• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб ное 07, 2020 9:05 pmfilmatoplo написа:
Натурела и тя има .
На Golden fire GF35 kw такъв ли е контролера?
morfei1 - специалист
съб ное 07, 2020 8:57 pmGeorgiev8911 написа:
В момента горелка та спира на 55 градуса, а буфера тръгва и спира на 45
Добре ли е
Газов кондензен или пелетен е котела? :?
Georgiev8911 - напреднал
Котела е стоманен триходов за твърдо гориво с допълнително монтирана горелка
.... Въз основа на прочетеното разбирам, че горелка та е доста по-мощна от нужното... А и котела явно има ниско КПД....дали не трябва и вътрешно преустройство на котела
morfei1 - специалист
съб ное 07, 2020 10:08 pmGeorgiev8911 написа:
Ползвай го като такъв. Температура на 80C, горелката на макс 25kw. Ако ти е топло си слагаш управление - Термо глави или стаен термостат, или и двето.

Направи на първо четене това, после мисли за KПД-то на котела, което е 79%, но не в условията в които го ползваш.
Georgiev8911 - напреднал
съб ное 07, 2020 11:05 pmmorfei1 написа:
съб ное 07, 2020 10:08 pmGeorgiev8911 написа:
Ползвай го като такъв. Температура на 80C, горелката на макс 25kw. Ако ти е топло си слагаш управление - Термо глави или стаен термостат, или и двето.

Направи на първо четене това, после мисли за KПД-то на котела, което е 79%, но не в условията в които го ползваш.
А как да намаля мощността... На всички радиатори имам термоглави... Марката е KANN, не знам дали са добри.. Такива ми поставиха, когато правих инсталацията
LazarGanev - "Велик майстор"
Ей, ама какво предчувствие имам, нали? Просто си рекох, че щом е закупена 35кВт горелка, а не 50кВт, значи къщата е под 100м2! Иначе нямаше да разберем, нямаше да се пише тук. Желязна логика, нали?
съб ное 07, 2020 5:51 pmLazarGanev написа:
Къщето има ли 100м2?
Къщата в момента е 96 квадрата с вътрешна изолация. В момента горелка та спира на 55 градуса, а буфера тръгва и спира на 45
Добре ли е
Georgiev8911 - напреднал
съб ное 07, 2020 11:59 pmLazarGanev написа:
Ей, ама какво предчувствие имам, нали? Просто си рекох, че щом е закупена 35кВт горелка, а не 50кВт, значи къщата е под 100м2! Иначе нямаше да разберем, нямаше да се пише тук. Желязна логика, нали?
съб ное 07, 2020 5:51 pmLazarGanev написа:
Къщето има ли 100м2?
Къщата в момента е 96 квадрата с вътрешна изолация. В момента горелка та спира на 55 градуса, а буфера тръгва и спира на 45
Добре ли е
Човека каза, че за моя котел и площ това е горелка та и че 25 кв котел е малко малък
.. И се довери....
morfei1 - специалист
Бе лошо няма да е проразмерено котлето, ма поне да беше съобразена мощноста на горелката с възможностите на котлето.

Ти си нагледен пример за преоеазмеряване. Изгореното гориво не може да се усвои, нито да се натрупа като излишък в буфера, а заминава в облаците да топли гаргите.

При теб нито главите ще помогнат нито стайния. Тоя змей трябва да го смъкнеш от 7кг. на 4-5кг. ако може. Ако не може продаваш и си вземаш 18-20-ка, щот ще я платиш така или иначе в преразход.

С горелката можеш да започнеш оттук примерно
viewtopic.php?t=52966
Georgiev8911 - напреднал
Горелката има възможност за коригиране на мощност от 1 до 5... Ако пипна там дали ще има резултат?
morfei1 - специалист
Да, може да се наложи корекция и на вентилатора.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Въпрос за котел с горелкач и буферен съд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: