Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Andri01 - майстор
Втория вариант. Контактора да бъде над 20А. най-добре.
mironcho - специалист
Предлагам вариант с подсигуряване срещу залепване, въпреки, че мисля че ако контактора е оразмерен правилно и е качествен по начало, то при активен товар залепването е малко вероятно.
Прикачен файл:
конт3.jpg
конт3.jpg (39.84 KиБ) Видяна 930 пъти
eleonorvelichkov - специалист
пон ное 23, 2020 4:40 pmmironcho написа:
Предлагам вариант с подсигуряване срещу залепване, въпреки, че мисля че ако контактора е оразмерен правилно и е качествен по начало, то при активен товар залепването е малко вероятно.конт3.jpg
За този вариант и аз си мислих, но какво ще стане ако единия контакт залепне и задържи котвата на контактора?
radius - майстор
Контактора е 30А и е качествен, както описах, но ако залепне 1 контакт е божа работа дали няма и другите да останат включени. То може трите да ги свържа последователно (ако не комутирам нулата), но опасението остава.
Andri01 - майстор
Няма да залепне. 30А. е достатъчно. Последователно на контакта му слагаш работния термостат и предпазния.
radius - майстор
Чакай де, нали втори вариант. Барем работния да разтоваря.
vlax - майстор
Втори вариант с добър контактор. :partyman:
tzetz009 - специалист
пон ное 23, 2020 5:03 pmradius написа:
Контактора е 30А и е качествен, както описах, но ако залепне 1 контакт е божа работа дали няма и другите да останат включени. То може трите да ги свържа последователно (ако не комутирам нулата), но опасението остава.
:? Досега съм виждал само два малки контактора със заварени пъпки на перата , но това е било след "зверско" късо съединение . Най-хубаво се заварява чистото сребро :razz: .( Останалите пера си изключваха , така че КОМУТИРАЙ СИ И "НУЛАТА" ) В по-мощните контактори се ползват сплави (включително и с керамичен прах) , с които това не може да стане .

:partyman: :partyman: :partyman:
radius - майстор
Чуденето за останалите пера беше, че ако навържа фазата последователно през 2 контакта например (като някаква допълнителна осигуровка срещу залепване), дали ако залепне единия няма да задържи и другия със все котва. Не знам дали не е предвидено от производителя това да не се случва, напр. с по-меки пластини, които да поддават леко, колкото пржината на котвата да може да дръпне останалите контакти.
hidrazin - майстор
пон ное 23, 2020 6:15 pmtzetz009 написа:
В по-мощните контактори се ползват сплави (включително и с керамичен прах) , с които това не може да стане .
Колко по-мощни? Този е за 265А а за режим АС-1 му дават по спецификация 315А ...

Прикачен файл:
Залепнал.jpg
Прикачен файл:
Отлепен насила.jpg

:partyman:

Тема "Свързване на контактор и бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: