм почнал и в колко съм ги свършил. Каза ,че и е направило впечетление за колко време съм ги нарязал,за това е запомнила времето
2ч.и 40 м. Но това е цялото време на почването и чак когато си тръгвам. Аз,малко си починах докато събера резачка,шишета дрехи , значи съм свършил по-рано от тези 2,40 м. Те са свикнали да и режат дървата за 2-3 дена и предполагам за това са запомнили времето.
Индианец - специалист
И аз днеска след обяд се засичах като завършихме последните дърва на обекта.
Акация около 3 и нещо си метра я повали баща ми, че беше до кабелите, аз я окастрих и нарязах.
За около 40 минути с кастренето и рязането.
Според мен за 16 годишен с китайска резачка е екстра.
През това време баща ми окастри и наряза две. И даже ме изчака около 5 минути и звънна на шофьора на камиона да идва и да товарим през това време.
Колко кубика е била не знам, около кубик явно.
Нямаше кой да ме снима, пък и около час щеше да е дълга и широка.
Soviet_Soldier - специалист
нед ное 01, 2020 6:28 pmИндианец написа:

Китайските резачки са мощни, доближават се доста до марковите резачки със същата кубатура, когато са с хубава верига и настроени добре. Зор се вижда, като се ползва мека китайска верига и на третия разрез вече е тъпа.

Индианец - специалист
нед ное 01, 2020 9:29 pmSoviet_Soldier написа:
нед ное 01, 2020 6:28 pmИндианец написа:

Китайските резачки са мощни, доближават се доста до марковите резачки със същата кубатура, когато са с хубава верига и настроени добре. Зор се вижда, като се ползва мека китайска верига и на третия разрез вече е тъпа.

Аз съм с една от тези, които ми дадоха с машината.
Реже си доволно.
Няколко пъти я заточвам(вече се и научих), но много често като я ползвам главно за кастрене, на повалени дърва и малко за разтрупване и я закачам често в земята на пясъка и заминава бързо.
Абе все някога ще свикна да режа като хората, ама кога ли ще е.
Soviet_Soldier - специалист
нед ное 01, 2020 10:17 pmИндианец написа:

Аз съм с една от тези, които ми дадоха с машината.
Реже си доволно.
Няколко пъти я заточвам(вече се и научих), но много често като я ползвам главно за кастрене, на повалени дърва и малко за разтрупване и я закачам често в земята на пясъка и заминава бързо.
Абе все някога ще свикна да режа като хората, ама кога ли ще е.
За кастрене и рязане на разни дъски с пирони биват, но са с объл зъб и по тази причина разрезът е по-бавен. Ако поставиш на китайчето хубава верига, Щил, Орегон или Хускварна с зъб тип "Чизел" работата ще върви доста по-бързо, особено ако трябва да нарежеш дървата, а не само да кастриш клоните.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: