Най - вълнуващия въпрос зимно време.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
По въпроса с UPS-ите:
Има различни модели, варианти на постигане на нещо или нищо.
Обикновено включват на мрежово напрежение ако то е в границите 200-240V.
Ако падне или се качи, включва на колкото е изработеното от UPS-a - 220-230-240V.
Така има големи колебания в работата на вентилатора, няма настройване.
Има и дето коригират стъпално входното напрежение, чрез превключване на намотки на трафа, пак е нестабилно и стъпално изходното.
Един приятел си купи едно, предполагам че мрежовото е само за заряд на батериите - 3 или 4 бр са. То май работи винаги в генерация и не превключва на мрежа! Кове волта.
Оборотите на вентилатора мърдат с около 5.
Cyberlife PS1101S от Елимекс го е взел, 1000VA се води.
Поставено е на подобна горелка със запалка 180W.
Без забележка до момента около 3г.
По другите проблеми друг път.
dikata1988 - напреднал
ср ное 04, 2020 7:35 pmfilmatoplo написа:
Разкажи случая ,имаш 20ка обаче ти е малка и искаш да я правиш 30ка така ли .Питам защото доста хора имат 30ки и искат да ги намалят на 20ки .Освен главата ,се сменя и стягащия фланец.
Познат преди няколко дена си сложи 20-ка обаче не му върши работа идва му малка явно системата му е голяма повече от 45 градуса не може да направи на максимума 20 Kw и магазинът от която я е купил му казали че имат глава 30 и само трябвало да се подмини за това реших да попитам благодаря!
andy_forresite - майстор
ср ное 04, 2020 6:09 pmmorfei1 написа:
... Не вярвам тая перка намалена с около 60% да може да направи 1400 оборота при макс 2100 оборота.
Па знае ли човек, може и да съм в грешка :-D .
Изображение

Максималните обороти на перката са 2545 в минута. Явно процентите са процент от нещо, което не знам какво е :)
morfei1 - специалист
Още хиксове, аджеба как производителя залага 2100оборота макс при около 20Pa, пък ти вадиш 2550оборота.

Ако всичко е точно, нещо ме кара да си мисля, че перката е по малка като моята - 98m3/h при 2550оборота, само тъи се вързват нещата. Голямата я слагат на 30-ка и може би нагоре.
filmatoplo - майстор
Питал съм тук и даже ел майстори - какво да меря и как на вентилатора примерно на горелка Фероли ,и като и сменя управлението с Натурела -да мога да възпроизведа въздуха същия примерно за палене и за степените . :? :) Правя го и сега това да сменям управленията и си работят ,но нека и с уред да мога :wink: .Трифон ми спомена ,ама аз не запомних.
шоп - майстор
ср ное 04, 2020 7:42 pmdikata1988 написа:

Познат преди няколко дена си сложи 20-ка обаче не му върши работа идва му малка явно системата му е голяма повече от 45 градуса не може да направи на максимума 20 Kw и магазинът от която я е купил му казали че имат глава 30 и само трябвало да се подмини за това реших да попитам благодаря!
Навън е над 15 градуса и се сменя 20ка глава с 30ка
когато стане 0 гр ще се сменя с 50ка
когато стане -15?!
100 киловата?!

Нека твоя познат не бърза със смените, а да види какъв е проблема, зашото проблем определено има:-)
pechkata - специалист
ср ное 04, 2020 7:10 pmТрифон П.Трифонов написа:

Закон на Ом, Анди, Печка, Морфей.

Какво се ревеш за този закон на Ом - ще ти цитирам една част от него...

Законът на Ом е физичен закон определящ зависимостта между напрежението тока и съпротивлението на проводника в електрическа верига...
Последна промяна от pechkata на ср ное 04, 2020 9:03 pm, променено общо 1 път.
dikata1988 - напреднал
ср ное 04, 2020 8:38 pmшоп написа:
ср ное 04, 2020 7:42 pmdikata1988 написа:

Навън е над 15 градуса и се сменя 20ка глава с 30ка
когато стане 0 гр ще се сменя с 50ка
когато стане -15?!
100 киловата?!

Нека твоя познат не бърза със смените, а да види какъв е проблема, зашото проблем определено има:-)
Проблема е ясен и си го има никой не си е направил труда да сметне аджеба какво ще се отоплява с та с тая горелка до сега е бил с някаква италианска на 10 години обаче мн горяла страшно много.Котела му е виадрус чугунен и отоплява 2 етажа от къща мн ясно системата е голяма мн вода и радиатори и няма как да стане мисля че 30-ката ще му върши работа и аз съм с 30-ка и горе долу отопляване еднаква площ при него е по добре че е изолирана къща а аз отоплявам и не толкова добре изолирани помещения така че мисля че ще е ОК след подмяната!
morfei1 - специалист
ср ное 04, 2020 8:12 pmfilmatoplo написа:
Питал съм тук и даже ел майстори....
Аз не съм питал, но си правя мониторинг. Моето управление не е толкова умно като натурела, но пък с малко добваки имаш много ясна картина какво и защо се случва. Част от работата на горлеката от тази вечер. Началото е 100%, към края е на 16%. Преминава през 6степени.

На снимката в дясно се вижда общата консумацията от горелката:

Вентилатора по заводски данни е с консумация 35W, при мен е настроен на 56% и консумира около 17-18W тоест наполовина при макс на горелката.
Помпата на първа степен консумира около 33-35W
Шнека, консумира около 40-44W
При палене реотана дърпа около 1100-1200W

Това не го правя щот съм стиснат, и цепя стотинката, а за да имам нагледна представа какво се случва и как работи горелката в момента.
Мога да приближа още повече, и тогава се вижда отчетливо работата на шнека. Вижда се как общата консумация спада надолу, което ще рече, че горекта е в модулация и намаля мощността на вентилатора си съответно и дозите които подава.

Прикачен файл:
boiler1.JPG boiler

На мен ми е ясно как се случват нещата. Знам че не можеш да постигнеш идеална права.
filmatoplo - майстор
Как точно мериш ватовете ,или мериш нещо друго и го пресмяташ по формули .Как става с мултицет ли.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: