Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Не е една беля, нали.
По снимките виждам разлика в едно добавено "езиче", на "щитовата" кошница.
Като гледам как седи запалката, спрямо кошницата, не виждам да има разлика в размерите. Това по снимки, без да го твърдя.
Няма откривател- експериментатор, който да не е креативен, без задължително да е писател.

Е, появи се и отговор на "проблема".
ср ное 04, 2020 1:51 pmMcl написа:
Ами то няма смисъл да се маха този щит. Аз едвам закрепих пелетите ,че да снимам.
bibobore - специалист
Ами то няма смисъл да се маха този щит. Аз едвам закрепих пелетите ,че да снимам.
Ти си късметлия. При мен си се закрепват сами. Не винаги, но се случва. Не ме бърка стига да няма проблем. Чакам инсталатора да дойде да оправя пушештия вентилатор.
ср ное 04, 2020 2:58 pmbibobore написа:
Ти си късметлия. При мен си се закрепват сами. Не винаги, но се случва. Не ме бърка стига да няма проблем. Чакам инсталатора да дойде да оправя пушештия вентилатор.
Бибо, Филма ти намекна, аз подех гатанката, ама що не си провериш комина да не е запушен?!
Mcl - специалист
ср ное 04, 2020 3:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 04, 2020 2:58 pmbibobore написа:
Бибо, Филма ти намекна, аз подех гатанката, ама що не си провериш комина да не е запушен?!
В този ред на мисли, ми идва наум нещо което се бе случило при мен в апартамента. Дали някой комшия не си е направил кухнята и да си е вързал абсорбатора в този комин. И другото което се сещам в нас като забравя клапата за свеж въздух затворена а жената готви става една пушилка. :-D :-D :-D
bibobore - специалист
Пуши това чудо, само когато се пусне при процеса на запалване. Останалото време е чук. Някъде бяха споменали за проблем с ревизията. Мога да я отворя камината, но мисля че не е моя работа.
Mcl - специалист
Един въпрос към специалистите, имам къща за гости в двора която е 30 кв.м. Ако пусна от камината отопление към нея ще има ли ефект или е безмислено. Камината е на 2-ри етаж,за да слезе до нивото на къщата за гости имам 17 метра трасе. Съответно ще ми трябва и допълнително помпа. Въпроса с разхода на пелети не седи на първа линия, а дали ще може да се отоплява достатъчно. Понеже тази зима ще се наложи да приютя майка ми ,която я блъснаха и сега е трудно да се придвижва камо ли стълби да катери. Тъй като климатика ме съмнява да е достатъчен, та за това съм се замислил от камината ако има вариант.
filmatoplo - майстор
:? Да 5-6 киловата ще ходят за там ,още кило ,кило и нещо пелети .Ако имаш свободна мощност ще стане .
Mcl - специалист
ср ное 04, 2020 8:39 pmfilmatoplo написа:
:? Да 5-6 киловата ще ходят за там ,още кило ,кило и нещо пелети .Ако имаш свободна мощност ще стане .
Ами мисля ,че ще имам евентуално в най студеното време не съм сигурен.
ср ное 04, 2020 5:20 pmbibobore написа:
Пуши това чудо, само когато се пусне при процеса на запалване. Останалото време е чук. Някъде бяха споменали за проблем с ревизията. Мога да я отворя камината, но мисля че не е моя работа.
Бибо, точно това е симптом за недостатъчен комин.
Загрелият комин е по добрият комин.
......ееевентуално задръстена камина (котел).

Морфи, още едно сходство на отоплението с моторетките (ДВГ), на които навиват термолента на изпускателните колектори (комини), че да подобрят работата на мотора.
Горещо, голяма скорост, ниско налягане, добро вентилиране, много работа........песен, Морфи.
bibobore - специалист
След като отново прочетох темата енти страници назад, като и различни мнения и препоръки реших да действам по много по различен начин. Увеличих мощностите на Р3-9 киловата, Р2- 6.5 и Р1-4.5. Вдихнах вентилаторите на Р3 и Р2 над тридесет. Покачих температурата на водата на 65 градуса. Резултата е почти стабилен огън, горивната камера започна на места да побелява и за първи път температурата на изгорелите газове се качи над 70. Проблема е, че много бързо се стопля. Тогава се сетих да оставя вратата на детската отворена, и да пускам топлия въздух и в коридора. По тоя начин е горяла два часа и половина. Сега за първи път и стъклото остана чисто. Камината се чисти след всяко палене-дърпам ръчките, изчиствам стъклото и обирам с прахосмукачка навсякъде пепелта. Смятам, че така спазвам изцяло предписанията на производителя. По отношение на пушенето-идва някъде отпред в дясно. Виждам, че има някаква пластина с две крилчати гайки и термо въже(не знам така ли се нарича)-точно от там пуши. Днес или утре ще намяля с една идея дозата на запалването и ще увелича вентилатора. Вероятно при тия ниски степени които съм нагласил се събира доста дим в горивната камера, който си намира място да излезе и от там.

Основните изводи които си правя за мен(не знам дали са верни) са:
1. Апартамента е все още топъл и ми трябват малко киловати да се стопля. Със падане на температурите вярвам, нещата да се подобрят.
2. Почасовото палене е добро решение ,но временно.
Ако имате забележки или препоръки моля да ги посочите.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: