Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
АБВ потребител - специалист
Всеки може да каже всичко. Но в тази техника, и не само , има строги правила и закони които неможе в никакъв случай да се прескочат. На някой хора много им се ще, но няма как да стане.Ето как се правят реални тестове на зав. инвертори. Можете да видите че дори при т.нар. по маркови китайски апарати, които са уж ПРОФЕСИОНАЛНИ, данните заявени от производителите , СИЛНО СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ ТЕЗИ НА ТЕСТОВЕТЕ.Представете си при по евтините каква е практически реалноста.Да не споменавам и качеството на материалите, и ниво на защити и т.н.Разликата ще е още по голяма. :) Някой хора ,явно не искат да играят с открити карти :) И като чуя някой да ми прави сравнение на продукти от доказали се световни производители , с такива историй ме напушва смях. Но да не забравяме , за тези пари толкова, повече няма, това е положението. :) Китайците това могат това правят,а търговците сапунисват , за да изкарат някой лев. Всеки сам си решава, мислете.

dragozow - майстор
нед ное 08, 2020 7:36 pmИлиянчо написа:
Към колегата dragozow.На електроженче Agro Mini160 който предлагаш амперите реалнили са не въм виждал клипче или нещо писано
Съвсем реални са, с 4 мм трудно ще успееш да му включиш защитата.

Иначе факт, че повечето китайци лъжат с данните, ние каквото сме мерили от разните в ОЛХ в сервиза при написани 200(примерно) рядко има повече от 120....та си идва на цената. Това не е само при заваръчните, а при всичко no name.
Повечето китайци лъжат. Извинявай Колега , но твоята машина ,българска ли беше??? :-D Толкова ли е трудно да направите едно представяне на вашите продукти.Някой клип примерно.Ето това е моята машина , това и това може да прави, за тези пари. :) Виждате как хората питат.Кой да им обясни.А колкото до 4-те мм и защитата, 10 електрода един след друг, айде ся :-D На какъв ток , 120 ампера ли??? :-D Тя много корава таз машина.Едно е само да топи електрода, съвсем друго е да завариш 15мм шина с него. Това беше парливо :-D Една проста сметка показва ,че 10 електрода ще горят около1000 секунди, това са окло 15-16 минути без пауза, то това е направо за рекорд.Как ги намирате такива балами да ви вярват ,незнам. :)
Последна промяна от АБВ потребител на пон ное 09, 2020 2:20 pm, променено общо 4 пъти.
koveslav - майстор
Ние го направихме сами преди време,събрахме се колеги от форума с различни машини и си ги мерихме :D.Но както се прави и с всичко друго в БГ,резултатите си ги запазихме за нас.Но пък си направихме нужните изводи и в резултат....май започнахме по-малко да пишем в тази тема ... :partyman:
пон ное 09, 2020 11:07 amkoveslav написа:
Ние го направихме сами преди време,събрахме се колеги от форума с различни машини и си ги мерихме :D.Но както се прави и с всичко друго в БГ,резултатите си ги запазихме за нас.Но пък си направихме нужните изводи и в резултат....май започнахме по-малко да пишем в тази тема ... :partyman:
А иначе се възмущаваш , че имало наши и ваши. :-D И защо не споделите??? Страх ли ви е, или ви е неудобно :-D Ще помогнете на много хора които се лутат. Истината трябва да се казва , независимо каква е тя. Знаеш ли , колко хора не ми говорят заради това? :) Но не ми дреме,това са дребни човечета. :) Когато си открит и честен с другите, природата е на твоя страна, и ще ти даде всичко което поискаш.
koveslav - майстор
пон ное 09, 2020 1:44 pmАБВ потребител написа:
А иначе се възмущаваш , че имало наши и ваши. :-D И защо не споделите??? Страх ли ви е, или ви е неудобно :-D Ще помогнете на много хора които се лутат.....
Пука ми на пукалото кой какво щял да каже. Проблема е,че истината няма да помогне на когото и да било.Нашенския потребител е особена порода-обсъжда качественото,но налита най-вече на евтиното и после не обича да му показват,че се е прецакал.Предпочита да си зарови главата в пясъка и да си мисли,че е претаковал дявола..Единодушно решихме да си траем и да не разбунваме излишно духовете,макар че това беше разискано и публично и освен това всички бяха поканени-и търговци и производители и потребители,нека не се повтаряме.Заинтересованите от сравненията на машините проявиха интерес,присъстваха и видяха каквото ги интересува,за другите нямам идея.Всъщност само една от пробваните машини все още е в продажба така,че каквото било,било...
Преди известно време, след дълго избиране си взех ИЗА190, казах си мнението като купих електрожена - на страница 373, но сега след като поработих с електрожена положителното ми мнение се затвърди - работя основно с електроди норд. Звука от заваряването, пръскането, качеството на заварката няма нищо общо с трафа. Ръкохватката е малко фалшива, но се преживява. Имам един траф меден, който не мога да вдигна сам - вероятно като ми остане малко време и ще го разколача за вторични - 8 и нещо гледах е медта. Има 7 степени и на 5-та и шеста пуши - на другите степени работи. Както напъвам изата, така не съм могъл да натоваря и тоя големия траф, а е над 300 ампера. Като заварях без да спирам трафа загряваше и ме беше страх да не го стопя - миришеше на електрожен :-D а изата си бачка и не спира. Ако някой си купи иза190 няма да съжалява ми е мисълта. :lol:
gogo7777 - майстор
Покажи ръкохватката да я видим.
2loop - помощник
Колеги има въпрос дали някой е пробвал с КраКра да заварява с 2 мм или даже с 1,5 мм рутилов електрод на 50 - 70 ампера.
Почти винаги работя с 2,5мм. По дебел не ми се е налагало.
И понеже имам от въпросните по тънки електроди за това задавам този въпрос дали ще заварява трафа с тях успешно. Ще пробвам.
gogo7777 - майстор
С 2мм електрод може, с 1,6мм не (освен ако не намериш начин да нямалиш захранващото напрежение)
Има и друг пениз....наподобяващ тандемно заваряване, но за него трябват двама.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: