• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iva6ki - специалист
Здравейте имам Burnit komfort 13kw с въпросния контролер, който инсталатора остави с фабричните настройки (нямам думи).
Има ли някой със същия контролер да сподели параметри и настройки.

Прикачен файл

IMG_20200925_184225.jpg

Прикачен файл

IMG_20200926_085503.jpg

Прикачен файл

IMG_20200926_100947.jpg
iva6ki - специалист
Никой ли няма с това управление поне да каже модела да си търся инфо
Дисплеят категорично е TIEMME K500. Tiemme Elettronica обаче окомплектоват този тъчскрийн с няколко модела контролери. Достъпът до инсталаторските настройки на всички тези контролери досега ставаше чрез лаптоп и софтуера System Evolution

https://www.youtube.com/watch?v=OL5tomc ... lettronica

Чух, че щели да преминават към Андроид приложение, но не знам подробности

Шефовете на "НЕС" ООД (Burnit) най-вероятно не са закупили необходимия брой софтуерни пакети за сервизните техници.
iva6ki - специалист
Нямам проблем с достъпа до инсталаторските настройки кода си е 0000 а понеже контролера личи че е универсален има прекалено много параметри от които голяма част разбрах по пътя на логиката но има още толко които не се ползват и такива които незнам за кое са за да си правя собствени настройки. Със 6 степени е ама на първа харчи около 1,4-1.5кг/час което е неприемливо.
чет ное 19, 2020 6:10 pmiva6ki написа:
...първа харчи около 1,4-1.5кг/час което е неприемливо.
Накарай я да работи по СТ и колкото приемливо, толкова! Остави я сама да се оправя, ти недей да я гасиш!
Ако мислиш, че камината ти ще работи по добре кретайки с кило на час (по надолу е неприемливо), лъжеш се.
iva6ki - специалист
Идеята е както се изрази кило на час е да не гасне и пали на 20-30мин а да си бачка(подържа) не гоня 600-700 гр на час както съм чел че я докарват някои.
чет ное 19, 2020 8:05 pmiva6ki написа:
Идеята е както се изрази кило на час е да не гасне и пали на 20-30мин а да си бачка(подържа) не гоня 600-700 гр на час както съм чел че я докарват някои.
Точно за да не пали и гасне често, по добре е да работи по стайна температура, т.е. да се управлява от СТ (стаен термостат). Все пак, къща или апартамент не е палатка, че да изстива за минутка.
В топло време няма как "да си бачка(подДържа) постоянно и разбираемо е да гасне. Дори препоръчвам да работи по часови график.
Естествено, че е по добре да работи постоянно, без да гаси, но като няма нужда...
Идеален вариант няма. Гони се да ни удовлетворява, с минимални компромиси и според изборът на уреда.
iva6ki - специалист
В момента е с 7 радиатора и на 6 има термоглави два от 7-те работят на макс, в къща съм опцията по стаен термостаът не върви тъй като нямам външна излоция и разликата в различните стаи е голяма. Параметрите са ми проблем аз ще си я настроя както ми трябва.
чет ное 19, 2020 8:40 pmiva6ki написа:
В момента е с 7 радиатора и на 6 има термоглави два от 7-те работят на макс, в къща съм опцията по стаен термостаът не върви тъй като нямам външна излоция и разликата в различните стаи е голяма. Параметрите са ми проблем аз ще си я настроя както ми трябва.
Монтански, сичко ще си кажеш.
Без каквато и да е ТИ, колко смяташ, че е приемливо да ти гори?
Колкото и да я настройваш, къщата си иска киловати. За да иска по малко киловати, т.е. кила пелети, слагаш балтонче- ТИ.
Точно както си мислиш, че зимата като пийнеш едно винце и ще изкараш известно време без балтонче. Вкарваш киловати, които може да разходваш. Нямаш ли ги бол, пазиш наличните.
Нормален ти е разходът, а за мен е неприемливо, че нямам Порше. Това е сериозно.
iva6ki - специалист
Това е смешно, аз не казвам дали се топля или не с 1,5кг на час а че толко харчи на първа степен от 6 общо за 13кв камина което е несериозно.
  • 1
  • 2

Тема "Burnit comfort с новия контролер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: