Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
АБВ потребител - специалист
И аз нямам още фрониус.Просто ми се искаше да е така. Всички да имаме възможности :) Но и на този етап, не ми е това приоритет. Сега по скоро ми е необходим хубав шлем. Скоро ще си взема. :) И сигурно съм профукал пари за два фрониуса, в опити да си го направя аз, но и това ще стане някой ден :) С това което написа Колега ме накара да се замисля, наистина , аз се лигавя с над 10 апарата, а има хора немогат да си позволят и един.Тъжно е.
gogo7777 - майстор
чет ное 05, 2020 8:40 amАБВ потребител написа:
.....С това което написа Колега ме накара да се замисля, наистина , аз се лигавя с над 10 апарата, а има хора немогат да си позволят и един.Тъжно е.
"Колега", нямал съм никога 10 апарата. Отначало ми беше тъжно, че нямам толкова, но с годините свикнах.
:drinkers:
EDI - майстор
Имам чувство, че понякога пресолявате манджата. :lol: За 10 електрода на година всичко върши работа, ако ще да е на 10 процента на 50 ампера.
чет ное 05, 2020 3:23 pmgogo7777 написа:
чет ное 05, 2020 8:40 amАБВ потребител написа:
.....С това което написа Колега ме накара да се замисля, наистина , аз се лигавя с над 10 апарата, а има хора немогат да си позволят и един.Тъжно е.
"Колега", нямал съм никога 10 апарата. Отначало ми беше тъжно, че нямам толкова, но с годините свикнах.
:drinkers:
Ха да видя тази схема как работи,ха да видя онази схема как работи,и станаха много :-D При мен е краста,но като гледам как са паднали цените на машините, пък цените на частите са същите. :) Що така незнам. Това за 120лв дето се предлага ,няма да е лошо като гледам :)
dragozow - майстор
ср ное 04, 2020 2:26 pmamxcs написа:
https://www.amazon.co.uk/s?k=welding+in ... -ap-p_1_11

А от тези в амазон някоя марка да има по-хубава до към -?

Нещо такова дали е по-добре от нашите тук за тия пари?
към 200лв с доставката ще ми излезе един такъв, дали си заслужава парите?
Ако се надяваш концерна Хюндай да го е правил наистина ще те разочаровам. Ако ще даваш 200 лв няма много смисъл, тези пък от 120 лв са с кофти качество и работата е на късмет. Иначе ето ти на подобна цена с гаранция от България:
https://www.argo-market.com/Products/Details/534

Иначе малко над 200 лв с отстъпката, добра окомплектовка и гаранция:
https://www.argo-market.com/Products/Details/1278
agj - майстор
пет ное 06, 2020 6:15 amdragozow написа:
ср ное 04, 2020 2:26 pmamxcs написа:
https://www.amazon.co.uk/s?k=welding+in ... -ap-p_1_11

А от тези в амазон някоя марка да има по-хубава до към -?

Нещо такова дали е по-добре от нашите тук за тия пари?
към 200лв с доставката ще ми излезе един такъв, дали си заслужава парите?
Ако се надяваш концерна Хюндай да го е правил наистина ще те разочаровам. Ако ще даваш 200 лв няма много смисъл, тези пък от 120 лв са с кофти качество и работата е на късмет. Иначе ето ти на подобна цена с гаранция от България:
https://www.argo-market.com/Products/Details/534
Чудя се тези 19лв. горница, гаранцията ли покриват или качеството ? А в цената са включени ДДС, печалба и т.н.!А вероятно и късмета влиза в сметката. :-D
dragozow - майстор
Във форума има такива машини, ще ти каже все някой.
нед ное 01, 2020 8:58 pmdragozow написа:
Виж сега, аз не държа да продавам във форума и тук влизам по-скоро за кеф и да прочета нещо. Ако амперите на една машина са истински, а не само написани е лесно, защото на кутиите с електроди пише на колко ампера работят. Иначе знам машините ми колко могат, защото съм издевателствал над тях точно с тази цел. Реално 160А/60% при 40 градуса не можеш да го претовариш с 4 мм от почти всички електроди или трябва да подкараш 10 един след друг. Аз съм си играл с рутилови, 8 броя един след друг без почивка, нямаше проблем. На повечето хора това е повече от достатъчно. Ако е малко се взима 200 ампера машина със 100% на 160 ампера.
Нали влизаше тука само за кеф и да прочетеш нещо :-D . Моята памет е малко по дълга :-D Крайно време е някой хора да се научат да работят, в нашата мила родина. То така е лесно някой друг да го произведе, а вие само да опънете едни пари. :-D Нарушавате законите в природата. При пчелите , която пчела не работи, другите я убиват.
kuger - майстор
съб ное 07, 2020 11:55 amАБВ потребител написа:
Виж сега, аз не държа да продавам във форума и тук влизам по-скоро за кеф и да прочета нещо. Ако амперите на една машина са истински, а не само написани е лесно, защото на кутиите с електроди пише на колко ампера работят. Иначе знам машините ми колко могат, защото съм издевателствал над тях точно с тази цел. Реално 160А/60% при 40 градуса не можеш да го претовариш с 4 мм от почти всички електроди или трябва да подкараш 10 един след друг. Аз съм си играл с рутилови, 8 броя един след друг без почивка, нямаше проблем. На повечето хора това е повече от достатъчно. Ако е малко се взима 200 ампера машина със 100% на 160 ампера.
Нали влизаше тука само за кеф и да прочетеш нещо :-D . Моята памет е малко по дълга :-D Крайно време е някой хора да се научат да работят, в нашата мила родина. То така е лесно някой друг да го произведе, а вие само да опънете едни пари. :-D Нарушавате законите в природата. При пчелите , която пчела не работи, другите я убиват.
Ее, не така! Искаш да кажеш, че за да избера дадена машина трябва да обиколя света? После за консумативи същото?
После за друго, и друго?
Аз, ако произвеждам примерно мушмули, дали ще блъскаш 200 км. за да си купиш кило???
dragozow - майстор
съб ное 07, 2020 11:55 amАБВ потребител написа:
Дали ще продам един инвертор не е толкова важно. Ако ти се струва лесна работа построй магазин и склад, вземи 10 човека на работа и почвай с контейнерите. Всеки може да се пробва.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: