Най - вълнуващия въпрос зимно време.
N_redman - помощник
пон ное 02, 2020 11:25 pmmorfei1 написа:

Изцяло пелетните повече ми харесват от към обслужване.
Незнам колега притеснява ве само да не ми идва някоя космическа сума само на пелети. Защото пранувам 5-6 радиатора лира бойлер. Според теб една хубава комбинирка ква цена върви. Ако имаш някаква информация ще се радвам да споделиш, защото на повечето места няма цени.
speka_rs - майстор
вт ное 03, 2020 2:58 amN_redman написа:
Незнам колега притеснява ве само да не ми идва някоя космическа сума само на пелети. Защото пранувам 5-6 радиатора лира бойлер. Според теб една хубава комбинирка ква цена върви. Ако имаш някаква информация ще се радвам да споделиш, защото на повечето места няма цени.
Колега, може ли да те питам дали има слънчогледови пелети в твоя район и със какъв котел си в момента ?
N_redman - помощник
[/quote]

Колега, може ли да те питам дали има слънчогледови пелети в твоя район и със какъв котел си в момента ?
[/quote]

Все още несъм закупил, тъй като наскоро купих къщата и все още нищо не е правено реших да започна с парното и тръбите за да ги вкарам в канали и замажа в последствие.
:?
За слънчогледови сега погледнах и се намират на 200 лв/т биг бег и 250 лв/т на чувалчета. Как я намираш цената?
speka_rs - майстор
вт ное 03, 2020 2:13 pmN_redman написа:
За слънчогледови сега погледнах и се намират на 200 лв/т биг бег и 250 лв/т на чувалчета. Как я намираш цената?
Тази година цената поне в Русе е по ниска. По-ефтино отопление от слънчогледовите пелети няма. Така че ще ти пропоръчам 20 кВт комбиниран Грейко Експерт със горелка РБ 20, като има начин докато си горят пелетите да се слагат и дърва. Но като осетиш цената, мързела и да се събуждаш на топло от пелетите едва ли ще ти се занимава да гориш дърва. Аз ги горя просто защото си почиствам мазата, не бих дал пари за закупуването на дърва.

имаш и Л.С.
N_redman - помощник
вт ное 03, 2020 2:41 pmspeka_rs написа:
вт ное 03, 2020 2:13 pmN_redman написа:
Тази година цената поне в Русе е по ниска. По-ефтино отопление от слънчогледовите пелети няма. Така че ще ти пропоръчам 20 кВт комбиниран Грейко Експерт със горелка РБ 20, като има начин докато си горят пелетите да се слагат и дърва. Но като осетиш цената, мързела и да се събуждаш на топло от пелетите едва ли ще ти се занимава да гориш дърва. Аз ги горя просто защото си почиствам мазата, не бих дал пари за закупуването на дърва.

имаш и Л.С.
За дървата съм защото мога да намирам стройтелни греди направо безплатно, и ще е много добре. Просто през останалото време като несъм в къщи да си работи на пелети.
morfei1 - специалист
При добре оразмерена инсталация,добре подбран котел с настройки и добро управление, ще харчи точно толкова от колкото има нужда жилището ти, за да поддръжа определена стайна температура. Ни повече, ни по малко.
N_redman - помощник
ср ное 04, 2020 9:49 ammorfei1 написа:
При добре оразмерена инсталация,добре подбран котел с настройки и добро управление, ще харчи точно толкова от колкото има нужда жилището ти, за да поддръжа определена стайна температура. Ни повече, ни по малко.
Накакви предложения за добър майстор в района Ямбол , Сливен ?
шоп - майстор
вт ное 03, 2020 3:19 pmN_redman написа:

За дървата съм защото мога да намирам стройтелни греди направо безплатно, и ще е много добре. Просто през останалото време като несъм в къщи да си работи на пелети.
Помисли и за варианта, когато не си вкущи да се топлиш на ток.

Дали с нагревател, дали с климатик или ТП зависи, колко често не си си вкъщи.
N_redman - помощник
ср ное 04, 2020 4:54 pmшоп написа:
вт ное 03, 2020 3:19 pmN_redman написа:

Помисли и за варианта, когато не си вкущи да се топлиш на ток.

Дали с нагревател, дали с климатик или ТП зависи, колко често не си си вкъщи.
Ами котела като е комбинирка ще си работи на пелети автоматично като изгори дървата мисля че ако не се бъркам. За да не изстива къщата. Поне това което прочетох за седмица така разбрах. Затова искам да дам малко повече пари за качествен комбиниран котел да не бера ядове. Колегата Ники ме светна за Грейко Експерт 20, за да мога да горя слънчогледови пелети и от време на време( само вечер) дърва.
шоп - майстор
Като задръстиш със сажди и катран топлообменника и пелетите няма да ги гориш ефективно.

Тема "Мнение за ДЕХА." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: