Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср ное 04, 2020 9:02 pmpechkata написа:
ср ное 04, 2020 7:10 pmТрифон П.Трифонов написа:

Закон на Ом, Анди, Печка, Морфей.

Какво се ревеш за този закон на Ом - ще ти цитирам една част от него...

Законът на Ом е физичен закон определящ зависимостта между напрежението тока и съпротивлението на проводника в електрическа верига...
Да ве печице, обясни на приятелчето Анди, как се отразява този закон на електродвигатерите! На всички, или само на онези които са му лицеприятни?!
Ти, като специалист по електротехника, би трябвало пръв да го цитираш или поне да покажеш, че ти е ясна работата.

Филме, трудничко е да се научи за няколко минути. Случайно или не, много правилно питаш как се измерват ватовете, демек мощност, демек свършена работа за единица време. Това е пряко свързано с промяна на напрежението и се обяснява със Законът на Ом, който Печката цитира- ха-Ха.
pechkata - специалист
Е какво да ми е ясно че трябва да си сложа един стабилизатор на горелката че да не ми играе напрежението със 20/30 волта...
Просто и ясно...
Ти май почна да не си вярваш - преди пишеше едно сега друго... :?
ср ное 04, 2020 9:19 pmpechkata написа:
Е какво да ми е ясно че трябва да си сложа един стабилизатор на горелката че да не ми играе напрежението със 20/30 волта...
Просто и ясно... :?
Не, за теб е само половината от твърдението.
...или питанкага, което е по вероятно и както обикновено човек се почесва само поради две причини.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср ное 04, 2020 9:24 pm, променено общо 1 път.
morfei1 - специалист
ср ное 04, 2020 9:09 pmfilmatoplo написа:
Как точно мериш ватовете ,или мериш нещо друго и го пресмяташ по формули .Как става с мултицет ли.
Аз нищо не меря и нищо не смятам. Допълнителните устройства и софуер, които ползвам за мониторинг и автоматизация го правят вместо мен. Събират информация и изчисляват. Аз не съм толкова умен да го правя, само гледам и се опитвам да анализирам, къде правилно, къде не..... но винаги по-добре отколкото нищо.
ср ное 04, 2020 9:23 pmmorfei1 написа:
ср ное 04, 2020 9:09 pmfilmatoplo написа:
Как точно мериш ватовете ,или мериш нещо друго и го пресмяташ по формули .Как става с мултицет ли.
Аз нищо не меря и нищо не смятам. Допълнителните устройства и софуер, които ползвам за мониторинг и автоматизация го правят вместо мен. Събират информация и изчисляват. Аз не съм толкова умен да го правя, само гледам и се опитвам да анализирам, къде правилно, къде не..... но винаги по-добре отколкото нищо.
Морфи, не е сложно. Нужен ти е хронометър, кантар, математика и как да ги синхронизираш тея работи, че да са ти от полза или да афишираш знания поне.
morfei1 - специалист
ТриФунее, погледни картинката от предната страница. Тва с хронометрите и висенето пред горелката го минах отдавна. С мониторинга съм на друго ниво вече, ма ми трябваха около 2 години за да придобиее някакъв завършен вид :cool:

От днеска вече имам сензор и на изходяща вода. Утре си правя един виртуален сензор къде да ми смята и следи ДТ вход... изход на котлето и приключвам горе-долу с глупостите и минавам на вино.
ср ное 04, 2020 9:45 pmmorfei1 написа:
ТриФунее, погледни картинката от предната страница. Тва с хонометрите и висенето пред горелката го минах отдавна, с мониторинга съм друго ниво :cool:
Неее Морфи, висях две вечери подред, за да помогна някому, че да си нагоди евтиното гориво да гори сносно. Аз няма да го горя, просто експериментирам, с благородното съдействие на Харли.
Простото уравнение, което недоумяваш (Омовият закон), е основен принцип, според който се отоплява къщата ти. Мониторингът е екстрата, която е нужна за анализ. Мониторингът, ръйш, хубу нещо е, но в краен случай мое и без него, стига да ти е топло. Второстепенно е, Морфи.
Основното е потенциал (напрежение), съпротивление, ток.
pechkata - специалист
Анди в момента е 241 волта и обороти на вентилатора 1630 об. в минута... :partyman:
andy_forresite - майстор
Трябва да позная на колко % си сложил перката ли? Ми чакай да се почеша къде не ме сърби :? и зад другото ухо :? Момент да помедитирам над заданието Омммммм.
46%
Това беше сполучливо, признавам, но дертовете са извън моята компетенция.
Който си ги има, да си ги дундурка! Последно бяха у градинката на Анди.
Анди, мъШко дупе...... Останалите повече и редовно.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: