• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Даде,ама аз първокупих камината(изпадна ми изгодно без ддс от 3000лв на 2500лв) знаех само че ще правя парно на пелети. Дойде момчете дето ми прави систвмата сметна ми радиатори по 60-80см панелни предвид кв, сториха ми се малко направих ги почти по 2 и айде във филма....
filmatoplo - майстор
По принцип сега е топло и си правим шега с оразмеряването ,аз скептика съм принуден също .Но недай си да се върнат ония зими -бая хора ще включват освен парното :wink: -духалки и маслени радиатори ,че и дървената печка ако им седи :wink: Помня времената когато поставяхме радиатори 200 вата на квадрат ,80 градуса на водата в котела и пак студено -егаси зимите бяха .Сега в топлите зими няма как инсталациите да са толкова преоразмерени . :wink:
bobodebeliq - помощник
Забравих да спомена верно къде се намира къщата - покрай Пловдив е. Изолация няма освен на тавана и тази година сменихме дограмата. Като сменихме дограмата се усети голяма разлика между другото, старата дървена беше бая изгнила, някакси доста по-равномерно се затоплиха стаите.
Гледам сега BurnIt имат голямо разнообразие от маломерни камини. Те как са като качество и работа?
А за Пловдив да препоръчате фирма? Един комшия ползвал ТермаЕксперт+ и е доста доволен, та се чудих за тях.
Иначе досега винаги сме се оправяли с ~5 кубика дърва, даже остават накрая на сезона примерно 0.5~1 кубик.
Препоръчвате Грейко и в същото време няколко човека споменават настройка и научаване на настройки. Какво толкова има да се настройва? Ако имаш термоглави на радиаторите и кажеш на камината да държи някаква фиксирана температура, какво остава за настройване?
morfei1 - специалист
съб ное 07, 2020 8:21 amfilmatoplo написа:
......
До -30, -35C. Имам мощност. Оттам на горе ще трябва да вдигам на 90C, ако са останали пелети. :lol:
съб ное 07, 2020 8:10 ambmahob написа:
.......
Няма ядове, ще стопля бързо еля ако се управлява по СТ, дертове няма да има. Ако се води по вода ще цикли. Макар и свързани, минималната до която може да пада и да работи добре е по-важна, поне за мен при избора.
bmahob - майстор
По това което е писал ще сенстопли с малкото бижу-реклама :-D
Buliviv - специалист
пет ное 06, 2020 11:57 ambobodebeliq написа:
  • Kuore Term HRV 100 12kW - ~5200лв, няма мнения във форума за тия камини изобщо и се чудя дали си струват парите. До колкото четох има обдухване на предното стъкло което предпазвало от замъгляване. Имат и автоматични система за регулиране на горенето. Автоматично почистване.
Без да имам отношение към каквато и да е реклама, чисто за информация.
Въпросната камина е марка Равели. Премиум бранд, произвежда се в Италия и са едни от най - добрите в своя сегмент.
Продават и се ползват дори в САЩ и Канада.
Така че сравнението е малко несъпоставимо.
Несъпоставима е разбира се и цената.
bmahob - майстор
Е са те налазиха от сектата :-D Инак в нета май попадах на камина която е като с ламбда сонда и сама коригира настройките за оптимално гоерене, беше някаква италианка :heart: Карам фиат м/у другото :)
шоп - майстор
пет ное 06, 2020 11:57 ambobodebeliq написа:

Разликата в цената не ме притеснява толкова колкото трудността на обслужване, понеже е за възрастен човек.
От опит ти казвам за възрастни хора по-добро и безопасно от акумулиращи печки и висок клас инверторни климатици няма.

Камината си е хамалогия, прах, дим и мизерия. Носиш, изхвърляш чистиш...
Парите за отопление ги даваш накуп и авансово. Няма да спиш спокойно и ако ти се грижиш за възрастният човек винаги с неприятно чуство зимата ще вдигаш телефона по никое време.
Успехи!
Buliviv - специалист
съб ное 07, 2020 4:51 pmbmahob написа:
Е са те налазиха от сектата :-D Инак в нета май попадах на камина която е като с ламбда сонда и сама коригира настройките за оптимално гоерене, беше някаква италианка :heart: Карам фиат м/у другото :)
Нито правя глупава реклама нито искам да споря с някого.
Просто малко фактология, информация и реализъм. :wink:
съб ное 07, 2020 8:21 amfilmatoplo написа:
По принцип сега е топло и си правим шега с оразмеряването ,аз скептика съм принуден също .Но недай си да се върнат ония зими -бая хора ще включват освен парното :wink: -духалки и маслени радиатори ,че и дървената печка ако им седи :wink: Помня времената когато поставяхме радиатори 200 вата на квадрат ,80 градуса на водата в котела и пак студено -егаси зимите бяха .Сега в топлите зими няма как инсталациите да са толкова преоразмерени . :wink:
Обитаемата част, на моята къща, също е малка. Така съм смятал мощностите та източници и радиатори, че отоплението да е добро и в спринта и в маратона.
За ок 100кв. мога да подам до 44 киловатчаса.

Секта има само в нечии глави.
По Равели са ми текли лигите преди 5 години, но още не се е наложило да монтирам такова чудо.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Подходяща пелетна камина за малка къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: