• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dalgia - специалист
В някои 'криви' случаи на кофти стъкмени инсталации се случва известна част от напора на помпата да бъде трансформиран в хидростатично налягане, най-видно е в отворени отоплителни системи.

Успех.[/quote]
Странно толкова години да съм работил с кофти инсталаций и да не знам.
Time2Burn - специалист
ЕмоZ обича да критикува, кога с цел, кога без цел, някой път дори без да е подготвен. :lol: :wink: :wink:
EmoZ - специалист
Time2Burn написа:
ЕмоZ обича да критикува, кога с цел, кога без цел, някой път дори без да е подготвен. :lol: :wink: :wink:
Time2Burn написа:
ако ще и със сироп да го напълниш - помпата вдига налягането с 2-3 десети и топлината с още толкова
Пич, добре е да се прави разлика между хидростатично и динамично налягане. Също така е от изключително значение да се знае какво точно е 'манометричното' налягене, т.е. това, което мериш. Виждам, че тези неща са ти непознати.

Аааа да, за подготовката - правил съм термо-хидравличните настройки на топлопреносните мрежи на почти всички градове в България с изключение на Софийската. Така че като ми четеш постовете, предвид собствените си знания, трябва да ставаш прав в знак на уважение и репект. :lol:
Time2Burn - специалист
Добре убеди ме. РеПектирам. Не си правил Софийската - защото аз съм я правил :lol:
filmatoplo - майстор
предварителното налягане в разширителния съд прябва да бъде 1,1 по малко от това на системата . Или ако статичното налягане в системата е 1,5 бара - налягането в съда трябва да е към 0,7 бара :wink:
ivo.gran4arov - помощник
Ако мога като невежа да попитам:Кой качва кюмюра на 18-тия етаж?Щото си търся скъпоплатена работа.Предполагам че плащат помного?! За качването де.
И ако може някой да ми каже (щото отдавна търся) откъде да си купя котел с макс.работно налягане 2 атм. за да го сложа на покрива на къщата.Предполагам ще ми грее яко!?
LazarGanev - "Велик майстор"
ivo.gran4arov написа:
И ако може някой да ми каже (щото отдавна търся) откъде да си купя котел с макс.работно налягане 2 атм. за да го сложа на покрива на къщата.Предполагам ще ми грее яко!?
Колко пари имаш?
  • 1
  • 2

Тема "Kакво налягане в системата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: