Най - вълнуващия въпрос зимно време.
N_redman - помощник
ср ное 04, 2020 7:01 pmшоп написа:
Като задръстиш със сажди и катран топлообменника и пелетите няма да ги гориш ефективно.
Значи не са много добри комбинирките така ли ?
шоп - майстор
Всеки комбиниран уред е компромис между оригиналните.
За пелети-пелетен котел
За дърва пиролизен котел.

Ако аз можех да намирам сухи строителни греди за без пари щях да се топля с тях, пък когато ме няма на климатици за да облекча половинката.
N_redman - помощник
ср ное 04, 2020 8:30 pmшоп написа:
Всеки комбиниран уред е компромис между оригиналните.
За пелети-пелетен котел
За дърва пиролизен котел.

Ако аз можех да намирам сухи строителни греди за без пари щях да се топля с тях, пък когато ме няма на климатици за да облекча половинката.
Да разбрах те. Благодаря.
Radoslaw - специалист
Не бих искал да те разочаровам,но котела е нито пелетен ,нито комбиниран.
контролер on-off,s него разхода на пелети ,ще ти е огромен
Топлообменник с Хоризонтални димогарни тръби.Ще трябва да ги чистиш през ден,а като запалиш дърва,пък ,направо не ми се мисли.Този котел,само ,ако ти го подарят ,аз даже и тогава бих се замислил.
Но ,ако наистина ,имаш дърва ,евтини или безплатни,възползвай се.
вземи си един Виадрус,сложи го на кутия,тунинговай го с плочи.Сложи една ретортна или хайде една Грейко.
само ,че ако искаш наистина ,горенето да е автоматизирано ,ти трябва друг,контролер.
Виждал ,съм един единствен ,такъв контролер,който може да гори автоматизирано ,пелети и дърва.
Има като избор на гориво дърва ,а като резервно гориво се задава пелети.
Дървата се изгарят контролирано и при изгарянето им,започват да се подават пелети.Мисля ,че търсиш нещо такова.
Друг е въпроса,че изгарянето на дърва и пелети ,не покрива ,нормите за еколгичност и съвременните контролери ,вече нямат тази възможност,да изгарят и дърва и пелети.Не ми се търси сега снимка на контролера,Утре ще я намеря и покажа.
N_redman - помощник
ср ное 04, 2020 11:58 pmRadoslaw написа:
Не бих искал да те разочаровам,но котела е нито пелетен ,нито комбиниран.
контролер on-off,s него разхода на пелети ,ще ти е огромен
Топлообменник с Хоризонтални димогарни тръби.Ще трябва да ги чистиш през ден,а като запалиш дърва,пък ,направо не ми се мисли.Този котел,само ,ако ти го подарят ,аз даже и тогава бих се замислил.
Но ,ако наистина ,имаш дърва ,евтини или безплатни,възползвай се.
вземи си един Виадрус,сложи го на кутия,тунинговай го с плочи.Сложи една ретортна или хайде една Грейко.
само ,че ако искаш наистина ,горенето да е автоматизирано ,ти трябва друг,контролер.
Виждал ,съм един единствен ,такъв контролер,който може да гори автоматизирано ,пелети и дърва.
Има като избор на гориво дърва ,а като резервно гориво се задава пелети.
Дървата се изгарят контролирано и при изгарянето им,започват да се подават пелети.Мисля ,че търсиш нещо такова.
Друг е въпроса,че изгарянето на дърва и пелети ,не покрива ,нормите за еколгичност и съвременните контролери ,вече нямат тази възможност,да изгарят и дърва и пелети.Не ми се търси сега снимка на контролера,Утре ще я намеря и покажа.
Благодаря ти колега. Доста бях се замислил за тоя котел. Добре че писах тук че да ме светнете. Да трябва ми нещо найстина автоматично да не сменям скари и вратички. Ако имаш идей давай насам. За сега ми препоръчаха Грейко Експерт 20 и срещам добри отзиви за него, но незнам избора е труден. Все пак не са малко за котел 5к лева, затова сабирам информация от вас тук като по опитни и то един път се дават пари. По добре малко повече за нещо добро отколкото после да немога да го прехраня :-D :-D
ismail_123 - напреднал
Здравейте ,имали колега който е ползва котел ДЕХА да изкаже мнение?
N_redman - помощник
пет яну 08, 2021 4:19 pmismail_123 написа:
Здравейте ,имали колега който е ползва котел ДЕХА да изкаже мнение?
Тук няма може би, защото направих темата преди няколко месеца и не открих такъв човек. Но не се знае вече може някой да го е ползвал..
Termodinamik - напреднал
Колега аз ползвам комбиниран котел ,,sowilo,, или термодинамик турски 47кв.гори всичко дърва,въглища .царевица слънчогледовите пелети сламени пелети и всичко които му подадеш до 2.5мм в бункера.Отаплявам къща на 3 етажа без изолация 6 тона слънчогледовите пелети на сезон пали се октомври и се гаси април.преди да го купиха се свързах с представител на деха цените са им двоийни спрямо моият котел.успех
ismail_123 - напреднал
пет яну 08, 2021 6:06 pmTermodinamik написа:
Колега аз ползвам комбиниран котел ,,sowilo,, или термодинамик турски 47кв.гори всичко дърва,въглища .царевица слънчогледовите пелети сламени пелети и всичко които му подадеш до 2.5мм в бункера.Отаплявам къща на 3 етажа без изолация 6 тона слънчогледовите пелети на сезон пали се октомври и се гаси април.преди да го купиха се свързах с представител на деха цените са им двоийни спрямо моият котел.успех
Цената нека е двойна но дали котела оправдава цената разход надежност КПД. Но щом няма преки наблюдения само можем да гадаем

Тема "Мнение за ДЕХА." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: