Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vlax - майстор
Тук сме бре.Ти излезе ли от Дупката?
За кой стар и нов става въпрос,че не мога да вдяна?За бензина ли?
Трифуне,я снимай отблизо покрива на кладенеца/дори и петролен да е/,че трябва да правя такъв,....някой ден :) .
:partyman: :)
чет ное 05, 2020 5:18 pmvlax написа:
Тук сме бре.Ти излезе ли от Дупката?
За кой стар и нов става въпрос,че не мога да вдяна?За бензина ли?
Трифуне,я снимай отблизо покрива на кладенеца/дори и петролен да е/,че трябва да правя такъв,....някой ден :) .
:partyman: :)
Изляах, баба ѝ мечка.
Бензина бе, запалих я със стар бензин, останал в резервоара. Ако познаеш как, ща черпа една снимка, хахааа!
Сабалям ши нащракам майсторията на брата. Нямаше нужда от такова огромно нещо, ама...
Важното е, че за първи път си изчистих градинката, както и сефте правя есенна обработка.
Баба Гана идвам удържа стендбая, да набучи чесъна и салатките. Вика, че е още топло. Мое са наканя и аз да бучна нещо, ма ши видим.
Оранжерийка нямам, ма сякаш съм мераклия. Ако остане време и надделее мерак, може да си скова нещо семпло.
kuger - майстор
чет ное 05, 2020 5:05 pmТрифон П.Трифонов написа:
Къде сте бре, градинари?
Влакси, тоя път запали на бутане. Останали 2-3 глътки бензин и глей къде ма остай!
https://photos.app.goo.gl/etUWA6KSGFXieYRA6
Насряд браздата.
За стария казвам, от пролетта си стои в машината, ма глей как бачка!
https://photos.app.goo.gl/hXh595M5mn6uUmnMA
То тука вече е с новия, ама от стария поразия не намерих.
Шетаме из градините си :)
Вчера сколасах половината градинка да фрезовам. Ама нали съм вече дърт, по средата на работата се сетих, че не разхвърлих тор. Така я обърнах още веднаж, за акъл :sad: Моята фрезичка си беше с бензина от миналата есен, дори не доливах, изкара с него.
Днес покрай измишльотините със зелето /автоматика за претакане си майсторя/ си нароних чесъна за сеене. Утре мисля да го накисна в разтвор на Топаз за около час. Като изсъхне ще го мятам в земята.
Същата процедура очаква и черкезкия лук /не му знам друго име, от главичка израстват 5-10 нови, а перата са с диаметър около 4 мм. диаметър и около 20 см. високи/ и балучката.

Когато всичко си отиде на мястото ще задрачвам, че котките ще го разорат.
Мислих го това, за торът, ама понеже ще има и пресен, реших първо да фрезовам, разхвърлям и след седмица-две пак. Вече му идва лесното, като чистя на пилците- поне няма да го разнасям два пъти, а направо "редя" в градината. Старият е станал вече на пръст. Явно се е завъдил моТорен червей.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет ное 05, 2020 8:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
като чистя на пилците- поне няма да го разнасям два пъти, а направо "редя" в градината.
Ще си изгориш градината тъй. На птичия му трябва повече време от на оборския, за
да угние. 3-4 години е ОК
gnt69 - майстор
Я па съм на вино. В неделя обрах Молдовата и сега претакам.

ЕТО

И между другото в неделята забърках и 100 кила дюли с 80 литра вода и 20 кила захар. :partyman:
Прикачен файл:
дюли.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет ное 05, 2020 10:46 pmgnt69 написа:

И между другото в неделята забърках и 100 кила дюли с 80 литра вода и 20 кила захар. :partyman:

дюли.
Пелте не правиш ли?
preslav - майстор
Каня се и аз да вадя машинката, ама ми се види много сухо, а знам как подскача и дърпа по корава почва. За сега съм си наумил само да проверя хлабините на клапаните (не са проверявани откакто е купена), лошото е, че не намирам информация за конкретния мАтор http://rzona.bg/cultivator-ALPINA-TI36G - ако някой знае, да казва.
Иначе, то и пипера и камбите не са все още оскубани, доматите не са изгорени и т.н. - мързелашка работа.
За чесъна и аз си мисля, че е рано, нека първо бучнем салатките и балучките на постоянното им място. Тази година съм решил и арпаджик да сложа още сега, а не през пролетта.
В общи линии ентусиазмът на начинаещите започва да ме напуска, ама и бурени не ми се отглеждат.
kr1100 - майстор
[quote=gnt69
И между другото в неделята забърках и 100 кила дюли с 80 литра вода и 20 кила захар.
[/quote]
Аз пък ги дадох за сок дюлите / не ми се режеше, дребнеше, захари .../ Сок в алум. торбички по 3л .
В сряда дадох синапките са сок / дали ще стане вино или ще отидат за ракия - ще видим/ Само да не стане ябълковото вино на оцет като през 2016г :-D
Салатки лук и чесън и спанак отдавна съм насял Лука стърчи вече 10-12 см , салатките са наред , спанак вече изби -около 2 см.
Останаха малко райски по върховете и ще се правя на алпинист Доорязох 1 стар бадел останал от пролетта недорязан.
В неделя или понеделник го дават уж недуховито и ще опръскам ябълки, круши, дюли и ,ако е останал разтвор наред други овошки с карбамид. Листата едва са започнали да падат - за Бордомикса има време още.
teon - специалист
preslav написа:
За сега съм си наумил само да проверя хлабините на клапаните (не са проверявани откакто е купена), лошото е, че не намирам информация за конкретния мАтор http://rzona.bg/cultivator-ALPINA-TI36G - ако някой знае, да казва.
...някой от малките мАтори не са предвидени за регулировка на хлабините...за конкретният модел- не знам...

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: