Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед ное 15, 2020 6:29 pmandy_forresite написа:
Е сега нали не гори постоянно?! Тогава зимата ще е всяка седмица. Сега през една. То си показва. Почва да пропушва.
Точно.
Даже тая година видях ефекта на изчистеният котел, за който обяснявахте.
Вдигна градусите в комина, за разлика от преди чистенето.
veselint - специалист
Не знам при другите котли как е,но при Виадруса доколкото съм забелязал,при чист котел е с по ниска температура.
andy_forresite - майстор
Правилно си забелязал и е логично да е така.
С Трифон имаме предвид един стоманен котел с димогарни тръби, при който като го изчистиш и температурата на димните се вдига. Като погори с 2 чувалчета пелети температурата на димните газове пада. Причината е че полепналата пепел и сажди, особено когато в тръбите има турболатори (тръбите са високи над 85 см.), забавят движението на горещия пушИляк и въпреки запрашените топлообменни повърхности, на изхода темп. на димните е по-ниска в сравнение с почистен котел. Колкото повече се стараеш да го лъскаш и полираш, толкова по-горещ е пушекът от първия старт. В крайна сметка дали си го шомполирал набързо или си го лъснал до степен да се оглеждаш, след 2 торби пелети крайният резултат е същият.
Постигнах го това, даже със обикновен Бош. Нали съм го натъпкал с ламарини, та като запраши доволно и пневматиката му почва да куца, та газовете бяха 93-94. Вадих ламарините да покажа на колега, че да прави и неговия- изчистих и после пушилката отиде над 110. Даже с ореховките удари 130.

Виадруса принципно има ниско съпротивление, та доста трябва да се тунингова, че да се забележи такъв ефект.
veselint - специалист
пон ное 16, 2020 11:43 amТрифон П.Трифонов написа:

Виадруса принципно има ниско съпротивление, та доста трябва да се тунингова, че да се забележи такъв ефект.
Мисля че доста съм го тунинговал,защото градусите са като твоите,само че при мен е обратното,при чист котел са ниските ,при прашен са високите.Като се замисля имам чувството че железата само ми пречат, особено като стане време за чистене на котела.При мен комина е вътрешен и както казваш ти не вярвам че ще са големи загубите.Тунинга го правих просто защото исках да видя до къде може да стигна,начесах си крастата и мирясах.Вече почвам да мисля как всичко да ми е по-мързеливо.
пон ное 16, 2020 8:30 pmveselint написа:
.....Вече почвам да мисля как всичко да ми е по-мързеливо.
А от собствен опит, по хубаво няма.
Поздрави!
pechkata - специалист
Боша го чистя за 10/15 минути агаларската - след тунинга...
Преди беше зор особено онова отделение със калпачето #-o - сега от 2/3 стъргания и всичко пада в чекмеджето... :supz:
пон ное 16, 2020 9:06 pmpechkata написа:
Боша го чистя за 10/15 минути агаларската - след тунинга...
Преди беше зор особено онова отделение със калпачето #-o - сега от 2/3 стъргания и всичко пада в чекмеджето... :supz:
Щом това си го постигнал, с махането на всички ламарини, печелиш голямата награда "Златен Виадрус", във вид на чугунен ключодържател. За повече, трябва да се потрудиш още, да намалиш минутите или да увеличиш майните, агалар.
ico_3 - специалист
Някой може ли да даде идея как и с какво да изолирам вратичките на Виадруса,по възможност отвътре.Горелката е в кутия отдолу но и вратата на кутията има нужда от изолация.Благодаря предварително.
prascho - майстор
Вермикулит, може да си го поръчаш онлайн от пестименергия или виж магазин за огнеупорни материали в младост 1 до пощата.

Индустриални решения ЕООД, гледам имат огнеупорни плочи от керамични влакна, но не съм ползвал техните услуги....

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: