Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
сакъзче - специалист
Здравейте, пиша Ви защото съм много затруднена да преценя кой каква отговорност трябва да поеме в случая:
Съседите ни имат до оградата барака накована с ламарини за покрив. В началото на декември имаше силен вятър и две от ламарините излетяха , едната беше огромна... и събори барбекюто ни :cry: Бяхме го купили за 250лв. преди година. Барбекюто е от модулнитет.е. което се сглбява, направено е от бетон и желязо, това го поеснявам защото е много тежко.. Ламарината неебила добре закована , засхтото винаги дрънчаха, а и защо остнанали ламарини от покрива не излетяха? На другия ден съседа ни доиде и извика още един съсед заедно да вдигнем голямта ламарина, ние му казахме че сме дали много пари за това барбекю, тои мълчеше... На по следващия ден доидоха зетьовете му да му коват ламарините и аз отидох ПРЕД 4 мъже да им кажа отново и като има казах те мълчаха..... дори не казаха че ще помогнат с нещо, което ме нарани толкова много..Пред други хора казал че не бил виновен за природните явленияи че смебили БОКЛУЦИ защото не им говорим. Та аз Ви питам според Вас имам ли някакви права? Благодаря ВИ.
rendo - специалист
Говори с него да ти помогне да оправите барбекюто - защото ако очакваш пари - няма да ги получиш

Иначе му кажи "Комши зема една торба теракол и ела да оправим барбекюто - пък после ще седнем да на по пържола да видим дали см оправили нещата както трябва" - така ем няма да се направи ем ще ти по,огне да оправите барбекюто - ем ще си направите една хубава вечеринка с пържоли :)
сакъзче - специалист
rendo написа:
Говори с него да ти помогне да оправите барбекюто - защото ако очакваш пари - няма да ги получиш

Иначе му кажи "Комши зема една торба теракол и ела да оправим барбекюто - пък после ще седнем да на по пържола да видим дали см оправили нещата както трябва" - така ем няма да се направи ем ще ти по,огне да оправите барбекюто - ем ще си направите една хубава вечеринка с пържоли :)
Благодаря Ви за отговора, пропуснах да кажа, че като дойде СЪСЕДА ни, да си прибира ламарините, майка ми му каза, че трябва да помогнат да се оправи барбекюто ни, защото тяхното го правиха те- НО ТОЙ ПАК МЪЛЧА!!!!А аз толкова пъти съм им помагала, за сено, и какво ли не..
АЗ ПИТАМ АКО ИМА ТАКЪВ КАЗУС КАКВО БИХТЕ НАПРАВИЛИ ?
LZ - специалист
Ами май нищо :?
Тук опира до морал и възпитание, все неща рядко срещани в нашата хубава страна.
Ако имаш застраховка, пусни застрахователите да си се занимават.
Може да подадеш жалба, опс пардон - сигнал до общината ако смяташ че постройката не отговаря на някакви норми за безопастност и ако това бъде установено, тогава можеш да предявиш някакви искания официално. Но това означава трайно влошаване на съседските взаимоотношения.
Аз не бих направил нищо, но от сега натам ще имам едно на ум. Хората са казали "Всяка мачка за погачка". Все някой ден ще му потрябва помощ
Master_Kenobi - V.I.P.
LZ, е прав. Ако ще изравяш томахавката на войната, отиваш и се жалваш в Общината, че има незаконна и опасна постройка до оградата ти. Нали няма поне три метра от нея, нали не е строена с одобрени книжа и документи?... Следва глоба и предписание за събаряне на съоръжението.
Може, разбира се да кажеш на комшията, че ще направиш така ако не ти възстанови барбекюто... Не мога да преценя как ще постъпи в тоя случай. Тия отношения са доста... сложни, пък и няма как да чуем другата страна. Дано ни казваш всичко и обективно. :)
сакъзче - специалист
Master_Kenobi написа:
LZ, е прав. Ако ще изравяш томахавката на войната, отиваш и се жалваш в Общината, че има незаконна и опасна постройка до оградата ти. Нали няма поне три метра от нея, нали не е строена с одобрени книжа и документи?... Следва глоба и предписание за събаряне на съоръжението.
Може, разбира се да кажеш на комшията, че ще направиш така ако не ти възстанови барбекюто... Не мога да преценя как ще постъпи в тоя случай. Тия отношения са доста... сложни, пък и няма как да чуем другата страна. Дано ни казваш всичко и обективно. :)
ЕЙ ХОРА ВЯРВАЙТЕ МИ за да стигна до тук да пиша за неволите си има защо, и точно за да съм обективна, се допитвам до ВСИЧКИ ГОТИНИ МАЙСТОРИ и МАЙСТОРКИ тук.
Започнах да пиша този пост само заради това, че майка ми след случилото се каза "Ние сме слабите<ние сме две жени, майка ми е на 70г.> , а те са силните, и затова трябва да остъпим, все едно нищо не е било". И затова се допитвам до Вас, какво бихте направили вие?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ние не бихме стигнали до там.
А ти като питаш, пък ние като ти кажем, пък ти като хукнеш да изпълняваш...мани, мани.
А! БЛАГОДАРИМ ВСИЧКИ И ЦЕЛОКУПНО ЗА МНЕНИЕТО ТИ ЗА НАС! Верно сме и готини и майстори. Всичките!
Master_Kenobi - V.I.P.
сакъзче, не ти ли харесва варианта с жалбата?! Какво още очакваш да прочетеш тук?!

А се усъмних, защото излиза от поста ти, че те винаги са гадни с вас, а вие непрекъснато им помагате за какво ли не...
Бягай в Общината или търси бригада мутри! :-D
сакъзче - специалист
Master_Kenobi написа:
сакъзче, не ти ли харесва варианта с жалбата?! Какво още очакваш да прочетеш тук?!

А се усъмних, защото излиза от поста ти, че те винаги са гадни с вас, а вие непрекъснато им помагате за какво ли не...
Бягай в Общината или търси бригада мутри! :-D
Да има го тоя момент защото ние сме преселници ... Не смея да отида в общината защото ме е срам,че ще ми се смеят а, и той си махна ламарината от вкъщи.Мутри не познавам, то и да познавам незнам че са такива..По принцип баща ми ме учеше да съм добра с хората, и да вярвам в тях , но в момента ми идва да им взривя тяхното барбекю :evil:
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВНИМАНИЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!
LZ - специалист
сакъзче написа:
....По принцип баща ми ме учеше да съм добра с хората, и да вярвам в тях ...
Добре те е учил!
Няма ненаказано добро :)
Това са нещата, които можеш да направиш. В общината може и да ти се смеят, но помни че е важно кой ще се смее последен. Ако тръгнеш по този път има инстанции и над твоята община, та чак до международния съд.
Но пак ти казвам, помисли си добре дали искаш трайна вражда със съседите си. Все пак живеете през една ограда. Утре ще стане нещо и няма да има кой да помогне.

Тема "Проблем със СЪСЕД? Кой носи отговорност?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: