Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
Вече мога да дишам по-спокойно. Това с комина не съм го очаквал. Изведнъж се струпаха толкова неща и незнам къде да гледам и от къде да почна. Ясно е, че каминката си работи нормално. Понякога без да искаме хвърляме вина не върху когото трябва. Отново благодаря на всички за отделеното време и внимание.
bibobore - специалист
Един малък въпрос по настройките. Камината гори вече от три часа основно на втора степен. Няколко пъти мина за кратко на първа и пак се връща на втора. Има ли смисъл да вдигна малко мощността на втора с идеята да влиза по-често на първа или да не пипам нищо? Искам да нямам проблем по-натам с комини и т.н.
Разхода е килограм на час, което мисля е нормално. И ако може да ми кажете цветовете на чертите при разхода свързани ли са с нещо?
чет ное 12, 2020 5:44 pmbibobore написа:
Един малък въпрос по настройките. Камината гори вече от три часа основно на втора степен. Няколко пъти мина за кратко на първа и пак се връща на втора. Има ли смисъл да вдигна малко мощността на втора с идеята да влиза по-често на първа или да не пипам нищо? Искам да нямам проблем по-натам с комини и т.н.
Разхода е килограм на час, което мисля е нормално. И ако може да ми кажете цветовете на чертите при разхода свързани ли са с нещо?
Не, няма. По добро за разход няма от плавна работа, без чести промени.
LazarGanev - "Велик майстор"
Моят съвет е да не пипаш нищо по настройките на горене. Не знам защо искаш да гледаш мощност едно :? . За мен е важно да има правилно настроена максимална мощност, за да може по-бързо да влиза в режим, да има правилно настроена минимална мощност, за да севедат до минимум броя на стартовете и да има една средна мощност. Оттам нататък каминката сама си избира на коя мощност да работи
bibobore - специалист
Ясно. На този етап съм доста доволен от горенето и нищо няма да пипам. Тя си знае какво да прави. Навсякъде е топло и приятно. Само за цветните чертичките не споменахте :) Тия цветове са пикове в разхода или какво ?
slaviyakov - специалист
чет ное 12, 2020 6:13 pmbibobore написа:
Ясно. На този етап съм доста доволен от горенето и нищо няма да пипам. Навсякъде е топло и приятно. Само за цветните чертичките не споменахте :) Тия цветове са пикове в разхода или какво ?
Къде ги видя тез чертички? Дай снимка
bibobore - специалист
В дневния разход на пелетите. Има синя, зелена и червена чертичка.

Прикачен файл

IMG_20201112_182533.jpg
Последна промяна от bibobore на чет ное 12, 2020 6:27 pm, променено общо 2 пъти.
slaviyakov - специалист
чет ное 12, 2020 6:19 pmbibobore написа:
В дневния разход на пелетите. Има синя, зелена и червена чертичка.
Това е с цел да е по цветуща графиката не означава нищо
bibobore - специалист
Мерси Слави. Мислех, че означават нещо.
чет ное 12, 2020 6:28 pmbibobore написа:
Мерси Слави. Мислех, че означават нещо.
Я помисли- колко степени има контролерът?!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: