Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
съб ное 07, 2020 1:17 pmkuger написа:
Ее, не така! Искаш да кажеш, че за да избера дадена машина трябва да обиколя света? После за консумативи същото?
После за друго, и друго?
Аз, ако произвеждам примерно мушмули, дали ще блъскаш 200 км. за да си купиш кило???

Аз си правя списък с необходимите ми неща и веднъж годишно предприемам околосветско пътешествие.
.....та ако имаш още от мушмулите да планирам и твоята дестинация в плана "шопинг"
:partyman:
АБВ потребител - специалист
Това в България не е търговия, а рекет. Не казвам за всички, но по голямата част от търговците са такива.Неможе да купуваш една стока от даден производител,и да искаш да спечелиш повече от него. Това не е нормално. Говоря по принцип , не специално за Колегата Драгозов. Много лапачи са на клона, дори самата държава натиска бизнеса по всякакви начини. За всичко това са виновни самите хора, те са просто такива. Не 30години а цял век да мине, прехода няма да свърши. :) Лакоми ,ама прости.Назначаваш го на работа,даваш му хубави пари,грижиш се за него, а той краде от теб. На такива хора само това,нищо друго.
kuger - майстор
съб ное 07, 2020 5:09 pmАБВ потребител написа:
Това в България не е търговия, а рекет. Не казвам за всички, но по голямата част от търговците са такива.Неможе да купуваш една стока от даден производител,и да искаш да спечелиш повече от него. .............
Тука си напълно прав!
nikolov333 - майстор
Всичко това е в следствие от "малкия пазар".
koveslav - майстор
Всичко е следствие на Гугъл-а.Като не виждаш на колко продава китаеца си гледаш местния пазар и не живееш с чувството,че всички те мамят..А истинския регулатор на пазара е единствено конкуренцията,ама честната конкуренция.Не онази-за нашите може,за вашите не-ето това е проблема ни.Аз до сега не съм купувал отвън,но и внимавам от кого купувам тук,на нашия пазар.
АБВ потребител - специалист
Да ,така е. Ти си наш човек , за теб цената е друга :) Аз и друго немога да разбера. Миналата зима сменях радиатор на парното, на джипа. Като порових да проверя за цени,се ошашавих. Един и същи радиатор на едно място 180лв, на друго 250, на трето 460лв. Нали има конкуренция уж, и би трябвало, тя да държи горе-долу едни цените.Човек трябва много да внимава. Чуждите пазари ще орегулират и нашия, но ще минат още години.Така е във всичко.Евала на хората които произвеждат все още нещо тук, и не търсят лесни начини.Единствено производството може да вдигне държавата, и стабилното управление разбира се.Но като гледам през последните 30години как поверяваме държавата на некадърни кадри,няма шанс това да се случи в предстоящите 30 години. За някой хора е по добре да е тъмно тук.
koveslav - майстор
Всеки може да продава както си иска, това е право на всеки.Щом някой държи цена,значи му се връзват клиентите.Единствения начин да го накарат да слезе на земята е да го натисне конкуренцията.На тази тема с надценките сръдня няма,всички се борят за печалба.Въпроса е конкуренцията да е честна.
Илиянчо - напреднал
Към колегата dragozow.На електроженче Agro Mini160 който предлагаш амперите реалнили са не въм виждал клипче или нещо писано
koveslav - майстор
нед ное 08, 2020 7:36 pmИлиянчо написа:
Към колегата dragozow.На електроженче Agro Mini160 който предлагаш амперите реалнили са не въм виждал клипче или нещо писано
Е как не видя бе,човек! Той ясно написа,че трябва да изгориш поне 10бр. електроди 4мм,за да го позагрееш,а ти нищо не разбра.Това са си едни поне 150% ПВ,няма какво повече да се желае,купувай смело... :supz:
resistbody - майстор
нед ное 08, 2020 7:36 pmИлиянчо написа:
Амперите са реални, за ПВ-то не мога да говоря никога не ми е изключвало, но не знам кой ще заваря на 160А.. 6 минути при 40градуса без да спре с машина за 250лв..

Тука може да видиш един шев с него... 3,25 вежен на 105-110а по спомен
Прикачен файл:
viber image.jpg

Имам и цели шевове с базични на една палетна количка, където се беше спукала по фабричния шев... ама не съм я снимал..

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: