Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Точно така има достатъчно надеждни на добра цена, колега я кажи как я караш с фабрични или кака са Т на изгорелите газова най много на 5 и най малко на 1
GogyY - помощник
пет ное 06, 2020 7:59 amТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 05, 2020 10:03 pmbmahob написа:
Абе рано или късно ще доете на моето .....
Няма как да стане. Айде да приключим с това или ще извадя хронологията, на спора, в един пост!
Въпросът беше защо не модулира.
Не се питаше за това как се разпределя Т из къщата.
Та затова сега.
пет ное 06, 2020 5:21 amGogyY написа:
чет ное 05, 2020 7:12 pmТрифон П.Трифонов написа:

Знаех си.
Не, че е нещо лошо, просто уточнение, за невъзможността да променяш референтното помещение. Помещението с камината ти е такова.
Имаш ли радиатор при камината?
Имам колега..
Докато не е настъпила яко зимата, слагай термовентил и секретен вентил,поне на този радиатор. Най добре на всички радиатори. Ако нямаш кранове около помпата, да монтираш.
Кой ти прави инсталацията?
Да обмислям варианта да им сложа колега.... Иначе инсталацията е правена от магазина от който взех и самата камина...
пет ное 06, 2020 10:18 amGogyY написа:
Да обмислям варианта да им сложа колега.... Иначе инсталацията е правена от магазина от който взех и самата камина...
Всъщност, преди да си променил каквото и да е, я да отидем на колеговата!
Сподели "как е по другите стаи"!
Може от магазина да са сметнали много добре радиаторите.
filmatoplo - майстор
:? Добре де защо не залагат кранове за термоглани ,пък ти ако искаш си ги постави в последствие .Аз какво правя -поставям им крановете да са подготвени ,на 99% съм купил и термоглавите ,по време на монтажа клиента се сеща или чете в форума за термоглави и пита -аз ще имам ли термоглави :wink: поставям му ги и му викам -това какво са :lol: ама ни е купихме ли ,щото там един Филматопло пише ,че било хубаво да има термоглави :lol: .
GogyY - помощник
пет ное 06, 2020 11:01 amТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 06, 2020 10:18 amGogyY написа:
Всъщност, преди да си променил каквото и да е, я да отидем на колеговата!
Сподели "как е по другите стаи"!
Може от магазина да са сметнали много добре радиаторите.
Незнам какво са сметнали но сега един куриоз се получи... Когато писах че не влиза в модулация на 65гр. и в форума като го обсъдихме намалих на 62гр и влезе в модулация.. Снощи я паля и си остана на 62гр и не влиза в модификация... Защо не влиза в модулация.. Дали ще трябва при всяко палене да е на 65гр и като загрее водата да я връщам на 62 гр малко абсурдно се получава :? :?
пет ное 06, 2020 12:16 pmGogyY написа:
Незнам какво са сметнали но сега един куриоз се получи... Когато писах че не влиза в модулация на 65гр. и в форума като го обсъдихме намалих на 62гр и влезе в модулация.. Снощи я паля и си остана на 62гр и не влиза в модификация... Защо не влиза в модулация.. Дали ще трябва при всяко палене да е на 65гр и като загрее водата да я връщам на 62 гр малко абсурдно се получава :? :?
Е споко де, като си свърши работата ще влезне където искаш, хахааа.
Просто къщата ти е била по студена, заданието на Т по вода не е било доближено и си кара на Макс. Натиска си педала, милата.
Ти кола караш ли? Ако искаш Микрата да движи със 160 по надолнището, по някое време това ще се случи и ще върнеш педала- те ти модулация.
Ако караш по баира, а тя едва крета с 90, не връщаш педала, нали? Е ква модулация очакваш, 160 е далече?!
GogyY - помощник
:-D
пет ное 06, 2020 1:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 06, 2020 12:16 pmGogyY написа:
Е споко де, като си свърши работата ще влезне където искаш, хахааа.
Просто къщата ти е била по студена, заданието на Т по вода не е било доближено и си кара на Макс. Натиска си педала, милата.
Ти кола караш ли? Ако искаш Микрата да движи със 160 по надолнището, по някое време това ще се случи и ще върнеш педала- те ти модулация.
Ако караш по баира, а тя едва крета с 90, не връщаш педала, нали? Е ква модулация очакваш, 160 е далече?!
Карам от бързите ГоУфове :supz: :-D :-D
Ясно мерси колега докато и свикна ще има изпълнения :? :-D
пет ное 06, 2020 11:21 amfilmatoplo написа:
:? Добре де защо не залагат кранове за термоглани ,пък ти ако искаш си ги постави в последствие .Аз какво правя -поставям им крановете да са подготвени ,на 99% съм купил и термоглавите ,по време на монтажа клиента се сеща или чете в форума за термоглави и пита -аз ще имам ли термоглави :wink: поставям му ги и му викам -това какво са :lol: ама ни е купихме ли ,щото там един Филматопло пише ,че било хубаво да има термоглави :lol: .
Ае сега, минутка за реклама!!!
По скоро четат като им почнат проблемите или просто не са наясно кво що.
bmahob - майстор
Опааааа кой се оказа прав аТрифонйеее или котката по гръб не пада, като позахладне и 55гр да дава пак няма да модулира :lol: Приятел слагай глави докато е топло и си свиркай. Тук при нас има поговорка, "Не питай старило/Трифон/, питай патило/моя милост/" :cool:
пет ное 06, 2020 4:26 pmbmahob написа:
Опааааа кой се оказа прав аТрифонйеее или котката по гръб не пада, като позахладне и 55гр да дава пак няма да модулира :lol: Приятел слагай глави докато е топло и си свиркай. Тук при нас има поговорка, "Не питай старило/Трифон/, питай патило/моя милост/" :cool:
Ми не си. За лудо си патило, горкото!
Като захладнее просто ще седи на студено, ако радиаторите са малки. Ще парят, но няма да имат мощност да сгреят стаите. Както чайника пари, ама освен влажно, топлото у стаята си иска капацитет.
Та, са ти обясня за модулацията в камината. Радиаторите като върнат гореща вода, понеже нали са малки уж де, камината ще се сгрее и хоп- модулация, ръйш?! Се едно да работи за себе си, оти радиаторите малки, парят ма нямат мощност да охладят водата.
Другият вариант, преоразмерени радиатори. Там задължително глави, щото мощна камина, като твоята и неговата, мощни радиатори, като твоите, и в стаите ще е жега, преди да е измодулирала камината. Освен ако не е настроена на 50 градуса де, нали той гони 65?!

В модулация няма да влезе единствено ако източникът е маломощен, "колега".
Има такъв проблем в съседна тема, ама то не е само един контролер да си научил, а още нещо. Чети, ако държиш да ти се изяснят нещата! Инак пиши за копчетата!
Те ти условия за модулация.
https://photos.app.goo.gl/L333piyF7EiZWjTGA
Мой монтаж. Пищи горката, затворила си е регулатора на тягата, ама аз съм лош, че съм я надървил с матрял. Ей тъй за теста. Виждаш ли перфектно подбрана печка към инсталация? Перфектната делта? Ако ескаш ще ти покажа как работи и на 110 на водата.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет ное 06, 2020 5:39 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: