Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Вари го, печи го, печката си'й печка.

Оооооп, Филме, тос път та исприварих.
pechkata - специалист
нед ное 15, 2020 6:05 pmLazarGanev написа:
нед ное 15, 2020 5:29 pmpechkata написа:
То май туй най добро за сега на пазара...

https://www.romstal.bg/%D1%85%D1%80%D0% ... p4803.html
Туй изобщо, ама изобщо не може да се сравнява с Натурелския термостат, щото той единствен от всички е модулиращ, а освен стайната температура, той е и втори дисплей на горелката, така че има всички функции по управление на горелката плюс модулиращо управление по стайна температура
Искам горелката да роботи до 25 гр. в стаята и да включи като стане 23 гр. - такова задание не видях в Натурелския...
veselint - специалист
Ми че то и Салуса не го може това.
Печката е свикнал на горещи и студени вълни.
Не ми изглежда да е сигурен точно какво иска, в рамките на разумен период от време, но.........има право, да опитва, докато разбере.
morfei1 - специалист
нед ное 15, 2020 7:56 pmpechkata написа:
Искам горелката да роботи до 25 гр. в стаята и да включи като стане 23 гр. - такова задание не видях в Натурелския...
Трябва ти доста повече автоматика от просто ст. термостат, за да си настройваш хистерезиса колкото и когато си поискаш.
Можеш да гасиш по котелна вода, а да палиш по стайна температура. Варианти колкото главата може да ти роди, требва си четене, не става с два кабела горелка само.
filmatoplo - майстор
И без нищо да правиш ,само с хистерзис 1 градус -температурата се разтяга .Примерно гаси горелката на 22 градуса ,но помпата ти още работи ,и вдига още градус до 23 гр .И обратно на 21 гр подава сигнал да пали -и докъто всичко сработи пада още малко температурата на 20 гр .Ето ти разликата от 23-22 до 21-20 гр. :wink:
pechkata - специалист
нед ное 15, 2020 8:32 pmmorfei1 написа:
не става с два кабела горелка само.
Ще видим времето ще покаже - с колко кабела и колко горелки... :supz:
LazarGanev - "Велик майстор"
нед ное 15, 2020 7:56 pmpechkata написа:
нед ное 15, 2020 8:00 pmveselint написа:
Ми че то и Салуса не го може това.
Абсолютно вярно, че и Салус не го може това. Няма термостат с хистерезис 2 градуса, защото това не е комфортно.
Само че модулиращият термостат кара горелката да работи на такава мощност, че никога да не прескача зададената стайна температура, което го прави много по-добър от този, какъвто търсиш ти. Само че е добре котелът да има антикондензен вентил
filmatoplo - майстор
:) Утре сутрин в 9,00 ч ми пристига управлението от Натурела ,за една горелка Бърнит .Трифоне стискай палци :wink: .
maistora1965 - специалист
ср ное 18, 2020 4:11 pmfilmatoplo написа:
:) Утре сутрин в 9,00 ч ми пристига управлението от Натурела ,за една горелка Бърнит .Трифоне стискай палци :wink: .
Искаме и информационно видео за случая.

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: