Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
нед ное 08, 2020 10:37 pmTimoti написа:
нед ное 08, 2020 10:23 pmfilmatoplo написа:
Много по чисто беше от горната снимка.
Колко е била изгорила видя ли? Е те пелетите бяха с 1%пепеливост ,за сравнение сегашните които взех за проба на Малко Търново за които говерехте те са 0,7 %,разлика в камерата като пепел е осезаемо по-малко .Така ,че съветвам да се гледа все пак и характеристиките върху чувалите които производителя е обявил,има вероятност те да са коректни :-D
Има да, ама е вероятност. Пелетите са същите, горенето различно. Добре, че е по-добро.
kala_ad - помощник
Здравейте,
Искам да попитам след 15 часово горене в кошницата възможно ли е да се събере почти до горе пепел? Изобщо трябва ли в нея да остава пепел или трябва да е доло в самия контейнер? Миналата година при горене от 24 часа бяха паднали пелетите отдоло в контейнера, защото нямаше място от пепелта в кошницата.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон ное 09, 2020 2:18 amkala_ad написа:
Здравейте,
Искам да попитам след 15 часово горене в кошницата възможно ли е да се събере почти до горе пепел?
Ами явно е възможно, щом си го видял. Защо не пробваш с други пелети? Може да има нужда и от донастройване, но почни от някъде
bmahob - майстор
Това ми го е правлио(не на бижу) за един двн с едни широколистни боклуци(тъмни ме са бука)
filmatoplo - майстор
Аз също съм го виждал ,мисля с повече въздух се оправи .
kala_ad - помощник
Някой ще му е удобно ли да направи една две снимки на печката след 10-15 часа горене. Това преди да е изчисти, да видя колко е пепелта в кошничката и как е чрозорчето. Мерси предварително.
filmatoplo - майстор
При нормални условия -добри пелети,настройки,добро горене -след загасване в кошницата не трябва да има пепел .Виждал съм и да остава пепел ,и камина при продължителна работа да се събира в кошницата нажежена маса и най накрая се задръства по време на горене.В тези случаи се правят нужните корекции за да се подобри работата и да има пълно изгаряне ,не е изключено и смяна на пелетите.
Mcl - специалист
Колеги има ли начин да се пусне вентилатора ръчно. Става въпрос за прочистване на кошницата.
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе то за можене - може, ама каква работа ще свърши, щом не я е свършил при гасене? :cool:
Mcl - специалист
пон ное 09, 2020 7:40 pmLazarGanev написа:
А бе то за можене - може, ама каква работа ще свърши, щом не я е свършил при гасене? :cool:
Не става въпрос за това,гледах в друга тема че един колега си го включва преди да отвори вратата за да чисти. Та и на мен ми се стори уместно та затова питам.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: