• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 98
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
svdmk - специалист
нед ное 08, 2020 9:41 amSTEPER написа:
Здравейте,
Търся и Моля за малко помощ и съдействие за корекция на няколко STL файла за
промяна окачването на 3Д принтер VORON.
Целта е да се отвори единия ъгъл на детайлите,за да може да премине алуминиев профил
20х20 мм.
На детайлите съм посочил мястото за корекция а така също съм дал и детайл
за модел, който е с извършена такава корекция.
До колкото успях грубо да премеря размера е някъде около 20,4 мм на 20,4 мм.
но не съм убеден в точността.
Надявам се,че на хората които познават и работят с такъв софтуер да не бъде проблем
тази молба.
Предварително Благодаря
Поздрави
20.5 мм е разтоянието на 5А файла, затова съм ги отрязал на толкова.

Прикачен файл

stl2.zip
(257.49 KиБ) Свален 51 пъти
STEPER - специалист
svdmk,
БЛАГОДАРЯ много. Задължен съм :partyman: :drinkers:
Страхотно се е получило и вече са отпечатени :supz:
Още един път Благодаря и Бъди здрав.
Поздрави
STEPER - специалист
Здравейте,
Дайте идея какво да се промени в Марлин , при командата Auto HOME след като се нулират осите
по X и Y каретата с главата да се измести на ляво по X на 18 мм. след което да се нулира и остта Z.
По конструктивни особености сензора по Z се намира в ляво на това растояние.
В Клипер няма проблем и такава възможност съществува но в Марлин не можах да постигна положителен
резултат.
Предварително Благодаря на отзовалите се.
Поздрави
arnaudov78 - напреднал
#define Z_SAFE_HOMING // This feature is meant to avoid Z homing with Z probe outside the bed area.
#define Z_SAFE_HOMING_X_POINT ((X_MIN_POS + X_MAX_POS) / 2) // X point for Z homing when homing all axis (G28).
#define Z_SAFE_HOMING_Y_POINT ((Y_MIN_POS +)

Тук пробва ли?
STEPER - специалист
нед ное 22, 2020 8:47 pmarnaudov78 написа:
...............................................................................................
Тук пробва ли?
Не съм пробвал но мисля като чета коментарите,че не е тази опция.
Това има отношение да се определи началната точка на сензора или на дюзата
при нивелиране на леглото.така,че да не излезне извън определените размери.
Поздрави
arnaudov78 - напреднал
Функцията е точно за дефиниране на позицията (X,Y) на която да се извършва Z HOME . По подразбиране това е центъра на леглото .

#define Z_SAFE_HOMING

#if ENABLED(Z_SAFE_HOMING)
#define Z_SAFE_HOMING_X_POINT X_CENTER // X point for Z homing
#define Z_SAFE_HOMING_Y_POINT Y_CENTER // Y point for Z homing
#endif

така е при мен и след нулиране по X и Y отива по диагонал в центъра на леглото и взема Z Home .
Можеш да задеш всякакви други координати на които да отива за Z Home .
Щом искаш да се измести само 18мм по X и тогава да нулира , би трябвало да е така :

#if ENABLED(Z_SAFE_HOMING)
#define Z_SAFE_HOMING_X_POINT X_MIN_POS +18 // X point for Z homing
#define Z_SAFE_HOMING_Y_POINT Y_MIN_POS // Y point for Z homing
#endif

предполагам , че преди това си задал къде се намира сензора спрямо дюзата ? :

#define NOZZLE_TO_PROBE_OFFSET { 0, 0, 0 }
STEPER - специалист
Здравей arnaudow78,

Прави разлика за HOME и BED LEVELING.
При HOME се нулират осите X,Y и Z едноличнo и от значение е къде се намират крайните изключватели
и техния вид.Неправилно зададения HOME може да доведе до огледален образ на детайла при отпечатване.
При BED LEVELING се използва сензор за да се определят редица точки от коирдинатната мрежа на леглото
и да се определи как то е разпооложено в пространството с цел нивелиране.
Тази функция където пишеш "за дефиниране на позицията (X,Y) на която да се извършва Z HOME".
за мен НЕ Е ТОЧНО така. Ето какво казва коментара към тази функция.
" Използвайте „Z Safe Homing“, за да избегнете насочване на Z сондата извън зоната на леглото."
Не случайно тези опции се намират в подраздел @section homing на "MESH" на "Bed Leveling" .
При нивелирана на леглото софтуера също се нуждае от параметрите за HOME за да изчисли правилно размерите на
леглото.
Разбирам какво имаш пред вид като пишеш -
" предполагам , че преди това си задал къде се намира сензора спрямо дюзата ? :
#define NOZZLE_TO_PROBE_OFFSET { 0, 0, 0 } "

Но функцията "#define NOZZLE_TO_PROBE_OFFSET { 0, 0, 0 }" също НЯМА никакво отношение при процедурата HOME.
Ще повторя това което написах в предишното си мнение - Всичко това има отношение да се определи началната точка на сензора или на дюзата

Поздрави
arnaudov78 - напреднал
Здравей !

Смятам , че не е зле да пробваш това което ти написах , вместо да гадаеш , защото просто споделих как работи функцията от опит , при мен !.
Не споделяш какъв сензор ползваш за нулиране на Z . Ако той е такъв монтиран на каретата определено винаги трябва да се дифинира неговото отстояние от дюзата , Без значение дали говорим за Z Home или нивелиране на леглото !
Не знам защо разграничаваш двете неща , ако ползват един и същ сензор .
И да функцията Z SAFE HOME е точно за това , което написах по горе , за избиране на точно , безопасно място за вземане на Z Home , и няма връзка тук с нивелирането на леглото !!!.
Ще повторя това което написах в предишното си мнение - Всичко това има отношение да се определи началната точка на сензора или на дюзата
Ами не е така ! Когато са зададени размерите на леглото , машината знае от къде да почне и къде да свърши без да излиза от него ! Няма връзка тук с Z_SAFE_HOME !
Но функцията "#define NOZZLE_TO_PROBE_OFFSET { 0, 0, 0 }" също НЯМА никакво отношение при процедурата HOME.
Има разбира се , винаги когато леглото не ти е идеална равнина , машината трябва да знае къде се намира точно сензора спрямо дюзата за да знае съответно от коя точка на леглото взема нула !!

Поздрави !
STEPER - специалист
arnaudov78 ,
Не смятам да споря и не мисля да пробвам защото не е това което ми е необходимо. Това няма отношение към зададения от мен въпрос,
а и мисля,че не си го разбрал правилно но все пак ти Благодаря.
Марлин при мен е настроен идеално и всичко работи перфектно
Освен това леглото - алуминиева плоча 8 мм.дебела- е в идеална равнина и отнивелирано.
Нивелиране на леглото мога да направя само когато е необходимо подмяна на детайли на ниво хардуер.
Иначе в процес на работа тази опция не ползвам.
Принтера е с кинематика тип COREXY VORON. С четири двигателя по Z и на релси 9 мм. Директ драйв екструдер
тип BMG Въпросния датчика е индуктивен тип, модел PL-08N. На снимките се вижда монтиран зад дюзата.
Мисля,че ще намеря друго конструктивно решение за монтаж на датчика за HOME Z който е механически микро
превключвател.
Поздрави

Прикачен файл

Sensor PL.jpg
Sensor PL.jpg (30.11 KиБ) Видяна 1456 пъти

Прикачен файл

IMG_E0601.JPG
IMG_E0601.JPG (30.1 KиБ) Видяна 1456 пъти

Прикачен файл

IMG_E0600.JPG
IMG_E0600.JPG (20.65 KиБ) Видяна 1456 пъти
arnaudov78 - напреднал
Далеч не ми е целта да има спор . Извинявам се , ако така съм "прозвучал" .

Да , въпроса ти не беше съвсем ясен още в началото .
Това което се разбира от него е как да изместиш 18мм по X след HOME XY и тогава да вземе Z HOME , правилно ли съм разбрал ??
Ако е това въпроса , аз споделих Как става , но явно ми нямаш вяра :) Както и да е .

Voron-a е чудесна машина , запознат съм с него макар и не на живо , защото не ми е бюджета за сега .

Поздравления и Успех !
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 98

Тема "3D принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: