Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Благодаря
нед ное 22, 2020 8:26 pmaronen написа:
Благодаря
Щом контролера не вдява- излъжи го!
Въведи стойността, която реално минава през горелката, а не което мериш, за да калибрираш шнека!
Както при колите с бордкомпютър. На колонка е едно, по борда друго. Дали няма общо с калоричност??!!! Някои бордове позволяват корекции.
Така съм направил. Колегите показват диаграми с разход на пелети, но дали са проверени или напролет ще се установи истината.
slaviyakov - специалист
пон ное 23, 2020 2:04 pmaronen написа:
Така съм направил. Колегите показват диаграми с разход на пелети, но дали са проверени или напролет ще се установи истината.
При мен всичко е проверено и отговаря на деиствителноста

Прикачен файл

received_369125080854924.jpeg
received_369125080854924.jpeg (53.05 KиБ) Видяна 1145 пъти

Прикачен файл

received_373788680568330.jpeg
received_373788680568330.jpeg (42.49 KиБ) Видяна 1145 пъти

Прикачен файл

received_391347445518467.jpeg
received_391347445518467.jpeg (48.68 KиБ) Видяна 1145 пъти

Прикачен файл

received_226400252160375.jpeg
received_226400252160375.jpeg (50.97 KиБ) Видяна 1145 пъти

Прикачен файл

received_856228918520516.jpeg
received_856228918520516.jpeg (47.06 KиБ) Видяна 1145 пъти
Phantomrider - помощник
Хора, имам нужда от съдействие. Тъй като все още чакам да ми върнат отговор кога ще дойдат за първи официален пуск от дистрибутора, ми се налага да изчакам ~1 седмица. В това време искам да използвам камината, макар и да не е с правилните настройки. Ооообаче стигнах до странен (и вероятно малоумен) казус... Като отворих вратичката да видя какво се случва в горивната камера видях, че заснетата от мен част (предполагам ще да е горивен отражател с четири отвора :? ) се е заклещила на прозорчето и с малко усилия я извадих.... иии стигнах до момента - абе как се монтира туй чудо? :? :-D Майстора дето ми полага тръбите и той не се сети как ще да е, предположи, че се подпира някак и я метна на двата предни държачи, все едно е наметната (което силно ме съмняваше). Камината в крайна сметка така и не успя да се запали (извади грешка за неуспешно запалване). Затова и реших да ви пиша тук за съдействие, преди да съм направил някаква сериозна беля. Как точно се монтира въпросната част, тия пружини отгоре ОК ли са, да не би нещо да се е разместило при пренасянето на камината?? Иии на какво евентуално би могло да се дължи неуспешното запалване на пелетите? И да, първо прочетох упътването, не видях нищо за монтаж на тази част, нито нещо специфично, което трябва да се прави в горивната камера...

Изображение
Изображение
Изображение
auubau - напреднал
Така, както си поставил отражателя на втората снимка се монтира. Обаче стои малко на "косъм" върху опорите. В дъното има ли още място да влезе по-навътре? При мен се налага да изтегля халката с турболаторите (пружините) нагоре, за да успея да наместя отражателя плътно до края.
Антон С. - специалист
Отражателят ти е сложен правилно. И при мен пружините надстърчат от димогарните. Опиши, какво се е случило при неуспешното запалване.
neidox - специалист
вт ное 24, 2020 8:07 pmPhantomrider написа:
Хора, имам нужда от съдействие. Тъй като все още чакам да ми върнат отговор кога ще дойдат за първи официален пуск от дистрибутора, ми се налага да изчакам ~1 седмица. В това време искам да използвам камината, макар и да не е с правилните настройки. Ооообаче стигнах до странен (и вероятно малоумен) казус... Като отворих вратичката да видя какво се случва в горивната камера видях, че заснетата от мен част (предполагам ще да е горивен отражател с четири отвора :? ) се е заклещила на прозорчето и с малко усилия я извадих.... иии стигнах до момента - абе как се монтира туй чудо? :? :-D Майстора дето ми полага тръбите и той не се сети как ще да е, предположи, че се подпира някак и я метна на двата предни държачи, все едно е наметната (което силно ме съмняваше). Камината в крайна сметка така и не успя да се запали (извади грешка за неуспешно запалване). Затова и реших да ви пиша тук за съдействие, преди да съм направил някаква сериозна беля. Как точно се монтира въпросната част, тия пружини отгоре ОК ли са, да не би нещо да се е разместило при пренасянето на камината?? Иии на какво евентуално би могло да се дължи неуспешното запалване на пелетите? И да, първо прочетох упътването, не видях нищо за монтаж на тази част, нито нещо специфично, което трябва да се прави в горивната камера...

Изображение
Изображение
Изображение
На едната снимка се вижда, че е монтирана правилно. За първо палене слагаш пелети влизаш в менюто - ръчно зареждате- шнек и цъкаш от местата докато почнат да падат в кошницата пелети може и да я оставиш да се напълни. Изпразни кошницата и я върни обратно и после я палиш и предполагам ще тръгне
Jordan.jordanov.86 - помощник
Искам да попитам на какво може да се дължи тази грешка цял ден работи без спиране
А огъня си гореше а пише загаснал огън

Прикачен файл

received_740436796815942.jpeg
auubau - напреднал
Горяла е дълго на Поддържане и температурата на изгорелите газове е спаднала под тази на водата. Вижда се - газовете са на 58, а водата на 60.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: