• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, даже ми е малко смешно, но не мога да се справя с връзването на нов жичен звънец към входната врата. Проблема е следния, отвън има 2 жици - синя и кафява, но вътре има 3 жици две сини и една кафява. По кафявата вътре тече ток 8 или 12 волта, а също идентифицирах, че едната синя жица като я допра до кафявата има малко искри - вероятно е нулата. Другата синя вътре предполагам, че отива като фаза към бутона на звънеца отвън? Пробвах няколко варианта да вържа жиците към звънец Legrand Chime 12 V, но като вържа кафявата жица и едната синя звънеца започва да бучи (явно нещо дава късо?), а с другата жица като я вържа нищо не става. Честно казано съм объркан в момента и се надявам някой да ми даде логика какво може да направя.
vlax - майстор
Остави тази работа на тези които разбират,не ръчкай там където не разбираш.А ти отиди си пусни един тото фиш,може и да спечелиш.
:partyman:
sts - специалист
Двата проводника отвън се дават на късо и се търсят вътре в коридора.
Единият край се свързва към звънеца а другият към трансформатора.
Другият край на свободният проводник се свързва също към звънеца.
Разделяте двата проводника отвън и монтирате бутона.
Мерси, оправих се. Оказа се, че отвън звънеца е бил в състояните на постоянно натиснат и след почиствате с изопропилов алкохол вече е наред. Вътре също разгадах 2-те сини жици и сега звънеца си работи. vlax, форума се казва "Направи си сам", а не "Направи се на дървен философ", нито си полезен, нито си интересен, нито нищо. Поздрави.
vlax - майстор
съб ное 07, 2020 3:42 pmLenks написа:
vlax, форума се казва "Направи си сам", а не "Направи се на дървен философ", нито си полезен, нито си интересен, нито нищо. Поздрави.
Да вярно е "Направи си сам",но НЕ е "самоубий се сам".Утре с тези свои познания ще вземеш да ръчкаш по готварската печка или бойлера.
:partyman:
preslav - майстор
съб ное 07, 2020 3:03 pmLenks написа:
Здравейте, даже ми е малко смешно, но не мога да се справя с връзването на нов жичен звънец към входната врата. ПроблемаЪТ е следния, отвън има 2 жици - синя и кафява, но вътре има 3 жици две сини и една кафява. По кафявата вътре тече ток 8 или 12 волта (токът се измерва в Ампери), а също идентифицирах, че едната синя жица като я допра до кафявата има малко искри (тъй не са прай) - вероятно е нулата (фаза и нула след трансформатор???). Другата синя вътре предполагам, че отива като фаза към бутона на звънеца отвън? Пробвах няколко варианта да вържа жиците към звънец Legrand Chime 12 V, но като вържа кафявата жица и едната синя звънеца започва да бучи (явно нещо дава късо?)(няма как), а с другата жица като я вържа нищо не става. Честно казано съм объркан в момента и се надявам някой да ми даде логика какво може да направя.
Приятелю, vlax не те напада, а се опитва да ти каже, че си опасен за себе си и околните. В случая със звънеца, най-многото да изгориш трафа или самия звънец, но с тези познания утре ще се "хвърлиш" да "идентифицираш" проблем с някоя фурна, бойлер, пералня и последствията от "направи си сам" ще са трагични - моля те да се спреш до тук!
gogo7777 - майстор
Що па да няма фаза и нула след трансформатор?
Andri01 - майстор
А има и звънци на 220в! А ако неговия беше такъв??? Не казва как е ПОЗНАЛ,че "тече ток 8 или 12 волта". :?
eleonorvelichkov - специалист
съб ное 07, 2020 6:20 pmpreslav написа:
съб ное 07, 2020 3:03 pmLenks написа:
Здравейте, даже ми е малко смешно, но не мога да се справя с връзването на нов жичен звънец към входната врата. ПроблемаЪТ е следния, отвън има 2 жици - синя и кафява, но вътре има 3 жици две сини и една кафява. По кафявата вътре тече ток 8 или 12 волта (токът се измерва в Ампери), а също идентифицирах, че едната синя жица като я допра до кафявата има малко искри (тъй не са прай) - вероятно е нулата (фаза и нула след трансформатор???). Другата синя вътре предполагам, че отива като фаза към бутона на звънеца отвън? Пробвах няколко варианта да вържа жиците към звънец Legrand Chime 12 V, но като вържа кафявата жица и едната синя звънеца започва да бучи (явно нещо дава късо?)(няма как), а с другата жица като я вържа нищо не става. Честно казано съм объркан в момента и се надявам някой да ми даде логика какво може да направя.
Приятелю, vlax не те напада, а се опитва да ти каже, че си опасен за себе си и околните. В случая със звънеца, най-многото да изгориш трафа или самия звънец, но с тези познания утре ще се "хвърлиш" да "идентифицираш" проблем с някоя фурна, бойлер, пералня и последствията от "направи си сам" ще са трагични - моля те да се спреш до тук!
Форумът е, за да се учим един от друг, а не да си обясняваме как да си наемем майстор. Разбирам, че някои от тук си търсите клиенти, но е хубаво, когато човекът пита да му се отговори на въпроса. Освен това човекът по никакъв начин не е показал, че няма знания по електротехника, просто не може да се ориентира коя жица за кое и какво си е мислил лирическият герой, когато е проектирал и изпълнявал инсталацията.
Andri01 - майстор
Да се учим един-друг,прав си. Но при електричеството има една малка подробност-НАПРЕЖЕНИЕТО убива, посредством протичащия ТОК!!!! Хубаво е когато някой пита тука нещо по тези въпроси,първо да се ограмоти / от нета/ за разликата между двете понятия. Но всеки знае себе си,разбира се. :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Помощ при връзването на жичен звънец на входна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: