Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср ное 04, 2020 11:17 pmbmahob написа:
Ти си изперкал...... Лека!
Аха, извинявай, че се намесих в "твоята" тема! Кофти, ама готино.
Ако не съм "изперкал", няма да мога това, което мога, друже. Няколко знаят за ко иде реч, а тая вечер, с тая модулация, леко се обърка. Случва се.
.....само не трий, моля!
bmahob - майстор
Мойта тема, твойта тема.... Глупости на тръкалета ... Хумора ти е странен и не се разбира от всеки. Но главното е че не ми схвана идеята.
bmahob - майстор
Колега ти можеш да моделира както ти писа Трифон ама това не е добре за всични стаи. Пробвал съм! В момента съм дал 35гр на въздуха и 65на водата , и модулира по вода. С термоглави и така си регулирам топлото по всички стаи. А Трифон ти даде желания отговор но това няма да ти помогне за цялоатно решение. Но такъв си е този велик майстор тиквеник Трифон. На всяка манджа мерудия.... Не оспорвам тов какво можеш просто доста често дразниш с постовете си обикновените потребители, които тепърва се учат в материята.
GogyY - помощник
ср ное 04, 2020 11:01 pmbmahob написа:
Е къф е смисъла да виждаш думата модулация.... И да мръзнеш по др стаи Трифоне разочароваш ме... Гоовориш като първолак! :-D
Точно :supz: :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре де, защо тъй грозно се карате, и то при наличие на съвсем оскъдна информация? Ако радиаторите са големи и липсват термоглави, комбинирано с високо задание за стайна температура, естествено че няма кой да спре камината и тя ще си работи на макс. Айде укротявайте топката, че срамота! А иначе и двамата сте много полезни на форума с натрупания опит. :cool:
ср ное 04, 2020 10:36 pmGogyY написа:
ср ное 04, 2020 10:29 pmbmahob написа:
Не е така, камината модулира до първа достигната стойност!!!!! Независимо и да е задл да гони въздуха ако надвиши зададената вода пак ще влезе в рвжим модулация... Имаш ли термоглави
Не колега :?
filmatoplo - майстор
Бях си легнал ,сега чета .Проблем няма -човека е задал температура 40 гр на въздуха за да е недостижима ,също е задал 65 гр на водата което е по достижимо -и ще измодулира когато ги стигне .Ако по време на така наречено достигане на тези 65 гр се претопля вече въздуха и няма термоглави може да се намали малко температурата на водата доколкото да слезе на минимум без да гасне .Да намали малко температурата и ще види ,че камината ще измодулира по водата.
bmahob - майстор
Пак няма да стане според мен,дори ида зададе 62-63гр. Без глави по вода трудно......
filmatoplo - майстор
Да точно ,в случая още няма ,като сложи ще влиза по често .На последната ми монтаж сложих термоглави на всички радиатори и лирата ,остана само бойлера .Влиза бързо в модулация ,то и още топло .А забравих има и вентилконвектор ,има си управление ,но водата остава да циркулира през питата.Да намали малко водата -да му измодулира и да се успокои човека ,че му работи . :)
GogyY - помощник
чет ное 05, 2020 8:31 amfilmatoplo написа:
Бях си легнал ,сега чета .Проблем няма -човека е задал температура 40 гр на въздуха за да е недостижима ,също е задал 65 гр на водата което е по достижимо -и ще измодулира когато ги стигне .Ако по време на така наречено достигане на тези 65 гр се претопля вече въздуха и няма термоглави може да се намали малко температурата на водата доколкото да слезе на минимум без да гасне .Да намали малко температурата и ще види ,че камината ще измодулира по водата.
Колега точно така е намалих на 62гр и вече си е в модулация :roll:
GogyY - помощник
чет ное 05, 2020 8:38 ambmahob написа:
Пак няма да стане според мен,дори ида зададе 62-63гр. Без глави по вода трудно......
Стана колега :)

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: