Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bearsm - помощник
Ако съм се ориентриал правилно, параметри от 0 до 8 са свързани със запалването, и при мен стойностите са доста по-завишени. Подавам по-дълго време гориво и чакам по-малко време между подаването на горивото.
Параметър 10 и 18 са подаване на гориво, съответно в 1 и 5 степен на горене, и тук подавам повече гориво отколкото в посочените иснтрукции.
В същото време параметър 24 и 28 са силата на обдухване - при мен обдухвам малко повече.

Ако сменя настройките с тези от инструкцията, някой знае ли какво да очавам - евентуално по-малко цапане на стъклото? И да очаквам ли промяна в разхода?
Дани11 - специалист
ср ное 25, 2020 8:33 pmBearsm написа:
Ако съм се ориентриал правилно, параметри от 0 до 8 са свързани със запалването, и при мен стойностите са доста по-завишени. Подавам по-дълго време гориво и чакам по-малко време между подаването на горивото.
Параметър 10 и 18 са подаване на гориво, съответно в 1 и 5 степен на горене, и тук подавам повече гориво отколкото в посочените иснтрукции.
В същото време параметър 24 и 28 са силата на обдухване - при мен обдухвам малко повече.

Ако сменя настройките с тези от инструкцията, някой знае ли какво да очавам - евентуално по-малко цапане на стъклото? И да очаквам ли промяна в разхода?
Разликите са големи,ще ти падне разхода,и най вероятно ще стоиш на студено.Пробвай да намаляш с малки стъпки.Имат разлика в софтуера и затова се разминават параметрите.
ср ное 25, 2020 7:27 pmBearsm написа:
ср ное 25, 2020 7:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 25, 2020 6:52 pmBearsm написа:
Здраейте ...
Моята камина е алба 18 kw.
...
Нямам такава камина, но съм настройвал същата, преди година. Камина тип Б.
Параметрите бяха абсолютно същите.
Какво имате предвит под Камина тиб Б. Alba 15 kw?
https://ecospar.bg/product-details/alba-b-model-18-kw/
Тип котле.
Bearsm - помощник
ср ное 25, 2020 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 25, 2020 7:27 pmBearsm написа:
ср ное 25, 2020 7:01 pmТрифон П.Трифонов написа:

Нямам такава камина, но съм настройвал същата, преди година. Камина тип Б.
Параметрите бяха абсолютно същите.
Какво имате предвит под Камина тиб Б. Alba 15 kw?
https://ecospar.bg/product-details/alba-b-model-18-kw/
Тип котле.
Не мойта е тип камина.
Дани11 - специалист
Това го разбрахме,от какво не си доволен,че искаш да буташ пар.?
Bearsm - помощник
ср ное 25, 2020 8:51 pmДани11 написа:
Най-вече цапа много стъклото.
Дани11 - специалист
ср ное 25, 2020 9:00 pmBearsm написа:
ср ное 25, 2020 8:51 pmДани11 написа:
Най-вече цапа много стъклото.
Намали пар.8
Bearsm - помощник
В съмото начало на темата окрих настройки който са доста по-близки до мойте с исключение на п3 и п4 там са съответно 55 и 245, но тези настойки ще подават още повече гориво по-време на запалването.
Дани11 - специалист
Не слушаш ей,повтарям,НЯМА БАЗОВИ НАСТРОЙКИ ЗА ВСИЧКИ КАМИНИ.Пак казвам,за стъклото намали п.8.
Bearsm - помощник
ср ное 25, 2020 9:14 pmДани11 написа:
Не слушаш ей,повтарям,НЯМА БАЗОВИ НАСТРОЙКИ ЗА ВСИЧКИ КАМИНИ.Пак казвам,за стъклото намали п.8.
Добре, на колко на 5 както е написано в инструкциите или да ескпериментирам с нещо посредата.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: