Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,

Дойде времето да почвам ремонта в банята (апартамент ново строителство). Банята беше налепена с гипсокартон (зелен), но не с метална конструкция, а залепен с гипсоподобни топки дирекно за стената.
Реших че това не е стабилна основа за лепене на плочки и го махнах. И добре че го махнах - много лесно се отлепи, цели листове гипсокартон излязоха цели, без дори да се натрошат. И това без почти да се ползват инструменти.

И сега банята е на тухла, та въпросът ми е с какво е най- удачно да се измажат стените преди последващото лепене на плочки?
Мисля да се измазва с хоросан и цимент, има ли по- удачно решение?
Чаро - Акълия
Щях да се избъзикам, да си сложиш гипсокартон, от тоя зеления.
Все едно съм. Ама по закачливо.

:wink:
Поразгледай по форума, има доста изписано. Според противниците на ГК, по-добро от ВЦМ няма. Гледам ти си от тях.....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ГК се слага когато се бърза + няма майстор. Щом имаш времето за мокро строителство, по-хубаво от класическа мазилка върху тухлата няма.
Благодаря Ви за отговорите,

Вече взех материалите - така че ще бъде класическа вароциментова мазилка.
housedoktor - майстор
Не мисля ,че зеления гипскартон е лошо решение .НО...Лепи се на добре подготвена и грундирана основа.Фаянса се лепи на гребен,ъглите се хидроизолират допълнително.За финал се импрегнира фугировката с импрегнант за фуги.Просто не се спазват тези неша и от там е лошият резултат.Най-добри резултати се полу4ава с аквапанели на циментова основа оба4е
solo5 - майстор
housedoktor написа:
Най-добри резултати се полу4ава с аквапанели на циментова основа
:2thumbs:
vladtod - специалист
Aз пък ще кажа,с кеф си направих банята с гипсокартон и с кеф ще я разбия след 5-6 г без никакво усилие и пак ще си я направя по мой вкус.Понеже сам правя всичко смлях се да свалям плочи добре ,че измислиха тоя картон. :-D
solo5 - майстор
а като сваляш гипсокартона, какво се случва с UD профилите? :?
MAP
solo5 написа:
а като сваляш гипсокартона, какво се случва с UD профилите? :?
:-D

Тема "Баня, стени, плочки, основа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: