• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
DinkoIvanov - напреднал
Защо не мога да прикача файл да ви покажа схема на апартамента и изложението.?
DinkoIvanov - напреднал
вт ное 17, 2020 6:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 17, 2020 3:57 pmfilmatoplo написа:
Чудесна възможност за реклама -камина Грейко Бижу -10 киловата . :wink:
Като часовник си.
вт ное 17, 2020 6:03 pmbmahob написа:
Именно моята 21кв тежи близо 200 кила мога да го докажа :-D :-D :-D :-D :-D
Именно твоята, относно квадратурата, никак не е подходяща.
От гледна точка на матрял, всеки мангал, с количка, ще оцени твоята.
вт ное 17, 2020 2:07 pmDinkoIvanov написа:
Здравейте на всички.
Обмислям закупуването на пелетна камина за отопление на апартамент от 64 кв.м.
Апартамента е с външна изолация 10см. стериопор и вътрешна 5 см. фибран на стените.
Може ли да ме насочите към добра камина, която да е лесна за управление (настройки), поддържа и експлоатация.
Динко, за тая квадратура, с тая топлоизолация, евентуално някаква суха пелетарка.
Лично аз, не бих се занимавал с пелети, на твое място.
Какво означава суха пелетарка? Без водна риза ще може ли да затопля целия апартамент и каква да е тази суха пелетарка?
чет ное 19, 2020 6:23 pmDinkoIvanov написа:
Какво означава суха пелетарка? Без водна риза ще може ли да затопля целия апартамент и каква да е тази суха пелетарка?
Според мен, апартаментът ти има много малки топлинни загуби.
Също така мисля, че дори най малката камина с водна риза, през 90% от отоплителният сезон ще работи на минимум, което никак не е добре.
От това е и изводът, че ще си причиниш повече проблеми, от колкото комфорт.
Имам предвид изграждане на инсталация, после следва "Помощ, дайте настройки!", осигуряване на пелети, качество и т.н.
Суха пелетна камина, за Холът- дано е по голям, като за основно отопление бих избрал добри климатици.
В момента отоплявам по голяма жилищна площ, с разход средно под 3 kWh.

Всички знаем предимството на отопление с "Парно", та ако държиш да е такова- Грейко Бижу- 10kW или ЕкоСпар минима 12kW.

пп. Не мога да не цитирам.
... 64 кв.м.
Апартамента е с външна изолация 10см. стериопор и вътрешна 5 см. фибран на стените.
Може ли да ме насочите към добра камина, която да е лесна за управление (настройки), поддържа и експлоатация.
Изобщо не бих мислил за пелетарници, при тези условия.
filmatoplo - майстор
Е значи Грейко защото -бункера е 45 кг , почиства се лесно с пружини в димогарните тръби ,и с парахосмукачка се изсмуква пепелта без да разглобяваш странични капаци :wink: .
DinkoIvanov - напреднал
чет ное 19, 2020 6:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 19, 2020 6:23 pmDinkoIvanov написа:
Според мен, апартаментът ти има много малки топлинни загуби.
Също така мисля, че дори най малката камина с водна риза, през 90% от отоплителният сезон ще работи на минимум, което никак не е добре.
От това е и изводът, че ще си причиниш повече проблеми, от колкото комфорт.
Имам предвид изграждане на инсталация, после следва "Помощ, дайте настройки!", осигуряване на пелети, качество и т.н.
Суха пелетна камина, за Холът- дано е по голям, като за основно отопление бих избрал добри климатици.
В момента отоплявам по голяма жилищна площ, с разход средно под 3 kWh.

Всички знаем предимството на отопление с "Парно", та ако държиш да е такова- Грейко Бижу- 10kW или ЕкоСпар минима 12kW.

пп. Не мога да не цитирам.
... 64 кв.м.
Изобщо не бих мислил за пелетарници, при тези условия.
В момента съм с два климатика. В хола, който е по-голям с Тошиба 13-йа, а в спалнята с Дайкин 12-ка. В момента се включат към 08:00 часа до към 21:00 часа заради малкия ми син. Преди два дена ми излезна сметката за ток 126,91 лева. А и жена ми е доста зиморничава, та заради нея и тези сметки за ток се замислям за камина с пелети.
DinkoIvanov - напреднал
Успях да кача схема на апартамента. На нея има къде ми се намират климатиците и къде искам да сложа камината. Тази Грейко, която ми препоръчате ще топли ли без водна риза навсякъде?

ПОПРАВКА: В схемата съм объркал сантиметрите на външната изолация, трябва да са 10 и на вътрешната с фибран - трябва да са 5.

Прикачен файл

Screenshot 2020-09-15 160926.png
Screenshot 2020-09-15 160926.png (43.17 KиБ) Видяна 2575 пъти
чет ное 19, 2020 8:30 pmDinkoIvanov написа:
В момента съм с два климатика. В хола, който е по-голям с Тошиба 13-йа, а в спалнята с Дайкин 12-ка. В момента се включат към 08:00 часа до към 21:00 часа заради малкия ми син. Преди два дена ми излезна сметката за ток 126,91 лева. А и жена ми е доста зиморничава, та заради нея и тези сметки за ток се замислям за камина с пелети.
Не разбирам защо очакваш друг да ти направи сметката, но...
От тези 130 пари слагам 100 за отопление. Страшна работа!!!
Деля ги на 30, после на 24 и ......
....получавам няма и 14 стотинки разход за отопление на час. Така го смятам, понеже отдавна не ме интересува колко струва електрическата енергия по тарифи.
Ако мислиш, че с пелети ще ти е по евтино- реализирай, но следващият сезон, след като си премислил!

Най много суха пелетна камина, това е от мен!

....хм, изолацията вече е намалена???!!!
DinkoIvanov - напреднал
чет ное 19, 2020 8:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 19, 2020 8:30 pmDinkoIvanov написа:
Не разбирам защо очакваш друг да ти направи сметката, но...
От тези 130 пари слагам 100 за отопление. Страшна работа!!!
Деля ги на 30, после на 24 и ......
....получавам няма и 14 стотинки разход за отопление на час. Така го смятам, понеже отдавна не ме интересува колко струва електрическата енергия по тарифи.
Ако мислиш, че с пелети ще ти е по евтино- реализирай, но следващият сезон, след като си премислил!

Най много суха пелетна камина, това е от мен!
Бихте ли ми разяснили какво означава суха пелетна камина? Явно съм много бос в тази сфера, че за първи път го чувам това определение. От скоро чета из форумите и гледам клипове в тубата за камини с пелети, ама все още не съм на ТИ с всички неща.
чет ное 19, 2020 8:59 pmDinkoIvanov написа:
Бихте ли ми разяснили какво означава суха пелетна камина?........
Не, няма.
https://www.google.com/search?q=%D1%81% ... e&ie=UTF-8
Чити Народе, чити- ни бой са!
Нищо, че първо е било словото, ама всичко си има край. Поне така се твърди.
DinkoIvanov - напреднал
чет ное 19, 2020 9:05 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 19, 2020 8:59 pmDinkoIvanov написа:
Бихте ли ми разяснили какво означава суха пелетна камина?........
Не, няма.
https://www.google.com/search?q=%D1%81% ... e&ie=UTF-8
Чити Народе, чити- ни бой са!
Нищо, че първо е било словото, ама всичко си има край. Поне така се твърди.
Това успях да намеря. От снимката разбирам, че в камината има вентилатор, който издухва топлия въздух в помещението.

Прикачен файл

FB_IMG_1605814022280.jpg
FB_IMG_1605814022280.jpg (54.58 KиБ) Видяна 2548 пъти
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Избор на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: