Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
пон ное 16, 2020 7:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 16, 2020 7:12 pmmorfei1 написа:
С антикондензен и на 40 вода, нищо няма да се получи. Поне така се разбира от предното ти мнение, което може да подведе някого.
С тези 80 сега експериментираш, което означава, че все още не знаеш от кой вариант си доволен.
Просто трябва да има баланс, в ансамбъла, както обича да казва Филматори.
Крайностите водят до по изразени минуси.
Последното потвърдиха няколко млади "колеги", последните дни.
Прав си,както обикновено.

Ако я карам с под 71с настроени на водата, нищо няма да се случи, освен нея да стопля :) Балансирам ансамбъла около 74-75. В това време, като не чистя горната ревизия 10 дни, докарва димните на 90, а ако я оставя още 10 - може и до 120 . Зависи колко ще се топля :) Балансът е въпрос на разбирания и ситуация- за всеки е различен.
Прикачен файл:
20201116_211225.jpg
Прикачен файл:
20201116_211247.jpg
пон ное 16, 2020 9:25 pmАнтон С. написа:
Хм, не знаех, че имаш термостатичен, Тонка.
90 градуса на 1 е супер. Дали и антикондензният няма "пръст" в това?!
Не питам. Подсказвам, че другите да мислят.
Антон С. - специалист
На 2ра е :) Първа рядко ;) И антикондеза и други неща са от значение. Баланс - ти го каза.
sveto - специалист
Хора, дайте препоръка за стаен термостат, нещо не много скъпо, без wi-fi. Гледам модели много, ама кой става за каминката идея си нямам.
brassSob - специалист
пон ное 16, 2020 9:51 pmsveto написа:
Хора, дайте препоръка за стаен термостат, нещо не много скъпо, без wi-fi. Гледам модели много, ама кой става за каминката идея си нямам.
Някои от моделите на Салус. Примерно 091FLRF.
bibobore - специалист
Идеята беше като пусна помпата на 20 градуса, дълго време да работи на най-голяма мощност с много бурен огън. Ще вдигна киловатите на макс и температурата на димните до колкото може. Ако трябва и джамовете ще отворя. В случая не гоня да се стопля или нещо друго, а да продухам по-бързо тия пет метра или там колко са до главния комин. Само за тая чупка коминочистач няма да дойде. После си я върна помпата на 55 градуса.
morfei1 - специалист
пон ное 16, 2020 9:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
понеже ти изказа твърдение неподготвен.
Ако всеки прави като мен, няма да има проблеми с комини.
Подготвен, неподготвен все тая. Туи чудо би ми свършило работа докато ми трае темперирането на системата, което отнема точно 25мин след като включи помпата 150-200л не се стоплят с магическа пръчка, или взема да залитам по температури 50-55C, където постоянно ще връщам 40-45C водица, което няма как да стане на пелети.
Те толкова е опасен конденза, че за 5 години не съм го видял имам ли, нямам ли и ко е туй нещо аджеба къде на Трифонари му е все в устата. На 75C си връщам спокойно 60-65C, на 80C връщам 65-70C, сещай се колко ми е нужен. Тва ония дето ми натресоха котлето, онуй с лошото КПД, къде гори 6kw/h средно за сезон и навсякъде е 25C барабар с баните на отворени прозорци, в къща без изолаця, дограми и т.н.т. Пожелавам на всеки тъй да му го натресат Трифонари, а не сам да си го натресе от много акъли.

Да може би има случай в който е задължителен и препоръчителен, но....да живея с мисълта, че без него не може като теб..... аре нема нужда, щот някой си в някъв си форум го бил написал.

Ти и за fuzzy logic са напъваше много, ма подви геройски опашката.
Антон С. - специалист
А ве ти сериозно ли?!? Е.аси хейтъра... Тук говорим за устройство , което ти изобщо не познаваш... Не съм заядлив, ама ко дириш тук?
Здравей те!
Имам си едно Бижу 25 кв. което ми натресоха за втория ми етаж който е с квадратура около 80-85 със солидна изолация отвътре. Спалня, детска и хол се затоплят от 3бр. по 3 коловата панелки а в кухнята е камината. Към къщата има пристройка която е баня с квадратура 8 и подово (74 метра тръба) та въпросното бижу ми идва доста мощно и има ли начин да му се намалят мощностите. С фабричните настройки е и постоянно изписва "изгаснал огън" придружен от аларма
Публикувай отговор
Антон С. - специалист
    Олеее, малеее. Газ на топлата вода :butthead:

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: