Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasi92 - майстор
Щом ще работи с дни слагай бушон 40а и евроконтакт 63а за да няма грижи. 32 амперовата концепция няма да ти свърши работа.
krasi92 - майстор
Като се понатоварят към максимума пластмасата не издържа. Ако е за няколко часа става но за няколко дена защо да го мислиш
radius - майстор
nicolson, и аз за такова писах впоследствие. Само, че не знаех че е еврощепсел, а му казвам индустриален.
Ще работи с дни на 7,7кВ ако е -10С, а тук много рядко е така. Не е изключено, да се случи и трябва да съм осигурил най-лошите условия, макар обичайно да бъде на 4,4кВ.
32А концепция трябва да издържи, защото партидата е 6кВ и предпазителя в електромерното табло е 32А. При тестовете преди години не е падал от претоварване. Няма как да сложа 40А вътре. Но виж за по-мощни конектори може да се помисли.
DMN - майстор
kabel96 написа:
Това работи с 4 квадрата кабели и 52 ампера консумация.
https://vikiwat.com/product/20804/shtep ... v-pvc.html
https://www.cablecommerce.bg/suedinitel ... -0085.html
Изображение
Изображение

:? Може и да бъркам, но никъде не видях да пише, че тези стават за 52А, да не стане грешка с практически последствия :)

Прикачен файл:
2020-11-17_110756.jpg
2020-11-17_110756.jpg (56.17 KиБ) Видяна 812 пъти
Прикачен файл:
2020-11-17_110909.jpg
2020-11-17_110909.jpg (64.57 KиБ) Видяна 812 пъти
radius - майстор
Разбира се, че никъде не пише, само просветените го знаем :wink: .
Всъщност, както и написах в първия пост, целта ми е ако някой може да сподели за подобни примери, иначе ми е ясно, че като ми трябват 30А, трябва да си купя за 40А. Всички сме много примерни във форума, никой не прави компромиси или поне не си признава, понеже тук все правим нещата както трябва. А като се огледам все о.рани неща виждам и ремонтирам. Та затова имах смелостта да питам за подобно дяволско начинание, ясно ми е че е простотия, но и тя по хората ходи :wink: .
torbalan - Дървен философ
Докато бях с термопомпата имах една духалка.
На практика термопомпата ми е отказвала само тогава, когато е спирал тока, което прави и духалката, и ел. котел неприложими.
krasi92 - майстор
Странно е че на партида 6 киловата искаш да сложиш консуматор 7 киловата.На тестовете е издържало но колко време е тествано.
radius - майстор
Бойлера ми е без пари, вече го свързах водно със системата, защо пък да няма бекъп.
Краси, не е странно, а логично с тия цени за повишаване на партидата.
Издържало е седмица на макс и тогава беше -12 няколко дни, такъв студ после не помня. Демек обичайно ще се ползва на 3,3 и 4,4кВ.
krasi92 - майстор
Щом цяла седмица е работило слагай един 63 евроконтакт и си ти.

Тема "Теоретичен въпрос за практически последствия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: