пет ное 20, 2020 6:50 pmGlobe написа: То може и 6x4 СВТ да еТова има смисъл само при трифазно свързване. Няма никакъв смисъл два отделни консуматора да топлят един и същ кабел, няма да спестите нищо, нито къртене, нито средства.Мисля ,че в Германия съм виждал подобни реализации.
Общите ДТЗ-та не би трябвало да имат никакви проблеми, при правилно оразмеряване и свързване.
Таблата на шнайдер са хубави и широчки, особенно PRAGMA която предполагам сте гледали.
 Нова електроинсталация докато стигне до "вторични" доста кораби ще минат по Дунава и доста вода ще изтече . Никой не си прави сметка за тези години на експлоатация като се разхвърля разхода за материали какво се получава .
 Нова електроинсталация докато стигне до "вторични" доста кораби ще минат по Дунава и доста вода ще изтече . Никой не си прави сметка за тези години на експлоатация като се разхвърля разхода за материали какво се получава .   Това да не ти е италианска баня - на две години айде нови плочки ! Тъй-като електроинсталацията няма да се вижда хората не и отделят достатъчно внимание . Дават си повечето пари за "видими" неща . Невероятно , но факт .
 Това да не ти е италианска баня - на две години айде нови плочки ! Тъй-като електроинсталацията няма да се вижда хората не и отделят достатъчно внимание . Дават си повечето пари за "видими" неща . Невероятно , но факт . 
   там има едни таблици - не са сложни.
 там има едни таблици - не са сложни. 

Само, дето аз бих сложил на контактите в стаите 20 или 25А предпазители при кабел 2,5мм2. Все пак фабрично консуматори с висока консумация и мощност над 16А не се правят с щепсел. А така осигуряваш от мин два контакта консумация на два по-големи товара по 10-12 ампера в стая. Примерно духалка и ютия или маслен радиатор плюс сешоар (3+2 кв). А за 2,5мм2 не са проблем 24-25А.
 Само, дето аз бих сложил на контактите в стаите 20 или 25А предпазители при кабел 2,5мм2. Все пак фабрично консуматори с висока консумация и мощност над 16А не се правят с щепсел. А така осигуряваш от мин два контакта консумация на два по-големи товара по 10-12 ампера в стая. Примерно духалка и ютия или маслен радиатор плюс сешоар (3+2 кв). А за 2,5мм2 не са проблем 24-25А.