Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob
- майстор
2275 мнения в "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21"
kelchev
- помощник
Здравейте. Имам следния проблем, камина - Alfa plam commo 21 kw. На вечерта си работи и сутринта никаква индикация нямаше. Проверих бушоните, но изглеждат здрави. Смених кабела и от там не е... някакви идей и предложения от къде да започна и какво да направя ? Поздрави на всички!
bmahob
- майстор
Абсолютно никаква индикация или не пали и дава грешка в гаранция ли е??? ,А копчето он оф я го виж и него. Огледай двете защити отзад,макар че аз съм задейатвал тази на водата, не дава присто да запали изписва грешка
Пигледно и лентовия кабел дето влиза на управлението с дисплея.... Сефте се сблъсквам с такова нещо...

Трифон П.Трифонов
- майстор
съб ное 21, 2020 9:33 amkaptagona написа: А моита комо15 не мога да я окрота. Лоад пелет на -6 и напъва яко 55 градуса на вода и на 1ва степен стига 59 и гасне. Толкова хубави пелети да съм случил.Не барай и стига ги хвали тия пелети- ще урочасаш нещо!![]()
Поглеждай редовно каквото трябва и си гледай кефа!
kaptagona
- специалист
съб ное 21, 2020 10:53 amТрифон П.Трифонов написа:Не искам да гасне а да държи 55 градуса и да не мърда. Много гасене и палене нали не е хубаво. Или трябва да намаля подаването на пелети от 1ва до 5та степен.съб ное 21, 2020 9:33 amkaptagona написа: А моита комо15 не мога да я окрота. Лоад пелет на -6 и напъва яко 55 градуса на вода и на 1ва степен стига 59 и гасне. Толкова хубави пелети да съм случил.Не барай и стига ги хвали тия пелети- ще урочасаш нещо!![]()
Трифон П.Трифонов
- майстор
съб ное 21, 2020 11:11 amkaptagona написа: Не искам да гасне а да държи 55 градуса и да не мърда. Много гасене и палене нали не е хубаво. Или трябва да намаля подаването на пелети от 1ва до 5та степен.Начини да искаш. Предложих ти да намалиш 5та, като мислех, че като запали, няма да гори ударно и това ще забави слизането през другите мощности до 1ва, като така ще се увеличи времето на работа.
Хубаво е да не гасне, но като е прекалено мощна, какво да прави?
Хубаво е и да работи от средни мощности до номинал, ама как да стане- пак е прекалено мощна.
Опитай да събориш по малко степените, но не прекалявай, че нито е добре да работи на ниски Т на водата, нито продължително време на ниска мощност.
Всички видни "икономисти" изпищяха тази година с коминчета, миналата година други с хардуерни проблеми...
Печката ми е 8 (Осем) киловата, 82% обявено КПД, бе хора!!! Колко ли остават киловати и ефективност, при тлеене?!! Няма да спра да го повтарям.
Въпреки това, принуден съм да я притварям, че става прекалено топло. 86 квадрата + още едно помещение, като от всичкото, с тая печка топля 73. Като поработи денонощие, оставям да изгасне, преди лягане и нужда от горене има след 24 часа. Напалвам на макс, че да изчисти катраните в горивната камера и комина. Това на всеки 2 до 4 дни. Все още, комин у нашият дом не е чистен.
bmahob
- майстор
съб ное 21, 2020 11:11 amkaptagona написа:Това ли беше юаксималното намаление -6съб ное 21, 2020 10:53 amТрифон П.Трифонов написа:Не искам да гасне а да държи 55 градуса и да не мърда. Много гасене и палене нали не е хубаво. Или трябва да намаля подаването на пелети от 1ва до 5та степен.съб ное 21, 2020 9:33 amkaptagona написа: А моита комо15 не мога да я окрота. Лоад пелет на -6 и напъва яко 55 градуса на вода и на 1ва степен стига 59 и гасне. Толкова хубави пелети да съм случил.Не барай и стига ги хвали тия пелети- ще урочасаш нещо!![]()

filmatoplo
- майстор
Намали дозите на степените от 1 до 5 .Влиза ли в модулация ,тоест активирана ли е .
Имаш ли термоглави по радиаторите .

kaptagona
- специалист
нед ное 22, 2020 9:10 amfilmatoplo написа: Намали дозите на степените от 1 до 5 .Влиза ли в модулация ,тоест активирана ли е .Имам термоглави но са отворени на макс. а как се активира модулацията незнам но при зададени 55 градуса ги надвишава с 4 градуса и гасне. Вярно че е топло още но я имам 4та година.Имаш ли термоглави по радиаторите .
Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература