Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Restaurant - напреднал
Здравейте! Да попитам има ли човек от темата, който да се намира около гр Гоце Делчев?
bmahob - майстор
Аз съм благоевградско, що?
Здравейте колеги имам нужда от малко помощ. Бихте ли ми казали как да променя макс температура на изгорелите газове.
Благодаря за вниманието.
пон ное 23, 2020 3:18 pmКойчо Филипов написа:
Здравейте колеги имам нужда от малко помощ. Бихте ли ми казали как да променя макс температура на изгорелите газове.
Благодаря за вниманието.
Ползвай по график, от менюто, или пали ръчно и гаси, когато не е нужна повече топлина! Същото може да се постигне и като увеличиш Т на водата.
Идеята е, като запали, да гори яко и да се изгаси. Крета ли на 1ва, тая 21ца...само проблеми.
Другият начин, за безпроблемен комин, е изцяло иноксов, двойностенен, с кондензно казанче....всичките му салтанати. Все пак и той трябва да се почиства, понякога.
пон ное 23, 2020 4:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
Благодаря за вниманието.
Ползвай по график, от менюто, или пали ръчно и гаси, когато не е нужна повече топлина! Същото може да се постигне и като увеличиш Т на водата.
Идеята е, като запали, да гори яко и да се изгаси. Крета ли на 1ва, тая 21ца...само проблеми.
Другият начин, за безпроблемен комин, е изцяло иноксов, двойностенен, с кондензно казанче....всичките му салтанати. Все пак и той трябва да се почиства, понякога.
Явно не съм се изразил както трябва ще поясня. Трябва ми да увеличат максималната темп на изгорелите газове как се прави това от кое меню. Благодаря.
пон ное 23, 2020 4:49 pmКойчо Филипов написа:
Явно не съм се изразил както трябва ще поясня. Трябва ми да увеличат максималната темп на изгорелите газове как се прави това от кое меню. Благодаря.
Ха, аз си мислех, че е ниска реалната Т на газовете. Ако е така, то може да ги нажежиш косвено, както обясних. Няма настройка в менюто, която да отговаря пряко за стойността на газовете.
Явно не е това.
Обясни какво искаш да постигнеш! Какво се случва, че искаш да промениш нещо? Искаш да вдигнеш някакъв праг, чиято функция е, чрез Т на газовете да се регулира нещо или...???
bmahob - майстор
Благодаря за вниманието.
То над определени Т на изгорелите/които ти задавш, софтуера изписва макс смоке и я кротва, завдоски беше бай наад 220гр. Инак при заводски настройки на подаване и ментилатори в зависимост от комина при мене достигаха и до 180гр на 5та по спомен, на първа 120гр май. какво искаш да постигнеш?
пон ное 23, 2020 5:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ха, аз си мислех, че е ниска реалната Т на газовете. Ако е така, то може да ги нажежиш косвено, както обясних. Няма настройка в менюто, която да отговаря пряко за стойността на газовете.
Явно не е това.
Обясни какво искаш да постигнеш! Какво се случва, че искаш да промениш нещо? Искаш да вдигнеш някакъв праг, чиято функция е, чрез Т на газовете да се регулира нещо или...???
Максималната ми темп на изгорели газове е 170 градуса искам да я направя 190 това е на 1 степен. Причината е че когато искам да затопли по бързо водата и е на По висока степен много бързо достига т макс на изгорели газове изписва макс самоук и започва да модулира и така синът ми стои на студено
bmahob - майстор
пон ное 23, 2020 6:08 pmКойчо Филипов написа:
пон ное 23, 2020 5:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Явно не е това.
Максималната ми темп на изгорели газове е 170 градуса искам да я направя 190 това е на 1 степен. Причината е че когато искам да затопли по бързо водата и е на По висока степен много бързо достига т макс на изгорели газове изписва макс самоук и започва да модулира и така синът ми стои на студено
бъркаш ги, нещата, напротив трябва да ги свалиш до нормяаблни стойности така по бързо ще грееш ризата и самата печка към стаята. В началото ми гореше като ракета, умирахме от студ :-D
segaseu4i - напреднал
Здравейте. Имам един въпрос. Камината е комо 15 кв. Няколко пъти, камината гасне заради запушен маркуч на пресостата. Почиствам го и си тръгва без проблем, но след 10-15 дни отново същото. Писна ми всеки път да отварям капака и да го чистя. Та, въпросът ми е, може ли да махна маркуча и всъщност за какво отговаря този пресостат и маркуч към него? Ще има ли проблем да работи без този маркуч?

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: