• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
:-D
Последна промяна от pechkata на съб ное 14, 2020 9:25 pm, променено общо 1 път.
съб ное 14, 2020 7:36 pmpechkata написа:
Или се правиш или си такъв...
При мен волта играе 20/30 волта...
Веднъж е 220 и след малко 246 волта - и какво се случва със оборотите на вентилатора от 1300 об. на 1500 об. ...
Или обратното ...
Сега цепи волта...
Входно напрежение (V): 165VAC~240VAC - колкото и да падне или се вдигне на изхода е винаги 220 в. ±2%...
В момента е 218 в. ±2% ...
Хаха, в случая съм пунктоален.
Мрежата ти предоставя......оооколо 230, а ти си си купил нещо, което цепи с 220.
Последно "В момента е 218 в. ±2% ..." колко е, хахаааа?!!
Шегувам се, ама ти си виновен.
pechkata - специалист
Ти си пълно куку... :-D
съб ное 14, 2020 9:29 pmpechkata написа:
Ти си пълно куку... :-D
Вярно или не, гащите ти са на букаи. Къде видя полза да си триеш постовете? Важните са цитирани, хихииии.
Се едно де, сигурен съм, че върши работа АВеРа ±......
Здравейте,
аз съм с горелка на Ерато GP32 IV генерация (1100вата консумация в режим на палене) и се чудех за ЮПС който само да поддържа огъня. Реално не държа да паля на ЮПС.
Някой захранва ли подобна горелката на ЮПС?
Другия ми въпрос е има ли проблем с Line-interactive UPS и горелката?
Аз имам един APC 2200va който исках да го ползвам. Той е line interactive, обаче има някакъв проблем и трябва да го оправям. Та носих го на ремонт в една фирма и там ми казаха, че като цяло не е добра идеята да се включва горелката в подобен ЮПС, а е препоръчително да е бъде Online.
Гледах и на техногама 400вата, защото горе долу се връзва в бюджета. Мисля, че ще може да запали когато има захранване от мрежата и после ако падне тока да поддържа помпата, горелката и шнека. В този режим консумацията ми е около 45вата без шнега, а когато се включи той отива към 85вата.
Времето за реакция е по-малко от 5мс на Техногамата. Тоест пак не е онлайн. Та ще работи ли според вас или да търся нещо онлайн или пък направо да се откажа от цялата идея за ЮПС и да си похарча парите за нещо друго #-o Тъй като имам 2 малки деца и исках да не се нарушава комфорта ако случайно падне тока за по-дълго. В последните 3 зими може би тока е падал 2 или 3 пъти за повече от час. Иначе са някакви токови удари или прекъсва за 15-20минути. Аз сега съм му сложил една защита на СОНО.
С моя APC съм правил няколко проби и горелката работи с него ама както казах в последствие му открих проблем и повече не съм го пробвал. Трябва първо да се ремонтира.

Поздрави
pechkata - специалист
https://www.vitolux.com/details.php?prodID=20759

Този ще ти свърши работа - чиста синусоида и със вграден AVR...
Забий му един стар акумулатор от кола и си готов...

Заеби ги тези онлайн системи...
ср дек 02, 2020 4:39 pmpechkata написа:
...
Печори, това е по добрата "система". Трябва да се образоваш.
Тук напрежението винаги се преобразува от 230 на 12 и после пак на 230. Авера ти работи постоянно, а не ограничен от някакви рамки.
В резултат на това се избягва простото прехвърляне от Мрежа и време за реакция, при отпадането ѝ.
Зададеният въпрос е супер ангажиращ, а аз нямам подобен опит. Твоето мнение показва непознаване на материята.
pechkata - специалист
ср дек 02, 2020 7:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 02, 2020 4:39 pmpechkata написа:
...
Печори, това е по добрата "система". Трябва да се образоваш.
Тук напрежението винаги се преобразува от 230 на 12 и после пак на 230. Авера ти работи постоянно, а не ограничен от някакви рамки.
В резултат на това се избягва простото прехвърляне от Мрежа и време за реакция, при отпадането ѝ.
Зададеният въпрос е супер ангажиращ, а аз нямам подобен опит. Твоето мнение показва непознаване на материята.
Ти какво разбираш под въпроса "онлайн"...?
Zero Cross Transfer Technology
ср дек 02, 2020 8:15 pmpechkata написа:
ср дек 02, 2020 7:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ти какво разбираш под въпроса "онлайн"...?
Zero Cross Transfer Technology
Те това. Нямам такъв, че да ти кача видео от работата му. Не ти е проблем да прочетеш по темата, нали?!
pechkata - специалист
Чети ти тук го пише - това е UPS със AVR...

https://www.vitolux.com/details.php?prodID=20759

На моя също я има тази опция...
Последна промяна от pechkata на ср дек 02, 2020 8:48 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13

Тема "Greyko горелка и избор на On-line UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: