Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ridik - специалист
Приятели от около три месеца имам слънчев бойлер тръбен тип отворена система и доскоро нямах проблеми с него.От известно време обаче пълначката взе да прави проблеми.Както работи и в даден момент почва да не спира водата и тя прелива през капака и .Спирам водата и след консумация колкото да опразня пълначката и после няма проблем за известно време примерно ден два и после пак същото.Днес се качих и проверих за някакъв дефект но нищо не отчетох.Поплавъка е здрав от неръждавейка спирателния клапан и той е здрав цялата проста механика се движи свободно без засечки и всичко беше точно до след 8 часа след което улука пак протече,не от преливника ако мислите че е заврял бойлера а от казанчето пак.Та въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с този проблем и има ли решение за него.Този последния теч го направи в 21часа и бе тъмно та не мога да секача и да го отворя за да видя какво става в пълначката в това положение.
saraneron - специалист
Качи се когато прелива,а не като се оправи!Хубаво го огледай преди да го пипаш!Може песачинка или камъче да е заседнало в поплавковия кран.Спри водата,свали го разглпби го и го провери .Сложи филтър НА СТУДЕНАТА ВОДА ако е нужно.
naskov - майстор
ridik написа:
Та въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с този проблем и има ли решение за него.
Много често се сблъсквам с този проблем. Слагам един редуцил вентил и го решавам :wink:
burningice - специалист
Taзи добавка на редуцир вентил не налага ли махането на казанчето и замяната му със разширителн съд под налягане?
kozl - майстор
нед ное 01, 2020 7:03 pmburningice написа:
Taзи добавка на редуцир вентил не налага ли махането на казанчето и замяната му със разширителн съд под налягане?
Да ако пълначката е редуцир вентила, но ако си остане с полавковата пълначка и отворена система НЕ.
Понеже автора не е описал ква му е пълначката, то механизъм за нивото в тоалетно казанче е също такава пълначка.
Поплавковите клапани са 2 вида с механичен клапан и механично-хидравличен клапан.
Препоръчително е преди пълначките да има филтър.
Обаче не е уточнено тоя съвет
naskov написа:
ridik написа:
Та въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с този проблем и има ли решение за него.
Много често се сблъсквам с този проблем. Слагам един редуцил вентил и го решавам :wink:
с каква цел е :?
Да се ползва редуцир вентила за пълначка
или редуцир вентила да предпазва поплавковия механизъм от ефекта преливане при превишено налягане :?
Последното обаче не важи за поплавковите механизми с механично-хидравличен клапан.
naskov - майстор
Редуцир вентила не се ползва за пълнячка, а се монтира преди нея. Поради малките размери на поплавъковия механизъм той не може да затвори при високо налягане на водата. При 1,5бара се справя без проблеми
burningice - специалист
При мен проблема е, че просто топлата вода спира. Монтирал съм байпас между студената тръба и топлата - кран 1/2. Завъртам го за 3 секунди и пускам студена вода в топлата тръба. Проблема изчезва и топлата вода потича и така веднъж седмично спира и процедурата се повтаря.

Тема "проблем с пълначка за слънчев колектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: