• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: Чудя се как ще се фалшифицира медна тръба. :wink:
kuger - майстор
ср ное 18, 2020 9:34 pmnautilus33 написа:
Трябва ми мека тръба за солар. поападнах ан добра оферта за Ф18 в ОЛХ-а, обаче се чудя, има ли вероятност да не е мед, а само да прилича или никой не си играе да лъже с тръбите, както с казаните за ракия примерно? и как мога да проверя?
Ходи с магнита. Не виждам как някой ще си играе да помеднява кангал тръба :?
Медна тръба много лесно се омекотява, там където ще огъваш я загряваш с горелка и охлаждаш веднага.
Става мека като дамско дупе :-D
Аз винаги си нося криминалистическа лупа. Режа едно пръстенче и наблюдавам умно срязаното. Фалшификатите ги хващам на момента.

Да се купува веднага!
nautilus33 - майстор
Значи не би трябвало да се тревожа тогаво. Реших да попитам, понеже както споменах с казаните за ракия го правят този номер да ги помеднят, но явно там е по-оферта. Иначе дори да не е мед, пак може да не го хване магнита.
nautilus33 - майстор
Някой да има представа от къде е най-изгодно да се купи? Гледам в нета различни оферти, но все пак, някой може да е купувал от място, което ми е убегнало.
пет ное 27, 2020 4:01 pmnautilus33 написа:
Някой да има представа от къде е най-изгодно да се купи? Гледам в нета различни оферти, но все пак, някой може да е купувал от място, което ми е убегнало.
Ти нали беше попаднал на оферта, в OLX, или та сърби някъде просто? Не купи ли, до сега? Писах да купуваш веднага.
Аз купувам твърда от БГ Терм или Рувекс. Ако ми дотрябва мека, пак от там ще е.

Явно не ти е належащо.
шоп - майстор
пет ное 27, 2020 4:01 pmnautilus33 написа:
от къде е най-изгодно да се купи?
От Фригокомерс на ул. Павлинка Унуфриева или от Ромстал на бул. Ботевградско шосе.
Ти тонове мед ли ще купуваш или километри линейни метри?
Едва ли ще икономисаш много, ако цената на кг е +- 0,5лв
Трифон е прав, 9-10 дни е много време. Аз бих купил, монтирал и забравил.
Успехи!
nautilus33 - майстор
Трябваше да приключа с друга задача и за това се забавих. Щях да поръчам днес, но продавачът ме разубеди за Ф-то, на което се спрях, та за това да попитам. Ф16 добре ли е, за тръбен път около 13 метра(бойлер-колектор), като бойлерът ще е 200л. , колектор все още не съм решил колко голям, защото ще се ползва чак догодина и няма смисъл да му тече гаранция отсега. Но предполагам, че колектор 1,5кв.м. ще е достатъчен.
шоп - майстор
пон ное 30, 2020 6:17 pmnautilus33 написа:
колектор все още не съм решил колко голям, защото ще се ползва чак догодина и няма смисъл да му тече гаранция отсега. Но предполагам, че колектор 1,5кв.м. ще е достатъчен.
1,5м2 са недостатъчни.
Лично аз балтони купувам лятото, а бански зимата, но ти си знаеш.
Не разчитай много на гаранция, колектора няма движещи се части и не се хаби. Плаши се само от замръзване и градушка.
пон ное 30, 2020 6:34 pmшоп написа:
пон ное 30, 2020 6:17 pmnautilus33 написа:
колектор все още не съм решил колко голям, защото ще се ползва чак догодина и няма смисъл да му тече гаранция отсега. Но предполагам, че колектор 1,5кв.м. ще е достатъчен.
1,5м2 са недостатъчни.
Лично аз балтони купувам лятото, а бански зимата, но ти си знаеш.
Не разчитай много на гаранция, колектора няма движещи се части и не се хаби. Плаши се само от замръзване и градушка.
Шопе, тука съветите са "загубена кауза", като гледам последните въпроси.
Завиждам ти на търпението и здравите нерви.
Тука препоръки вече давам според прогноза за времето.
Някои са къпят по Димитровден, други не пропускат.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Мека мед за слънчева инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: