• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте! Имам следния проблем с печка на газ ,,Tesy". Когато я запаля и погори около 20 минути, тя се гаси и след това не иска да запали. В момента, в който пусна бутона за регулиране на плочите, пламъка гасне. Вече втора такава със същия проблем.
kuger - майстор
Това на всички горелки ли се получава? Още нещо, сама ли се гаси?
Ако е на една горелка, това е проблем в ключа, по-скоро в защитата от самоволно изгасване. Или принудително - изкипял съд в/у нея :)
preslav - майстор
Той проблемът е, че не описвате добре проблема. "Вече втора" означава, че сте купили втора печка или...?
Причините могат да бъдат много, но нито една от тях не е препоръчително да отсранявате самостоятелно - въпреки всичко можете визуално да проверите шланга от бутилката до печката, много е вероятно да има пречупване, смачкване, а от там и запушване след нагряване.
Antonii - майстор
Ако става въпрос за отоплителна печка, то да не и сработва защитата от ниско ниво на кислород в помещението.
kuger - майстор
Това е идея, обаче дамата не дава повече данни.
preslav - майстор
чет ное 12, 2020 8:55 pmAntonii написа:
Ако става въпрос за отоплителна печка, то да не и сработва защитата от ниско ниво на кислород в помещението.
Вероятно за отоплителна печка става въпрос - кой да обърне внимание, че се говори за плочи, а не котлони. То затова в такива теми да си мълчиш е по-добре (говоря за себе си).
LazarGanev - "Велик майстор"
чет ное 12, 2020 7:33 pmRalitsa10 написа:
Здравейте! Имам следния проблем с печка на газ ,,Tesy". Когато я запаля и погори около 20 минути, тя се гаси и след това не иска да запали. В момента, в който пусна бутона за регулиране на плочите, пламъка гасне. Вече втора такава със същия проблем.
Тези отоплителни печки не е препоръчително да се ползват у дома, те за открити помещения, тъй като ползват за горене кислород от помещението и изгорелите газове също остават в помещението. В съвременните жилища с ПВЦ дограми няма откъде да влиза свеж въздух и затова гасне печката. Може да се задушите. Ако искате да се топлите на газ, ползвайте газов конвектор
kozl - майстор
    Ако гасне от липса на кислород, тези до нея защо не са угаснали :?
    Аз имам такава дърта отоплителна печка с три пити и няма никва защита за намалял кислород.
    Единствената и защита е от изгаснал пламък.
    След като пламна пода в стаята и престанахме да я ползваме. А на пода се запали изтекла газ от уплътнителния пръстен на бутилката.
    Освен, че лапа кислорода, овлажнява въздуха.
    Не съм смятал колко е по евтино отоплението с такава печка от електрически радиатор, но мощноста на газовата печка при пълен капацитет беше като за няколко ел. калориферчета.
    Гледам, че пише на печката система за проверка на кислорода, та верно мое да спира печката по такваз причина.
    И ако е тъй и авторката се е усетила, повече не очаквам да пише по темата :roll:
    LazarGanev - "Велик майстор"
    То самото име от линка на kozl показва, че е предназначена за градината
    Andri01 - майстор
    " Garden" е името на фирмата/печката, а не че печката е за градината!! Ползвам такава-епизодично от над 5г. Проблеми никакви. Защита по намаляло ниво на кислорода няма,само по липса на пламък. Проблема най-вероятно е в защита по пламък. Занася се в съответния сервиз и въпроса се решава-елементарно е. Но не хубаво да пипа човек, далече от тази техника.
    • 1
    • 2

Тема "Проблем с газова печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: