• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 36
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
То за кое по напред да мисля, че му идва месечен цикъл?
Батерии на винтоверти, батерии за челници, моторетки разни, масло на генератор, масло на култиватор (пропуснах веднъж)...
Едно време тати да не би да изливаше бензина на ИЖа? Резервоара до горе, разклати го как си е на централна стойка, удави го и възпламенява на секунда.

Вчера просто нямах бензин за малката, а и работата не беше много. Затова излях от голямата. Сега и двете са сухи, но не ми пука. Ще видим на пролет, ако не ми дотрябва през това време.
veselint - специалист
Имам щилка и като съвестен ползвател реших да спазвам инструкциите,свърших с рязането и изгорих всичкия бензин в резачката.Викам си така е правилно и така ще направя.След време ми потрябва машината,сипвам смес и тръгвам да паля,това чудо няма палене,с триста зора запали и се почна едно давене,глъхне не може да се изфорци.След около половин час мъка се оправи и свърших работа.От тогава бензин не източвам,Клата като ижето,дърпам въжето и чакмак.Сигурно не е това правилния начин,но за мен е.Машинките са си ваши ,така че които как иска да си я ползва.Щилката не е някоя издъхнала,на не повече от 15кубика дърва е,и на три години.
Soviet_Soldier - специалист
пон ное 16, 2020 8:46 amveselint написа:
Имам щилка и като съвестен ползвател реших да спазвам инструкциите,свърших с рязането и изгорих всичкия бензин в резачката.Викам си така е правилно и така ще направя.След време ми потрябва машината,сипвам смес и тръгвам да паля,това чудо няма палене,с триста зора запали и се почна едно давене,глъхне не може да се изфорци.След около половин час мъка се оправи и свърших работа.От тогава бензин не източвам,Клата като ижето,дърпам въжето и чакмак.Сигурно не е това правилния начин,но за мен е.Машинките са си ваши ,така че които как иска да си я ползва.Щилката не е някоя издъхнала,на не повече от 15кубика дърва е,и на три години.
Това се получава най-често, като се изпусне момента да се свали смукача и се задави двигателя с гориво.

Относно моторите, имам бивш колега страшен ценител на старата техника, та има момчето Симсон, направил го е, като нов с мерак, но се оплаква, че карбуратора често се запушва, и че прегрява на дълги разстояния. По принцип карбураторите на моторите са по-масивни и вероятно не толкова чувствителни към горивото, както и маслото което се ползва е по-различно. Маслата за резачките са биоразградими и вероятно по тази причина не държат дълго в смес с бензин. Отделно старата двутактова техника, ижета, трабанти и подобни са проектирани за работа със 76-ти бензин, даже съм чувал, че е имало специални отделни колонки на бензиностанциите, от които се е наливала вече готова двутактова смес. Времената, техниката, горивата и смазочните материали са били други, а не като сега съобразени с разни екологични стандарти.

Иначе съм съгласен, всеки си преценява сам как да се отнася с техниката си. Аз лично вярвам на производителите, щом пишат тези неща със сигурност са провеждали изследвания и въз основа на тях твърдят, че е правилно горивото да се източва и доизгаря.
пон ное 16, 2020 8:46 amveselint написа:
А така!
Днес пак бръмча с малката оса. Наложиха се фасадни дейности, та метнах да правя дървено скеле. Незаменим трион.
Източих 200млл. от генератора. Толкова събира, горката, а и няма изгаряне.
Ще взема да си напълня голямата, че да не я удавя на пролет.
Опа, тя няма смукач.
пон ное 16, 2020 11:30 amТрифон П.Трифонов написа:

А така!
Днес пак бръмча с малката оса. Наложиха се фасадни дейности, та метнах да правя дървено скеле. Незаменим трион.
Опа, тя няма смукач.
Имат и карбураторните щилки, просто е вързан към един бутон, а не е отделно, както при повечето резачки. При повечето щилки, които съм виждал има 4 позиции
0 - изключване на запалването, I - работен режим, един символа под формата на напълно затворена клапа за палене на студено (това фактически е активиран смукач)и един символ с полу затворена клапа.
kuger - майстор
пон ное 16, 2020 11:22 amSoviet_Soldier написа:
........ По принцип карбураторите на моторите са по-масивни и вероятно не толкова чувствителни към горивото, както и маслото което се ползва е по-различно......... Отделно старата двутактова техника, ижета, трабанти и подобни са проектирани за работа със 76-ти бензин, даже съм чувал, че е имало специални отделни колонки на бензиностанциите, от които се е наливала вече готова двутактова смес. .........

Иначе съм съгласен, всеки си преценява сам как да се отнася с техниката си. Аз лично вярвам на производителите, щом пишат тези неща със сигурност са провеждали изследвания и въз основа на тях твърдят, че е правилно горивото да се източва и доизгаря.
На по-големите двутактови карбураторите им са с поплавък, не с мембрана. Там гумата е сведена до минимум.
Да, навремето имаше специални колонки за двутактова смес. Имаха си превключватели за промяна съотношението масло/бензин. Там си зареждах моторетката, ако не мипаднеше аванта :-D
пон ное 16, 2020 12:05 pmSoviet_Soldier написа:
пон ное 16, 2020 11:30 amТрифон П.Трифонов написа:

А така!
Опа, тя няма смукач.
Имат и карбураторните щилки, просто е вързан към един бутон, а не е отделно, както при повечето резачки. При повечето щилки, които съм виждал има 4 позиции
0 - изключване на запалването, I - работен режим, един символа под формата на напълно затворена клапа за палене на студено (това фактически е активиран смукач)и един символ с полу затворена клапа.
Айде стига де!
То безкарбураторни има ли?!! Май нямаш спиране.
Искам да кажа, че машината ми има толкова смукач, колкото всеки инжекционен автомобил.
Естествено, че има положение на бутона специално за палене, но по никой начин аз не мога да я объркам.
Опитай пак!
Жокер- от по модерните с 3 положения, като едното е за гасене, но е незадържащо бутона.
Що си мислиш, че домати с колци не сме виждали?

За карбураторите на двутактовите МПС си прав- различна конструкция.

Кажи на приятела, със Симсона, да си нагласи правилно предварението! Не е било никога Симсон да грее. Само Балканчетата ги спирахме да почиват.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон ное 16, 2020 12:22 pm, променено общо 1 път.
пон ное 16, 2020 12:16 pmТрифон П.Трифонов написа:

Айде стига де!
То безкарбураторни има ли?!!

Има ли? Ми надявам се, че не ги ядете доматите с колците и сте в час, че има инжекторни резачки без карбуратор.
Индианец - специалист
За да нямате притеснения с горивото си взимате електрическа резачка. :lol:
Бъзикам се, разбира се, но да е празна е малко нож с две остриета.
Вкъщи резачките ги оставяме със двутактова смес, даже след работа я пълня моята и преди да почна да режа слагам в резервоара маааалко щилско масло.
Назад в темата писах за една Хускварна, седяла с години без гориво и сега няма палене.
Няма проблем с гориво проводи, а е мембрани на карбуратора....разсъхнали са се явно и няма разкисване.
Ама все пак ползвам често машината, веднъж на две три седмици, ако я ползвам рядко просто ще сменя горивото или ще карам със това в резервоара.
Soviet Soldier, уважавам мнението ти, но за това писаното в ръководството имам усещането, че се прави с цел машината да посещава по-често сервиза с цел печалба.
Иначе на някои Щилки прекъсвача е в комбиниран бутон с работен режим изключване и полусмукач май беше.
Виждал съм на Щил Мс 210....
пон ное 16, 2020 12:21 pmSoviet_Soldier написа:
пон ное 16, 2020 12:16 pmТрифон П.Трифонов написа:

Айде стига де!
То безкарбураторни има ли?!!

Има ли?
Тенкю Baby! Та къде е тук смукача?!!
А ти на живо видя ли такава?!!

Индианеца е прав.
Само полусмукач не е, а полугаз.

Ти кажи на симсонкаджията да си нагласи правилно центровката или да потърси някой дъртанян!
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 36

Тема "Резачка за дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: