Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон ное 16, 2020 8:10 pmmorfei1 написа:
пон ное 16, 2020 8:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
Глей си огиня и да ти е само в Бисолида, докат си играеш с него!
Чул та Господ, да няма такива проблеми. Дърва, слънчак и въглища няма да бухам, нито някога съм ги разглеждал като вариант.
Ако теб тая мисъл те топли ОК, мен мое ма стопли вода със средна темп 70C.
Газчицаааа, газчица. Другото е.....

Бе и ти ли не знаеш коя е най древната професия?

Морфи, пръвка ратувах за малки отоплителни уреди, тука.
Инсталаторите го подеха отпосле. Доказателствата са у форумната история и не ми е проблем да събирам документи.
Няма толкова малко Грейко, което да пасне на стотя ми квадрата къща.
Дърварката, дето е максимални лабораторни 8 киловата, като гори денонощие, после почива толкова. Мъка.

При тебе как са нещата, киловати-площ? Това кой ти го натресе?
morfei1 - специалист
пон ное 16, 2020 8:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
Газчицаааа, газчица. Другото е.....
Ами ползвай си я със здраве. Ко са занимаваш, с дърва, слънчоглед и костилки. Остай го тоя кеф.... кефа е в айляка, не в слугуването.

Като ме свържат централно, а не ми носят газта с камиони, може и туй да стане, за сега не ми е рентабилно. При теб е едно, но при нас е друго...

20-kw горелка с 25kw котел, и 24кв. радиатори при 80/70/24 за 140кв.м без изолации и дограми преди 5год. Можеш да докараш 8кв ти дърварка да ти покажа как не можеш да отлепи 24часа и ще тече вода от нея като водопроводна тръба.
Последна промяна от morfei1 на пон ное 16, 2020 8:35 pm, променено общо 2 пъти.
пон ное 16, 2020 8:27 pmmorfei1 написа:

Ами ползвай си я със здраве. Ко са занимаваш, с дърва, слънчоглед и костилки. Остай го тоя кеф.... кефа е в айляка, не в слугуването.
....
Не разбираш. Огънят......който е загубил интерес....
Еволюцията, в нашият свят, започва едновременно с овладяването на огънят.
Изобщо не е в слугуването. Аз не се топля с костилки, слънчогледови, дървени...
Но ако трябва що не?!
Без огън сме загинали, а мен ме кефи. Не съм робот, а Човек.

За най древната професия знаеш ли нещо?
morfei1 - специалист
Трифонари, сори брат ма нямам твойта свободно време :wink:
пон ное 16, 2020 8:37 pmmorfei1 написа:
Трифонари, сори брат ма нямам твойта свободно време :wink:
И ти ли "Бруте"?!! Твойта лесна, викаш. Що си мислиш, че съм седнал?
Паля щот ми е готино. Готино ми е с дърварката, а с пелетарника само правя опити.
А за най древната професия, щом не споменаваш, значи нищо не знаеш.
Някои казват- бъдещето е в дигитализацията.
Глупости на търкалета. Бъдеще без огън- топлина, за нас няма. От някъде трябва да си я набавим. Другото е бизнес, развитие...за сега.

Искам камина Грейко 6, с водна риза!
bibobore - специалист
Я малко да се включа и аз, в темата за огъня. Утре мисля да наглася помпата да се включи на 25 градуса и да и дам яко газ на камината. Това падане на сажди и боклуци продължава. Възможен ли е един бурен и силен огън да позасили тоя процес? Още си го чистя тоя пустиняк всеки ден. То луд станах. :axe:
Иначе каминката е екстра. Нямам оплаквания. Сега се сетих- най древната професия е на ....шаманите. :cool:
morfei1 - специалист
пон ное 16, 2020 9:00 pmbibobore написа:
Утре мисля да наглася помпата да се включи на 25 г
Хубаво си решил, ама помпата на 25C какво ще постигне? Задай и максимална темп на водата, намали модулацията на минимум. Покарай я известно време ако трябва on/off, да работи на макс. Остави си помпата на поне 50C и и давай форсове.

Ако ти стане топло отваряй прозорците.

КуминЯ най-добре се чисти с коминочистач, другото е ала бала. Това лято я минах тази профилактика, не че имаше нужда.
Последна промяна от morfei1 на пон ное 16, 2020 9:17 pm, променено общо 1 път.
пон ное 16, 2020 8:27 pmmorfei1 написа:
... Можеш да докараш 8кв ти дърварка да ти покажа как не можеш да отлепи 24часа и ще тече вода от нея като водопроводна тръба.
Мога, но няма как да се случи да тече.
https://photos.app.goo.gl/Yvb9hetDqKYMq5HN8
Единствената дърварка с антикондензен, а ти си един от малкото дето не знае.

Бибо, даже вдигни и Т на вкл. на помпата! Би трябвало вече да свършат, пустите му сажди, освен ако не се опитваш да почистиш целият комин, на сградата. Ако е така, то апартаментът ти не е свързан правилно в коминът.
За древна професия не позна.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон ное 16, 2020 9:20 pm, променено общо 1 път.
morfei1 - специалист
Трифонари, не си товаря мозъка с хорски проблеми... найш ли колко ми е по-лесно.

Антикондезния можеш си го ползваш на твойта инсталация, ма не и на мойта. :wink:
пон ное 16, 2020 9:20 pmmorfei1 написа:
Трифонари, не си товаря мозъка с хорски проблеми... найш ли колко ми е по-лесно.

Антикондезния можеш си го ползваш на твойта инсталация, ма не и на мойта. :wink:
Моя на твойта не- в никой случай.
Нямам проблеми, споделям арни работи, понеже ти изказа твърдение неподготвен.
Ако всеки прави като мен, няма да има проблеми с комини.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: