Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
чет ное 12, 2020 7:30 amТрифон П.Трифонов написа:
Гледах, гледах, двете снимки гледах, даже и очила сложих, но видях само пепел.
Това не е сажда.
Пепеляви пелети са ти се паднали. На теб ли казах шеговито, че си готов за слънчогледови?

Тая пепел ако е суха, значи да се надяваме, че няма да ти полепва по комина.
Суха е. Но прави яко чернилка. Не е като тази която остава в камината. Там е някаква сива и доста по едра. Тази е доста по-ситна и някакси по-сбита. Сега какво да правя? Викам ли коминочистач? То така не може.
Сега се прибирам и ще почистя. Ще изпратя снимки за количеството и какво точно съм изкарал.
filmatoplo - майстор
:? Не схващам ,колко пелети е изгоряла камината ,че и пепел в комина .Какво преставляват кюнците ,високо или ниско си включен в комина .Да не дърпаш пружините докъто гори камината .
bibobore - специалист
Това се случва след 8 часа горене- камината отчита ,че са изгорени 8,2 килограма пелети. Подготвям богат снимков материал и качвам. Пружините ги тегля на следващия ден сутринта когато чистя камината, тоест всеки ден.
bibobore - специалист
Така това са снимките. Пепелта, която е в камината нарочно я втрих в ръката. Цапа съвсем леко и се отмива веднага с вода. Мирише на изгоряло дърво.
Тази от комина е друга бира. Мирише на сажди, изглежда много по-различно и цапа яко. Трябва си сапун и търкане. И нея я размазах нарочно да се види какво става. Прахосмукачката се задръства веднага, докато с другата пепел си работи и след няколко чистения. Общо взето в комина имам нещо, което за мен не е пепелта на камината. Дайте да видиме вие какво ще кажете и предложите.

Прикачен файл

rsz_img_20201112_083757.jpg

Прикачен файл

rsz_img_20201112_081552.jpg

Прикачен файл

rsz_img_20201112_081540.jpg

Прикачен файл

rsz_img_20201112_085217.jpg

Прикачен файл

rsz_img_20201112_090003.jpg
Последна промяна от bibobore на чет ное 12, 2020 9:32 am, променено общо 2 пъти.
bibobore - специалист
Не се събраха всички снимки.Това нещо в кофата се е натрупало от вчера до днес. На обяд преди да запаля изчистих и това е резултата днес сутринта.

Прикачен файл

rsz_1rsz_img_20201112_081507.jpg

Прикачен файл

rsz_img_20201112_084007.jpg

Прикачен файл

rsz_img_20201112_083855.jpg
bibobore - специалист
Бях и в магазина откъдето купих камината. Според човека на доста места се появява тоя проблем. Комина се почиствал от стари налепи и сажди останали при мен от горенето на дърва и въглища. Лошото е, че на няколко места това е било в продължение на месец. Дали е така или не, няма как да знам. Най-добрия вариант бил да пробия с хилти дупка в стената на общия комин и дима да бяга и натам.
чет ное 12, 2020 10:55 ambibobore написа:
Бях и в магазина откъдето купих камината. Според човека на доста места се появява тоя проблем. Комина се почиствал от стари налепи и сажди останали при мен от горенето на дърва и въглища. Лошото е, че на няколко места това е било в продължение на месец. Дали е така или не, няма как да знам. Най-добрия вариант бил да пробия с хилти дупка в стената на общия комин и дима да бяга и натам.
ср ное 11, 2020 7:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
Твоят комин се чисти от старите сажди. С новата печка не може да се стигне до същото положение. Пак може да се позапуши, но не и с такива налепи, дето ти напълниха кошчетата. Евентуално ако качи пепел горе, която да полепне. Това не е опасно. Опасни са черните сажди, които са си неизгоряло гориво.
След второ мнение е по спокойно.
Не пипай общият комин!
Блок, кооперация, етажи? знаеш ли как е изграден коминът?
Викай коминочистач!
bibobore - специалист
8 етажен панелен блок. Ние сме на четвъртия. До колкото знам от нас тръгва отделен комин, който на горния или на шестия етаж се включва в общия. Затова нямаме и ревизия. Нещо такова ми обясниха. Излиза, че ако се чисти се стига до тая чупка и до там.
чет ное 12, 2020 12:40 pmbibobore написа:
8 етажен панелен блок. Ние сме на четвъртия. До колкото знам от нас тръгва отделен комин, който на горния или на шестия етаж се включва в общия. Затова нямаме и ревизия. Нещо такова ми обясниха. Излиза, че ако се чисти се стига до тая чупка и до там.
"Твоята част" от комина започва от твоята розетка и завършва под розетката на комшията отгоре. Там се включва в общия комин. Участъкът е малък, та може да опиташ с по често почистване през розетката, вместо да викаш коминочистач. Можеш и да приспособиш някаква четка с удължение и докъдето стигнеш.
Не пипай общият! Който го е направил, рано или късно всички по трасето страдат.
http://media.snimka.bg/5419/017092709-big.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Дори и нищо да не направиш, този боклук ще намалее бързо, не е безкраен. Понеже не е ползван отдавна комина, стените му почват да се ронят, но след няколко почиствания ще започне да намалява изроненото

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: